Team bestaat uit: Jolanda van Dijk, Julia Roeleveld, Annemarie Ottink, Ruud van Dijk en Kees de Heus.

Speeldag 5: SVL - TV Griffensteyn 2
17 mei 2014

Team bestaat uit Kees de Heus, Ruud van Dijk, Annemarie Ottink en Jolanda van Dijk.
Het is alweer de laatste competitie wedstrijd voor ons team. Best jammer, maar ook wel weer lekker om op zaterdag rustig op te starten en er komen voldoende open toernooien aan en de clubkampioenschappen staan ook voor de deur zodra het Piet Heij Toernooi is afgerond. Dus we hoeven ons niet te vervelen.

Maar eerst deze wedstrijd: wederom prachtig weer, we hebben het dit jaar super getroffen. Ik (Jolanda) speelde de single net als Kees. Deze keer ging het lekker soepel voor mij 6-3 en 6-1.
Kees had het zwaarder, maar je weet Kees is een taaie en kan zich vastbijten in elke bal die hij speelt en zo werd het 6-2 en 7-5.
Ruud en Annemarie speelden tegelijkertijd de mix: 1e set was in het voordeel van ons koppel 6-3, 2e set 2-6 en de 3e set 0-6. De tegenstanders moesten erg wennen aan de baan, daar hadden ze een set voor nodig. We hebben nog nooit iemand zo apart zien spelen, de mannelijke tegenstander hield zijn racket horizontaal, daardoor blijven de ballen super laag.

Tussenstand 2-1 en dan is er SOEP VAN ARIE!!!

Na de lunch de dubbelpartijen. Voor Annemarie en mij liep het heerlijk, wat de stand liet zien! Alles lukte 6-1 en 6-1.
Voor de mannen werd het moeilijker: 1e verloren 3-6 . Kees zei tegen Ruud: "We kunnen ze pakken, kom op vol aan de bak!" en zie 2e set 6-3. Een heerlijke pot om naar te kijken, Annemarie en ik, klaar op het bankje in de zon en de mannen zich het vuur uit hun sloffen tennissen. Na veel keer deuce heen en weer werd het dan toch 6-4.

Eind stand 4-1, een heerlijke afsluiting van de competitie. Na gezellig nog even geborreld te hebben op naar huis.

Werner bedankt voor de heerlijke appeltaart die je iedere keer voor ons hebt gebakken en Arie bedankt voor de heerlijke kippensoep die jij elke thuiswedstrijd hebt gemaakt ook namens alle tegenstanders, want soep krijgen ze nergens.

Jolanda van Dijk.

Speeldag 4: SVL - TV Buren 1
10 mei 2014

Vandaag bestond het team uit Ruud, Kees, Annemarie en Jolanda.

Zaterdag tegen Buren, liet het weer ons voor de eerste keer in de steek, het was druilerig en winderig, niet echt lekker om te spelen. Maar, we moesten toch aan de bak en om 11.00 uur begonnen we op 3 banen: Ruud en Annemarie op baan 3 voor de mix. Zij begonnen goed en wonnen de 1e set met 6-2, helaas verloren ze de 2e met 4-6 en daarna ook de 3e set met 3-6. Jammer, maar goed gespeeld.

Op baan 2 speelde Jolanda de single. In de 1e set liep het niet makkelijk, maar zie, toch 6-4. De 2e set speelde ze duidelijk beter, zocht goed de hoeken en hield haar tegenstander goed onder druk. Het resultaat was er ook naar 6-2. Eerste punt voor ons binnen.
Op baan 1 speelde ik (Kees) de heren single. Bij het inslaan dacht ik: "dit wordt een lastig potje", maar in de wedstrijd viel het erg mee omdat mijn tegenstander last had van wedstrijdzenuwen. De 1e set werd 6-0 en de 2e 6-1.

Tussenstand 2-1.

Er werd een buitje verwacht dus gingen we eerst maar aan de soep, weer door Arie gemaakt…… HEERLIJK !!! Onze tegenstanders hadden in ons verslag van vorige week gelezen dat wij in de pauze soep hadden gegeten, en hadden het er onderweg, in de auto, al over gehad "Het is echt weer voor een bakkie soep tussendoor". Zij werden dus duidelijk niet teleurgesteld!

Rond 14.00 uur gingen we weer de baan op voor de dubbels, bij Jolanda en Annemarie ging het in de eerste set gelijk op, maar ze verloren in de tiebreak. De 2e set viel er niet veel meer te redden en die verloren ze wederom met 3-6.
Bij Ruud en mij liep het vanaf het begin goed en werd het 6-3 voor ons in de 1e set. In de 2e set ging het gelijk op tot 2-2 maar daarna maakten wij de punten en werd het 6-2 voor ons.

Eindstand 3-2.

Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we nog gezellig nagepraat met de tegenstanders, wat overigens heel gezellig en sportieve mensen waren.

Sportieve groeten Kees de Heus.

Speeldag 6 (verplaatst): SVL - TV Risenborgh 1
3 mei 2014

Nadat we de nederlaag in Wijk bij Duurstede hadden verwerkt en een weekje rust hadden gehad, begonnen we zaterdag (03-05) weer vol goede moed aan de wedstrijd tegen Risenborgh uit Driebergen.
Deze tegenstander was zo vriendelijk om vandaag bij ons te komen spelen, omdat wij de officiële uitwedstrijd op 31-05, maar 1 dame beschikbaar hadden. Zowel Julia als Annemarie hadden andere verplichtingen.

Het was wederom een prachtige dag met zon en wind. Kees en ik gingen weer voor de singles en YES eindelijk gewonnen. Kees met 6-0, 6-0 en ik met 7-5, 6-4.

Tussenstand 2-0.

De mix werd gespeeld door Annemarie en Ruud. BAM 6-1, 6-1.

Tussenstand 3-0.

De winst was al binnen, nu eerst aan de soep. Arie, van Annemarie, had een HEERLIJKE kippensoep gemaakt. De tegenstanders vinden het geweldig hoe het er bij ons aan toe gaat. Lekker ongedwongen en gezellig dat missen ze enorm in Driebergen. Dit komt voornamelijk doordat ze huren van Hoenderdaal en er totaal geen clubgevoel is. Gewoon lekker de pan op tafel en eten maar. Het was erg gezellig, maar er moesten nog 2 dubbels gespeeld worden. Dus hup aan de bak.

Ruud en Kees: de heren dubbel die erg voorspoedig verliep 6-1, 6-1.

Tussenstand 4-0.

Annemarie en ik: de dames dubbel. We deden er wat langer over dan de heren en de stand werd dan ook 4-6, 5-7.

Eindstand 4-1 voor ons.

Daarna nog even gezellig met de tegenstanders geborreld en een hapje gedaan. Ze vonden het jammer dat ze nog weg moesten 's avonds, want ze zaten best. Arie kwam ook nog even en we hebben gelijk afgesproken dat hij de komende 2 weken is gebombardeerd tot MISTER SOEP.

Tot volgende week en supporters, bedankt voor de aanmoedigingen.

Sportieve tennis groeten van Jolanda van Dijk

Speeldag 2: SVL - TC 't Goy 1
12 april 2014

Kees zorgde voor taart bij de koffie, en wat denk je wat, hij kreeg zijn schoonzoon weer zover dat die een appeltaart bakte. Heerlijk met slagroom!
Om 11.00 uur begonnen we met de singles: heren enkel door Kees en de dames enkel door mij (Jolanda). Ja hoor, heb ik weer! Ik ben een 8 en de dame waar ik tegen moest een 5….., nou lekker dan.

Gewoon knallen dan maar, zie wel wat het wordt, elke game is er één. En ja hoor……, 1e set gewonnen met 6-4. Wat ben ik blij. De 2e set was prut, had zoveel gegeven in de 1e set dat de batterij tijd nodig had om op te laden en die kreeg ik niet genoeg. Bij 1-5 dacht ik: "Laat maar gaan, zonde van m'n energie, dan maar focussen op de 3e set". Kwam de 3e set meteen achter doordat ik gebroken werd en dat bleef me de hele 3e set parten spelen. Helaas 4-6 verloren.

Kees deed het beter. Heb er niet veel van mee gekregen doordat ik zelf ook speelde. De 1e set won Kees met 6-3. De 2e set had Kees het zwaarder en ging het gelijk op, maar toch won hij in de tiebreak met 7-6.

Ondertussen waren Ruud en Annemarie begonnen met de mix. De 1e set eindigde met 5-7, we konden niet kijken want we waren nog met de singles bezig. De 2e set konden we het laatste stuk zien. Het was een leuke pot om naar te kijken, maar helaas voor ons, 2e set 3-6.

Tussenstand 1-2

Even een pauze met een heerlijk soepie en een broodje, daarna weer aan de bak voor de dubbels. Annemarie en ik kwamen in de 1e set al gelijk met 1-4 achter. Nou lekker dan! Nu is het onze beurt. Het is altijd weer even aftasten en ja hoor 6-4. Dat's 1. 2e set: nee hè? Weer 1-4 achter. Hoe kan dat nou, want we speelden echt lekker met elkaar. Oké, dan doen we het maar net als in de 1e set. Uitslag iets anders maar wel binnen 7-5.

Tussenstand 2-2

Kees en Ruud waren nog aan het strijden (echt strijden). De 1e set hadden ze verloren met 3-6, wij konden nog even mee genieten van de 2e set. Ze stonden 5-2 voor, het werd een ware titanen strijd waarbij de tegenstanders goed terug kwamen tot 5-5. Het was echt spannend om naar te kijken en de druk was ook hoog, want het ging erom wie de punten mee naar huis zou nemen. Het werd 6-6 en dus een tiebreak. Helaas die verloren we met 5-7. De opluchting was groot bij de tegenstanders, want de punten namen zij mee naar huis. Het was 16.20 uur toen ze van de baan kwamen.

Dus we hebben deze zonnige dag weer goed vol gemaakt. Nog even gezellig na geborreld met een gezellige tegenstander. Op naar volgende week: uit tegen Wijk.

Sportieve tennis groeten van Jolanda van Dijk.

Speeldag 1: LTC Geldermalsen 1 - SVL, 3-2
5 april 2014

Eindelijk is het weer zover 1e wedstrijd Geldermalsen uit. Ruud en Jolanda hadden eerst Julia opgehaald en daarna mij (Kees) in Wijk opgepikt, daarna mooie bloesemroute naar Geldermalsen waar we om 11.00 uur aankwamen. Na de koffie met gebak konden we op 3 banen beginnen.

Jolanda speelde de single, in de 1e set had ze niet veel kans tegen een dame die wel een 6 was, 6-3. De 2e set kwam Jolanda beter in haar spel, tot 5-5 ging het gelijk op en kreeg Jolanda tot 2 x toe de kans om 6-5 te maken, maar helaas haar tegenstandster ging er met de set vandoor 7-5.
Ik speelde de heren single tegen een tegenstander die wel heel hard kon slaan, maar daardoor ook veel uitsloeg. Eerste set werd het 3-6 en de tweede set werd het 1-6. Dit punt namen wij mee!
Ruud en Julia speelden de mix, heb ik niet kunnen zien maar volgens Ruud en Julia hadden ze niet veel in te brengen: 6-2, 6-2. Tussenstand 2-1.

Na de rust gingen we op 1 baan verder Ruud en ik, de herendubbel, we kwamen gelijk 2-0 achter, we keken elkaar eens aan met een blik van dat moet beter kunnen en dit hielp. We gingen beter spelen en met name Ruud maakte aan het net mooie punten. We pakten de 1e set 5-7. De 2e set speelden we ook goed en die wonnen we met 1-6 waarbij Ruud het mooiste punt van de wedstrijd maakte. Tussenstand 2-2.
Daarna Jolanda en Julia de damesdubbel, het werd een zware dobber, in de 1e set weinig geluk en 2 dames tegen die goed op elkaar waren ingespeeld, 6-3. De 2e set kwamen Jolanda en Julia er weer beter in en kwamen nog met 2-3 voor, maar konden het niet vasthouden, 6-4. Eindstand 3-2.

Toch nog een heel gezellig borreluurtje gehad met onze tegenstanders, het waren trouwens leuke mensen. Daarna richting huis waar ze mij, rond 18.00 uur, in Wijk dropten.