Nieuws afdeling tennis

Verslag najaarscompetitie
Leidsche Rijn, 3 november 2017

De najaarscompetitie 2017 zit er inmiddels weer op. Dit jaar hebben er vijf teams namens SVL Tennis meegedaan aan deze competitie. Op vrijdagavond één dames team en twee gemengde teams. Op de zaterdag één herenteam en één gemengd team. In het algemeen zit je dan met zeven teams in een poule waarbij je de ene tegenstander thuis ontmoet en een andere in een uitwedstrijd. Sportiviteit staat voorop, maar ook gezelligheid is belangrijk. Zo starten de wedstrijden na een bakje koffie met gebak en worden de wedstrijden afgesloten met een drankje en een hapje. De tegenstanders die Langbroek bezoeken roemen onze mooie locatie, met uitzicht op de heuvelrug.

Dit jaar zijn de resultaten van onze teams goed te noemen. Het vrijdagavond team van Maarten, Ron, Thomas, Danielle, Cindy, Yvonne en invallers Annemarie en Kim is zelfs kampioen geworden. Na de laatste uitwedstrijd bij PVDV Tennis in Leidsche Rijn werd dit team gehuldigd met bloemen. Niet helemaal duidelijk is of hierna ook nog met de platte kar door Langbroek is gereden.

Ook zin om deel te nemen aan de volgende (voorjaars-) competitie, geef je dan snel op. Je mag zelf een team samenstellen, maar je kan je ook individueel opgeven waarbij je wordt ingedeeld in een team.

Met sportieve groeten,

SVL Tennis

 

Club van 25 in boom van Pythagoras
14 juli 2017

Een ieder die binnenloopt in de BGT kantine kan het niet zijn ontgaan, sinds enige tijd hangt daar een plateau van de club van 25 van SVL tennis. Ontwerper en maker van dit bord is Herman Kuus. Hieronder een korte uitleg over het ontstaan van de club van 25 en de betekenis van het bord.

De aanleiding voor deze boom vormt het weergeven van wie er doneert aan de club van 25, die is opgericht bij het 25 jarig jubileum in 2016. Elk appeltje aan de boom is een donateur. De leden van de club schenken 25 euro per jaar voor het organiseren van allerlei activiteiten. Wij hopen dat vele anderen zich aangesproken voelen en ook willen participeren in de club.

 

 

De boom van Pythagoras is een fractal bedacht door de Nederlandse wiskundeleraar A. Bosman in 1942 en is gebaseerd op de stelling van Pythagoras:

In een rechthoekige driehoek is de optelling van de kwadraten van de lengtes van de rechthoekszijden gelijk aan het kwadraat van de lengte van de schuine zijde.

 

Deze stelling wordt aan Pythagoras (580-500 v Chr) toegeschreven. Echter was deze stelling al voor die tijd bekend bij de Babyloniers en de Egyptenaren. Rondom hem ontstond een sekte "de Pythagoreeers" die de hele getallen vereerden. Denk bijv. aan de muziek, waarin zijn sekte een grote rol speelt in de verhouding van de trillingen. Wel heeft Pythagoras het eerste bewijs geleverd. Na hem zijn er nog vele tientallen bewijzen voor deze stelling gevolgd. Zelfs Multatuli heeft een bewijs geformuleerd.

Bosman was electrotechnisch ingenieur die voor de Duitsers onderdelen voor duikboten moest ontwerpen. Hij ging uit van een vierkant, plaatste op een zijde een rechthoekig gelijkbenige driehoek en dan op de zijden van de driehoek weer een vierkant en zo maar door. De vierkanten naderen t.z.t. qua oppervlakte de grootte 0. Echter de som van alle even grote vierkanten is gelijk aan het oppervlak van het basisvierkant.

               

Sponsoring tennisballen
9 juni 2017

Fiesta Española
5 juni 2017

SVL Tennis organiseert een Fiesta Española op zaterdag 17 juni (de laatste zaterdag van het Merkens Hoveniers Open Tennistoernooi). Iedereen is welkom!

Inschrijven tennistrainingen
11 maart 2017

Beste leden van S.V.L. Tennis Langbroek,

Eindelijk is het dan zover; er kan ingeschreven worden voor de tennistrainingen voor wat betreft het zomerseizoen 2017 op T.V. Langbroek!

De trainingen zullen van start gaan in de eerste week van april en duren 16 weken met uitzondering van de schoolvakanties. De exacte trainingsdata ontvang je samen met de indeling/oproep voor je eerste training per email in maart.

Inschrijven gaat als volgt;
1. ga naar www.dttplus.nl
2. ga naar de knop ‘inschrijven’
3. klik op het logo van T.V. Langbroek
4. vul hier je gegevens en wensen in
5. klik op ‘inschrijven’ na het lezen van de Algemene Voorwaarden en je ontvangt een bevestiging dat je inschrijving is verzonden.

Graag inschrijven voor zondag 16 maart aanstaande!

Er staat vast voor elk wat wils bij de trainingsmogelijkheden, maar ik wijs jullie langs deze weg vast even op het volgende.

 

Met de jongste, zogenaamde ‘Rode’ jeugd (tot en met 8 jaar) gaan we stunten!
Een seizoen tennistraining kost voor hen slechts €65,- per seizoen voor een uur training per week. Laagdrempelig en op een leuke, spelende manier kennis maken met tennis bij T.V. Langbroek en DTT+! We hopen op veel inschrijvingen zodat we lekker van start kunnen gaan!

DTT+ biedt graag het trainen in een groep van 4 aan, dit heeft echter wel een paar ‘spelregels’. Het trainen in een groep van 4 kan alleen plaatsvinden bij voldoende inschrijvingen hiervoor. Daarnaast zal de groep van 4 ook dermate goed moeten aansluiten dat de leeftijd (voor junioren) en het niveau goed trainbaar is binnen de groep. Dit om de kwaliteit van de trainingen te bewaken. Mocht het blijken dat je gekozen hebt voor een groep van 4, maar dat dit op het moment dat de trainingen aanvangen (nog) niet haalbaar is, dan zal er per email contact worden opgenomen voor een alternatief. Je wordt dus niet zomaar ergens anders ingedeeld.
Elke groepsgrootte moet overigens redelijkerwijs ‘levensvatbaar’ zijn.

Voor zowel junioren als senioren werkt het in je voordeel als je kunt opgeven met wie je graag in de groep wilt trainen, zo ontstaat er al een redelijke ‘basisgroep’ en worden mogelijke verhinderingen vast op elkaar afgestemd. Denk ook eens aan trainen met je competitieteam!

Opgeven voor 16 weken trainen is ook daadwerkelijk 16 weken trainen. DTT+ kent geen inhaalreglement of iets dergelijks voor wat betreft het weer en verzorgt altijd 16 weken trainen voor zover het seizoen het toelaat. Meer info hierover vind je in de Algemene Voorwaarden.
Op dit moment hebben we één dag aangegeven waarop er getraind kan worden.
Bij veel inschrijvingen gaan we natuurlijk op zoek naar mogelijkheden om meer trainingstijdstippen aan te bieden.

We hopen jullie hiermee even voldoende op de hoogte te hebben gebracht en wensen jullie veel plezier met inschrijven. Mocht er ondertussen nog ander ‘trainingsnieuws’ zijn, dan komen we graag bij jullie terug.

Ben je als lid van T.V. Langbroek geïnteresseerd in bijvoorbeeld (een ‘losse’) privétraining, een bepaalde thematraining of iets anders wat je niet op het inschrijfformulier terug vindt? Neem dan aub gerust contact met mij op via dennis@dttplus.nl. Dit geldt vanzelfsprekend voor alle andere zaken met betrekking tot de trainingen.

We zien jullie inschrijvingen graag tegemoet en tot op de baan!

Met sportieve groeten,

Dennis van der Burgh DTT+
dennis@dttplus.nl

Piet Heij toernooi gaat niet door
20 februari 2017

Het Piet Heij Toernooi gaat helaas niet door vanwege te weinig aanmeldingen.
Namens de toernooicommissie, graag tot de volgende keer!

Gebruik tennisbanen in de winter
20 januari 2017

De condities van de banen kunnen door weersinvloed veranderen. Als er sneeuw of ijs op ligt is het vooral voor eigen risico dat je het veld betreedt. In principe kan er weinig aan de baan gelopen worden.

Als er na een vorstperiode met strenge vorst een dooiperiode komt, dan mag je absoluut niet de baan op omdat er dan instabiliteit in de onderlaag komt en hier als het ware kuilen ingetrapt kunnen worden. Het is goed te herkennen als zoiets zich voordoet, het ijs komt er dan uit en er ontstaan plassen op de baan.

En het is tijdens stevige regen/hagelbuien oppassen. Als er dan plassen ontstaan, verlaat dan de baan en wacht even tien minuten tot het water is weggezakt.

Veel tennisplezier,
Geert-Willem

 

Archief nieuws afdeling tennis 2016
Archief nieuws afdeling tennis 2015
Archief nieuws afdeling tennis 2014
Archief nieuws afdeling tennis 2013
Archief nieuws afdeling tennis 2012
Archief nieuws afdeling tennis 2011
Archief nieuws afdeling tennis 2010
Archief nieuws afdeling tennis 2009
Archief nieuws afdeling tennis 2008
Archief nieuws afdeling tennis 2007