Nieuws afdeling gymnastiek 2013

Verslag van de kijkles
30 december 2013

Afdeling gymnastiek van SVL hield op 11 december een kijkles in alle groepen. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, tantes enz enz waren in de gelegenheid een kijkje te nemen tijdens de gymles. Zo konden ze zien wat de kinderen de afgelopen periode hebben geleerd.
De opkomst in alle groepen was zeer goed te noemen. Ondanks dat er toeschouwers waren, deden de kinderen heel erg goed hun best. En zo heeft iedereen een goede indruk gekregen hoe een les verloopt en wat de kinderen allemaal oefenen.
Na afloop van de les kregen de kinderen wat lekkers te drinken en een heerlijk chocolaatje.


De groep van 3 t/m 5 jarigen

De groep van 6 t/m 9 jarigen

De groep van 10+ jarigen

Foto van de eerste groep

Het achtste Kersttoernooi
22 december 2013

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het jaar loopt weer ten einde en al acht jaar is dit voor de GALM-groepen de tijd voor het Kersttoernooi. Dus ook dit jaar kwamen de sporters uit de omgeving. Dit jaar uit Wijk bij Duurstede, Cothen, Langbroek, Doorn en de nieuwkomers uit Amerongen. Het toernooi is voor deelnemers die wekelijks bij de GALM-groepen komen sporten. Deze groepen komen voor conditie, spieren en gezelligheid. Elke week wordt er een andere sport gedaan, zoals badmintonnen, volleyballen, dynamic-tennis, hockey, korfbal, basketbal enz. De sporten worden zo gedaan dat een ieder kan meedoen.

Eind van het jaar is er dan het toernooi, zodat we met elkaar en tegen elkaar kunnen strijden. De deelnemers kregen bij binnenkomst hun teamnummer, elk team bestaat uit 2 deelnemers. De sporten waar men elkaar moesten bestrijden waren: badminton, dynamic-tennis, tafel-tennis, sjoelen en darten. Het gezellige aan dit toernooi is dat je gekoppeld wordt aan een deelnemer(ster) van een andere groep.

Verliezers zijn er niet bij dit toernooi. Als je ziet hoe een ieder met elkaar sport, lacht en praat, is het voor een ieder een gezellige middag. We hadden dit jaar 3 teams met een derde prijs, maar door elk team 2 pijlen te laten gooien op het dartbord, werd de uiteindelijke nr. 3 bekend.
Bekijk de uitslagen van alle teams.

 

Eerste prijs
Tweede prijs
Derde prijs
Nel Schaap & Bert Klabbers
Corry Mertens & Wim Vernooij
Marlies Pasveer & Evert Nunezvas
57 punten
54 punten
52 punten

Het jaar is weer voorbij gegleden, we hebben weer een leuk sportjaar gehad ook met lief en leed, wat ook regelmatig voorkomt, maar de leden steunen elkaar ook in moeilijke tijden, wat deze groepen zo uniek maakt. We hebben mastermind gespeeld aan het eind van het seizoen en na afloop pannenkoeken gegeten in Langbroek.

Sporten blijft belangrijk ongeacht je leeftijd. Wil je ook aansluiten bij 1 van de groepen, kom dan gerust langs. We starten weer vanaf 6 januari.

Maandag
Dinsdag
Donderdag
Vrijdag

SVL
Fit
SVL
Fit

19.15-20.15 uur
18.00-19.00 uur
19.00-20.00 uur
16.00-17.15 uur
Langbroek (Oranjehof)
Cothen (handbal)
Langbroek (Oranjehof)
Wijk bij Duurstede (Hordenhal)

Voor informatie kunt u kijken op de site van svl-omni.nl/gymnastiek of fitgym.nl. Of mailen: pfemons@kpnmail.nl.

Allen een fijne Kerst en een gezond, sportief 2014!

Kersttoernooi
21 november 2013

Op 20 december 2013 van 14.00 tot 16.00 uur vindt het jaarlijkse Kersttoernooi weer plaats, afgelsoten met een buffet om 17.00 uur. De kosten voor het buffet zijn € 10,00 per persoon, exclusief drankjes.
Locatie: De Horden Hal, Sluishoofd 1, 3961 KW Wijk bij Duurstede.

Heb je zin om mee te doen aan het Kersttoernooi en het buffet of alleen aan het Kersttoernooi of alleen aan het buffet, schrijf je dan voor 10 december in bij Teunie via dit aanmeldstrookje. Betaling bij inschrijving.
Het toernooi en/of buffet gaat niet door bij onvoldoende deelname! Bij het niet doorgaan krijgt u het reeds betaalde bedrag terug.

Kijkles bij de kindergroepen
21 november 2013

Op woensdag 11 december a.s. houden wij voor de ouders, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, opa’s, oma’s, ooms en tantes een kijkles. Zo kunnen jullie eens een kijkje nemen tijdens de gymles van jullie kind. Welke toestellen gebruiken wij en wat voor oefeningen doen we dan op de toestellen en niet geheel onbelangrijk hoe doet u kind dit?

Wij nodigen jullie dan ook van harte uit om op 11 december te komen kijken tijdens het normale lesuur van uw kind.
Wij hopen u te ontvangen in de gymzaal van SVL.

Bestuur SVL afdeling Gymnastiek

Algemene ledenvergadering
7 oktober 2013

Op vrijdag 8 november 2013 zal er een Algemene Ledenvergadering van SVL omni plaatsvinden om 20:00 uur in de BGT-kantine. Hierbij kunt u de agenda en notulen ALV 8 mei 2013 downloaden.

Vacature afdeling Gymnastiek/Turnen
23 augustus 2013

De afdeling gymnastiek/turnen is al een geruime tijd op zoek naar een persoon die de turnlessen voor de jeugd van 6+ t/m de 10+ jarigen (2 les uren) wil gaan verzorgen. Hiervoor is reeds contact geweest met de omliggende verenigingen maar die kunnen ons niet verder helpen.

Wat vragen wij:
- een persoon die op woensdag 2 turnlessen wil geven
- de kinderen instrueert voor de wedstrijden
- daar waar nodig mee helpt de wedstrijden te organiseren
- bevoegd is om les te geven of bereid is deze bevoegdheid te halen
- ervaring in gymnastiek of turnen is een pre
- indien noodzakelijk een bestuursvergadering bijwoont

Wat bieden wij:
- een reële vergoeding
- mooie ruime gym-/turnzaal met veel attributen
- gezellige vereniging
- indien gewenst ondersteuning van Teunie Emons en het bestuur

Heb je interesse neem dan contact op met Teunie Emons (0343-562671 of pfemons@kpnmail.nl) of Eduard Winkel (0343-575009 of eduard_1@casema.nl).
Je kan ook altijd naar de gymzaal komen om een les mee te maken.

Slotfeest GALM-groepen
29 juni 2013

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Vrijdag 28 juni kwam er voor de galm-deelnemers ook weer een einde aan een sportseizoen. De groepen van Fit & SVL doen dit altijd gezamenlijk. En dit jaar weer in Langbroek. Het was om 16.00 uur verzamelen waar de koffie/thee klaar stond. Toen een ieder binnen was, was het wachten wat er nu weer gedaan ging worden, dit is elk jaar weer een verrassing, want er wordt niet alleen gegeten er moet ook gesport worden.

Dit jaar was het MASTERMIND, de deelnemers werden door loting in groepjes geplaatst, dus alle deelnemers van de verenigingen door elkaar. Er waren 9 spelen uitgezet, zoals tennisballen in een paraplu slaan, hockey, dobbelsteen gooien, badmintonnen enz. De groepje kregen een code die ze moesten ontcijferen. Dit konden ze doen door een spel te kiezen en na 3 spelen kijken of de code klopte, klopte die niet dan moest er een ander spel gekozen worden, enz tot de code goed was.

Na het spel werd er een toast uitgebracht op het afgelopen seizoen en komend seizoen en de uitverkiezing van SVL als leukste vereniging van de provincie Utrecht. Daarna stond er een pannenkoekbuffet klaar, wat een ieder zich goed liet smaken.
Het was weer een leuk en gezellig seizoen en we hopen een ieder weer in september terug te zien.

Wie komt ons versterken?
22 mei 2013

Wij, Julia en Romy, willen heel graag met leeftijdgenootjes blijven turnen bij SVL in Langbroek. Dus ben jij 12 jaar of ouder kom ons dan versterken, zodat wij volgend jaar ook door kunnen gaan. Daarom willen we graag een avondgroep oprichten, zodat we eerst ons huiswerk kunnen maken en daarna nog lekker kunnen sporten. Wij willen gaan turnen op woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.

Wij turnen in de nieuwe sportzaal van SVL met allemaal nieuwe toestellen en leren veel nieuwe dingen. Het is super gezellig en de lessen worden op een leuke manier gegeven. Ook is de contributie erg laag. Voor een heel seizoen betaal je tot 15 jaar slechts
€ 75,=. Kies je een tweede sport bij SVL, dan betaal je de helft.

Wil je ons komen versterken, zodat wij na de vakantie ook door kunnen gaan, geef je dan op voor 1 juli of kom nu kijken op de woensdagmiddag (16.00 - 17.00 uur).
Voor meer informatie mag je bellen of mailen met Teunie: 0343-562671, pfemons@kpnmail.nl. Ook elders op deze SVL Gymnastiek site staat de nodige informatie.

Wij hopen dat jullie snel met ons komen turnen bij SVL.

 

Julia & Romy, namens gymbestuur van SVL.

Onderlinge wedstrijd bij SVL
17 maart 2013

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Zaterdag 16 maart was het al vroeg druk bij SVL. Deze keer niet met voetballers, maar met turners en turnsters uit Langbroek, Werkhoven en Cothen. De eerste ronde begon om 9.00 uur, met een gezamenlijke warming-up, om vervolgens aan de wedstrijd te beginnen. De onderdelen waren voor de meisjes: brug ongelijk, balk, sprong en lange mat. Voor de jongens: brug gelijk, rekstok, sprong en lange mat. Ze werden beoordeeld door juryleden van de deelnemende verenigingen, die deze zware taak op zich genomen hadden.
De spanning was van de kopjes af te lezen, maar ze gingen er allemaal voor en deden allemaal goed hun best. Ook waren er veel ouders, opa's en oma's aanwezig om een ieder aan te moedigen.

De eerste ronde waren de kinderen van 6 en 7 jaar met de jongens. De uitslag van deze ronde was:

6 jaar Eerste Ariëtte van Dijk SVL 43,7 punten
  Tweede Sammie Roozen
Noëlle Smit
SVW
SVL
41,7 punten
41,7 punten
  Derde Vera van Dijk SVL 41,5 punten

7 jaar Eerste Lieke Jansen SVW 46,6 punten
  Tweede Femmy Pieck SVW 46,3 punten
  Derde Dianthe Brouwer SVW 46,2 punten

Allemaal gefeliciteerd! Ook kregen alle deelnemers een diploma mee naar huis met hun behaalde punten.

Na de 6-7 jarige waren de oudere kinderen aan de beurt, deze waren van 8 t/m 14 jaar oud. Dezelfde toestellen, maar met meer variaties in de oefeningen, waardoor het er voor de jury niet makkelijker op werd. Ook deze deelnemers begonnen met een warming-up om vervolgens hun oefeningen te doen en het blijft eng om alleen op die smalle balk te lopen. Maar een ieder heeft het goed gedaan. De prijzen:

8 jaar Eerste Sharon Verwoert SVW 45,9 punten
  Tweede Lotte van den Worp SVW 45,6 punten
  Derde Celine Sondervan SVL 44,2 punten

9-10 jaar Eerste Marit Spies SVW 51,4 punten
  Tweede Iris Broekman SVW 50,2 punten
  Derde Anouk van Eijk SVL 49,5 punten

11 jaar en ouder Eerste Jasmijn Lohuis SVW 53,3 punten
  Tweede Joni Pieck SVW 52,7 punten
  Derde Anouk Vos SVW 52,5 punten

De jongens deden met de leeftijd van de meisjes mee. Zie ook het complete overzicht met de behaalde resultaten van alle deelnemers. Het was een geslaagde ochtend en wij van SVL afdeling gymnastiek willen ook een ieder bedanken die meegedaan, geholpen of belangstellend geweest is.

Lijkt het je leuk om de volgende keer ook mee te doen, kom dan op woensdagmiddag een keer meedoen.
14.00 uur: kleuters vanaf 3 jaar
15.00 uur: 5 t/m 7 jaar
16.00 uur: 8 jaar en ouder
Ben je ouder dan 12 jaar, neem gerust contact met ons op. Alle gegevens vind je op de site van SVL svl-omni.nl/gymnastiek.

Turnpakje en/of singlet SVL bestelling
15 januari 2013

Over enkele weken zijn er weer wedstrijden en dan is het verplicht om in passende turnkleding deel te nemen aan de wedstrijden. Wij gaan dus weer een bestelling plaatsen bij de leverancier van onze sportkleding en daarom is het nu de juiste tijd om een turnpakje voor uw dochter of een singlet voor uw zoon te bestellen. De kosten voor het turnpakje zijn € 43,50 en voor het singlet € 27,50.
U kunt dezelfde kledingmaat aanhouden als wat u kind nu draagt.

Graag de naam van uw kind en de kledingmaat op een envelop schrijven en daar het bedrag/geld van de sportkleding in doen en afgeven bij Teunie. Zij zorgt voor de verdere afhandeling.
Tip: Misschien kunt u een pakje/singlet van een ander kind evt. passen voor de maat.

Het SVL gym bestuur.