Nieuws afdeling gymnastiek 2014

Kersttoernooi
21 december 2014

Het jaar werd traditioneel afgesloten voor de deelnemers van de GALM-groepen met het kersttoernooi. Het was alweer voor de 9de keer. Ook dit jaar was het in de Hordenhal in Wijk bij Duurstede. De deelnemers kwamen uit Langbroek, Cothen, Wijk bij Duurstede, Doorn en Driebergen.

Er waren 5 spellen/sporten waar de teams elkaar moesten bestrijden. Dit waren badminton, dynamic-tennis, tafeltennis, sjoelen en darten. Elk team bestond uit 2 deelnemers die door het lot aan elkaar waren gekoppeld. Er werden 8 ronden gespeeld van elk 10 minuten, uiteindelijk kreeg de winnaar 15 punten per spel/sport.
Na kennismaking van de teams en een warming-up werd er begonnen aan het toernooi. Er werd sportief gestreden en het was een leuk gezicht hoe mensen die elkaar niet kenden, toch een team gingen worden. De sfeer was leuk.

Uiteindelijk kwamen er toch winnaars uit, we hadden 2 eerste prijzen:

1ste prijs Hans & Hanneke, Hans & Wil 63 punten
2de prijs Evert & Annie 59 punten
3de prijs Bert & Marlies 51 punten

Bekijk de uitslagen van alle teams.

Daarna nog gezellig nakletsen, borrelen en eten. Ook werd Teunie bedankt voor weer een gezellig jaar.

Heb je ook zin om volgend jaar het 10de toernooi mee te maken, kom dan eens een keer meedoen tijdens de lessen:

maandag 19.15 - 20.15 uur bij SVL in Langbroek
donderdag 19.00 - 20.00 uur bij SVL in Langbroek
vrijdag 16.00 - 17.15 uur Hordenhal Wijk bij Duurstede (Fit)

Of kijk even op de site van SVL: svl-gymnastiek.nl.
We beginnen weer de eerste week van januari 2015.
Hopelijk tot dan.

SVL-FIT

Jaarverslag seizoen 2013-2014
26 november 2014

Lees het jaarverslag van het seizoen 2013-2014 van de afdeling gymnastiek.

Bereikbaarheid sportpark Oranjehof van SVL
24 september 2014

De komende maanden is ons sportpark moeilijk bereikbaar in verband met wegwerkzaamheden.
Hiervoor is een omleidingsroute ingesteld.
De diverse fases van de wegwerkzaamheden zijn uitgelegd in een bewonersbrief en weergegeven op een kaartje.

Update: SVL is weer gewoon bereikbaar, de volgende fase van de wegwerkzaamheden is uitgesteld tot het voorjaar van 2015.

Gymen voor diploma
10 juli 2014

Onder toezicht van heel veel publiek werd er afgelopen woensdag in de gymzaal bij SVL gegymd door de kleutergroep voor een diploma.

De kinderen moesten 5 onderdelen doen, het klimrek, zwaaien aan de ringen, balanceren, rollen en springen en als het goed was uitgevoerd mochten ze bij de jury een sticker uitzoeken voor op hun diploma. Ze deden zo erg hun best dat we aan het eind van de les aan het publiek vol trots konden vertellen dat alle kinderen een diploma hadden.
Na een echte diploma uitreiking kregen de kinderen nog wat te drinken en een lekker snoepje.

Wij kunnen terug kijken op een geslaagde middag.


 

Eindfeest GALM-groepen
28 juni 2014

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Vrijdag 27 juni was het alweer zover, het eindfeest van de GALM-groepen. Deze groepen sporten bij SVL en FIT in Langbroek, Cothen en Wijk bij Duurstede, op verschillende dagen. Twee keer per jaar komen de groepen bij elkaar om gezamenlijk een activiteit te doen, december het KERSTTOERNOOI en in juni het SLOTFEEST.

Om 16.00 uur verzamelen bij SVL waar de koffie en thee stond te wachten, nadat een ieder aanwezig was, werd er een spel gedaan. Dit jaar was dit klootrollen in de buurt van het SVL terrein. Heuveltje op en af, door het gras en over de weg. Er werd met 2- 2 tallen tegen elkaar gestreden, het was de bedoeling om met het minst aantal rollen het parcours af te leggen. Het minste aantal rollen was 31, dit waren Hans & Ton. Het was een leuk gezicht om te zien dat een ieder vol goede moed de bal rolde, vaak via het gras, soms in de sloot. Maar uiteindelijk kwam een ieder aan het eindpunt.

Daarna terug naar SVL om de hongerige magen te stillen. Dit jaar waren we op de Chinese toer en het smaakte een ieder goed, de bodems van de pannen waren in zicht. Daarna was het nog gezellig kletsen over van alles en nog wat en vooral dat het seizoen toch weer snel en gezellig verlopen was.

 

Het is nu vakantie, maar in september gaan we weer vol goede moed beginnen aan het 9de seizoen. Misschien wil je volgend jaar ook meedoen aan het slotfeest, kom dan in september mee doen.
Voor informatie svl-omni.nl/gymnastiek of fitgym.nl.

Onderlinge wedstrijd 12 april 2014
18 april 2014

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

In samenwerking met de gymnastiek verenigingen SVA (Amerongen) en Larsheim (Leersum) organiseerden we een onderlinge wedstrijd. Een groot aantal deelnemers nam deel aan deze leuke en sportieve wedstrijd. Variërende van recreanten meisjes en jongens tot selectie dames en heren. Gelukkig hadden de deelnemers een grote getale aan publiek meegenomen wat altijd leuk is op zo’n wedstrijd.

Met zo’n groot deelnemersveld heb je natuurlijk heel wat winnaars blij te maken met een medaille en diploma. Voor de deelnemers die helaas niet in de prijzen zijn gevallen, hadden we een mooi diploma met het puntenaantal per onderdeel. Na de wedstrijd kregen de kinderen een lekker paaseitje en een glaasje limonade.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag en hopen jullie een volgende keer weer te mogen begroeten of als deelnemer of als publiek.

Bekijk de uitslag van de wedstrijd.

 

Nieuwe robotmaaier bij SVL
18 februari 2014

Beste sportvrienden,

Wij hebben een nieuwe aanwinst: vanaf 27 februari gaat een robotmaaier onze voetbalvelden maaien.

Een wat? Ja een robotmaaier. Deze machine rijdt elke dag zijn rondjes over de velden en met zijn vijf maaikoppen houdt hij het veld prachtig gemaaid op de goede hoogte.

Hij doet dit niet zomaar, langs veld 3 komt een oplaadstation te staan waar hij zichzelf oplaad en van waaruit hij dan wegrijdt. Buiten om de velden komt er een kabeltje in de grond +/- 5cm diep, wanneer hij daar in de buurt komt, krijgt de machine een signaaltje dat hij moet omdraaien en zo blijft hij keurig binnen de lijntjes.

 

Waarom wij hiervoor gekozen hebben is om enerzijds een mooiere voetbalmat te krijgen en anderzijds als kostenbesparing.

Nu zijn er natuurlijk wel wat gebruiksaanwijzingen. Allereerst denk erom geen schep, stokken of iets dergelijks in de grond te steken aan de randen van het veld i.v.m. het signaalkabeltje. Blijf van de machine af, ook voor uw eigen veiligheid i.v.m. de mesjes. Ga er niet op zitten of een bal tegenaan schoppen aangezien het een dure investering is, maar wij nemen aan dat dit voor zich spreekt. Voor trainers en bestuursleden van de dag: na afloop van de training of de wedstrijden moeten de netten van de vaste doelen omhoog gezet worden en de losse doelen van het veld verwijderd. Staat hij stil op het veld of heb je het vermoeden dat er iets mis is, bel dan even met onderstaande.

De machine is beveiligd en voorzien van track en trace waardoor hij bij diefstal altijd zijn positie kan doorgeven. Het is nu nog meer van belang dat we álle hekken goed afsluiten. Dit is een vereiste van de verzekering, want mocht de machine onverhoopt toch gestolen worden en er blijkt dat het hek open stond, dan krijgen we niets terug van de verzekering.

Met vriendelijke groet,

Namens de Sport Stichting Langbroek,
Geert-Willem Merkens
0629577679

Overlijdensbericht Ton Oostrom
7 februari 2014

Rouwkaart

Met grote verslagenheid namen we kennis van het overlijden (donderdagavond 6 februari) op 72 jarige leeftijd van ons erelid en Mister SVL:

Ton Oostrom

Woorden schieten te kort en we zullen hem binnen onze club erg missen.

We wensen de gehele familie heel veel kracht en sterkte toe om dit grote verlies te kunnen dragen.

Bestuur, leden en vrijwilligers
Sport Vereniging Langbroek