Nieuws afdeling gymnastiek 2012

Het GALM Kersttoernooi
21 december 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Dit jaar alweer het 7de Kersttoernooi voor de GALM-groepen van SVL & FIT. Dit jaar deden 28 sportievelingen mee, dus waren er 14 teams gemaakt van een dame en een heer, die aan elkaar gekoppeld werden door binnenkomst. Dus wie als eerste binnenkwam kreeg nr 1, als tweede nr 2, enz.

De teams moesten badmintonnen, dynamic-tennissen, tafeltennissen, sjoelen en darten. Alle sporten werden 10 minuten gespeeld en de punten genoteerd. Wie uiteindelijk de meeste punten had, kreeg 14 punten op het scorenbord. Na 5 spellen/sporten kwamen er de volgende winnaars uit: De 3de plaats was er niet, wel twee 2de plaatsen met 51 punten te weten Bert Klabbers & Henriétte Nunez Vas en Henk Reehorst & Beb Kramer. De eerste plaats met 65 punten was voor Gina van Harn & Evert Nunez Vas. Bekijk hier alle resultaten van de spellen en de einduitslag.

Een ieder heeft volop genoten en iedereen was uiteindelijk allemaal winnaar. Wil je volgend jaar ook mee doen, kom dan vanaf januari meedoen bij een van de groepen.

Maandag 19.15 - 20.15 uur, Langbroek SVL
Dinsdag 18.30 - 19.30 uur, Cothen FIT
Donderdag 19.00 - 20.00 uur, Langbroek SVL
Vrijdag 16.00 - 17.15 uur, Wijk bij Duurstede FIT

Voor info kijk op de site van de verenigingen, svl-omni.nl en fitgym.nl

Kerst
18 december 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's, deel 1.
Kijk in het foto-album voor alle foto's, deel 2.

Maandag 17 december was er weer voor de seniorleden van de afdeling gymnastiek een gezellige avond. We begonnen dit keer iets vroeger, omdat er boerenkool op tafel zou komen. Dus werd er om 17.30 uur verzameld in de BGT-kantine waar de koffie stond te wachten. Vervolgens om ca. 18.00 uur aan tafel voor de boerenkool. Er werd smakelijk van gegeten en met een volle maag richting gymzaal voor een spel.

Van tevoren moest de uitslag voorspeld worden dmv een totoformulier. Wie zouden er beter zijn de dames of de heren? Er waren verschillende spelletjes zoals muziekaal, oudheid, geheugen. Het spel werd door de heren gewonnen, maar 3 dames te weten Gretha, Gerda en Coba waren beter in het voorspellen, zij hadden 4 van de 6 spellen goed voorspeld.

Daarna stond het toetje te wachten, vervolgens nog gezellig borrelen en kletsen. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond. Tevens wensen we een ieder een gezond, sportief 2013 toe!

Het gymbestuur

 

Verslag diplomagymmen
15 november 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Woensdag 14 november was er bij SVL diplomagymmen. Dit was voor de eerste keer in de nieuwe zaal. Om 14.00 uur werd er begonnen met de allerjongste deelnemers. Zij deden 5 onderdelen. Deze onderdelen zijn bedoeld als voorbereiding voor het turnen, zij hadden een klim/klauterbaan, rollen, springen, balanceren en een spanningsoefening. Als een onderdeel goed was, mochten ze een sticker uitzoeken om op het diploma te plakken, met 5 stickers was het diploma gehaald.

Om 15.00 uur lieten de jongste turnsters hun oefeningen zien. Zij deden oefeningen op brug-ongelijk, balk, lange mat en sprong. Er werd op een nieuwe manier gejureerd, zoals dit ook bij de wedstrijd tegen FIT en SVW gedaan wordt, dus de kinderen konden meer dan 10 punten per toestel krijgen. Ze moesten minstens 40 punten halen om het diploma te halen.

 

 

Om 16.00 uur waren de oudste kinderen aan bod, zowel meisjes als jongens zaten in deze ronde. De jongens deden rekstok i.p.v. brug-ongelijk en ringen i.p.v. balk. De oefeningen waren iets moeilijker, maar er werd goed geturnd, zodat ze daar mee verder kunnen oefenen voor de wedstrijd in maart.

Alle deelnemers hebben hun diploma gehaald! Zie de deelnemerslijst met de behaalde resultaten.

Het was een leuke, gezellige middag. Verder werd er goed geturnd en waren er vele ouders, opa en oma's aanwezig om hun kinderen of kleinkinderen aan te moedigen.
Ook bedanken we alle hulpjes en EHBO (die gelukkig niet nodig was) medewerkers die nodig zijn om het een succes te maken voor iedereen. Verder willen we de juryleden bedanken die een moeilijke taak hadden om een ieder een correct cijfer te geven.

Wil je nu de volgende keer ook zo een mooi diploma verdienen, kom dan eens langs op de woensdagmiddag om mee te sporten. Ook voor de senioren hebben wij lessen. Wanneer kan je sporten bij SVL-afdeling gymnastiek?:

Maandag 19:15 - 20:15 uur GALM 1 (55+, gemengd, conditie, oefeningen, sport/spel)
Woensdag 14:00 - 15:00 uur Kleuters
  15:00 - 16:00 uur Turnen 5 t/m 8 jarigen
  16:00 - 17:00 uur Turnen 9+ jarigen
  19:30 - 20:30 uur Senioren dames (conditie, oefeningen, soms toestel)
Donderdag 19:00 - 20:00 uur GALM 2 (55+, gemengd, conditie, oefeningen, sport/spel)

Voor vragen zie de informatie elders op deze site. Kom gerust eens een keer meedoen!

Gymbestuur SVL

Erwtensoep in de voetbalkantine
15 november 2012

Aanstaande zaterdag zullen Joke en Ton Aalbertsen in samenwerking met de barcommissie erwtensoep verkopen. Joke en Ton hebben 30 liter gekookt en deze zal vanaf 16:30 uur verkocht worden. Per kop word € 0,50 gevraagd.

De barcommissie

Diplomamiddag
31 oktober 2012

Op woensdagmiddag 14 november 2012 organiseert SVL Turnen een diplomamiddag. Elk kind turnt op zijn of haar eigen lestijd voor een turndiploma. Er wordt gezorgd dat de kinderen na het lesuur wat te drinken krijgen met wat lekkers. U als ouder(s) opa, oma, enz mag natuurlijk komen kijken bij de prestatie van uw kind/ kleinkind. Er zal in de zaal ruimte zijn om te kijken. Misschien overbodig, maar u mag NIET met schoeisel in de zaal.

Uw kind moet het SVL turnpakje of singlet aan, voor de meisjes geldt haar in staart of in elk geval vast. Verder is het wel belangrijk dat de kinderen op tijd er zijn, zodat het niet al te veel uit gaat lopen voor de volgende groepen, dus het liefst een 15 min. voor aanvang van het lesuur aanwezig om aan te kleden enz enz.

Voor eventuele vragen kunt u altijd terecht bij Teunie tel: 0343-562671 of per email of tijdens de lesuren op woensdag.
Wij hopen op een leuke en sportieve turnmiddag en natuurlijk allemaal veel succes gewenst!!

Het SVL Turn bestuur.

De nieuwe activiteitenkalender 2012/2013 is bekend
27 oktober 2012

De Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) gaat voor dit seizoen 2012/2013 weer een groot aantal activiteiten organiseren. De nieuwe activiteitenkalender staat nu op de site. Op elke afdelingspagina staan de activiteiten die voor die afdeling worden georganiseerd. De activiteiten die voor alle leden bestemd zijn, bijvoorbeeld lampionnenoptocht, playbackshow, staan bij algemeen/activiteiten.

De Jeugd Activiteiten Commissie.

Tenues voor leiding en assistenten
24 september 2012

Door de organisatie ASU Advies & Administratie is gezorgd dat de afdeling Gymnastiek ook van gesponsorde tenues is voorzien. De tenues zijn voor leiding en assistenten tijdens de officiële evenementen.
Wij bedanken Gerhard Roeterd die namens ASU de kleding heeft aangeboden.

Bestuur afdeling Gymnastiek.

Jaarverslag afdeling gym seizoen 2011-2012
23 augustus 2012

Het seizoen is voor ons begonnen op 4 augustus 2011 met de verhuizing van de materialen van de oude gymzaal naar de nieuwe gymzaal. 15 augustus begon voor ons het nieuwe seizoen in een nieuwe zaal. We begonnen met 3 jeugdgroepen en 4 seniorengroepen, waarvan er in oktober 2 werden samengevoegd.

Het bestuur bestond dit jaar uit Eduard Winkel, Jorina van Dijk, Evelien van Dijk en Teunie Emons. De lessen werden gegeven voor de kinderen 6 t/m 12 jaar door Kion van Es en de kleuters en de senioren door Teunie. De start in de nieuwe zaal was niet helemaal vlekkeloos door de aanwezigheid van de legionella en de slechte bereikbaarheid van de zaal.

5 november was onze eerst activiteit, dit was een jubileumuitvoering, die zeer druk bezocht is en goed geslaagd was mede door de medewerking van "Larsheim", oud leden en alle leden jong tot iets ouder.

In december hadden alle senioren hun Kerstactiviteit. Door het slechte weer ging de activiteit naar binnen in de zaal, waarna er een koud buffet klaar stond in de voetbalkantine, waar we gezellig gegeten en gekletst hebben.

De vrijdag was er weer het Kersttoernooi in de Hordenhal voor alle GALM-deelnemers van SVL en Fit. Ook dit was weer een erg gezellig toernooi waar ruim 40 deelnemers aan meegedaan hebben.

7 januari begonnen we met de nieuwjaarsreceptie, waar de jubilarissen in het zonnetje gezet werden. Teunie werd gekozen tot clubvrouw. Ook hadden we 21 januari onze eerste wedstrijd in de zaal, springwedstrijden met Fit, sv Werkhoven en Levitas. Na de wedstrijd gaf Kion aan te stoppen met de lessen. De volgende wedstrijd was in Werkhoven op 14 april (dit was de laatste activiteit van Kion). Daarna hebben Teunie, Eric en Fleur de lessen waargenomen tot aan de vakantie.

Er hebben 4 deelnemers aan een assisenten cursus deelgenomen: Anne van Cooten, Julia Kooijman, Kars Roeterd en Kevin Sondervan. Zij hebben het allen gehaald.
Verder zijn we veel in gesprek geweest met Fit en sv Werkhoven over de werkwijze van Levitas en wat wij als kleine vereniging willen.

Eind seizoen zijn de dames pannekoeken wezen eten in Leersum en hebben de leden van de GALM-groep het seizoen afgesloten met boerenvoetbal en een bbq.

Het was een heftig jaar, met veel gebeurtenissen.

Het gymbestuur

Nieuw seizoen turnen bij SVL!
13 augustus 2012

Op woensdag 22 september begint het nieuwe turn seizoen bij SVL. Vind jij het leuk om te sporten en heb je ook zo genoten van de Olympische gouden medaille van Epke, kom dan gerust eens kijken of dat turnen ook wat voor jou is!!

De tijden zijn als volgt:
• Maandag: 19.15 uur tot 20.15 uur GALM 1 55+
• Woensdag: 14.00 uur tot 15.00 uur Kleuter gym ( 3 t/m 5 jaar)
• Woensdag: 15.00 uur tot 16.00 uur Turnen 6 t/m 8 jaar
• Woensdag: 16.00 uur tot 17.00 uur Turnen 9 jaar en ouder
• Woensdag: 19.30 uur tot 20.30 uur Dames
• Donderdag: 19.00 uur tot 20.00 uur GALM 2 55+

De GALM groepen starten weer vanaf 3 september 2012.

Voor meer informatie of vragen kunt u/jij altijd terecht bij Teunie Emons 0343-562671 / email.

Wij hebben er zin in!! En wie weet is u of jou interesse ook gewekt, dus tot ziens bij SVL turnen.
Adres: Alexanderdreef 16 Langbroek (nieuwe sportpark langs de Doornseweg).

Het SVL Gymnastiek bestuur

Legionella wederom aangetroffen
10 juli 2012

Op 2 juli zijn weer Legionella monsters genomen nadat de hydrofoor was terug geplaatst. Helaas moeten we melden dat er wederom Legionella bacteriën zijn aangetroffen na de hydrofoor, vergelijkbaar met de eerdere situatie. De soort Legionella is wederom de minst schadelijke.

Derhalve geldt weer voor de BGT zijde een verbod op het gebruik van de douches. Voor de overige toepassingen gelden geen beperkingen, dus het water mag worden gedronken, handen gewassen, glazen gespoeld, toilet doorspoelen enz. enz.
Inmiddels zijn de douchekoppen verwijderd en de uitloop weer voorzien van slangen, tevens is op de deur van deze douches een melding gemaakt om de douches niet te gebruiken.

Deze week (mogelijk morgen) zal de hydrofoor weer worden verwijderd. Hiermee kan het mogelijk zijn dat er minder druk zal zijn. Snel daarna zullen we weer een thermische reiniging uitvoeren en zal de monsterneming weer worden herhaald. Dus als alles goed gaat weten we over ca. 14 dagen of de Legionella weer is verdwenen.

In het water aan de voetbalzijde is GEEN Legionella aangetroffen.

Slotdag GALM-groepen (1)
2 juli 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Vrijdag 29 juni hadden de galm-sportgroepen van SVL & FIT hun jaarlijkse afsluiting. Dit gebeurde op de nieuwe lokatie van SVL. Rond 16.00 uur kwam een ieder, veelal op de fiets, naar langbroek waar de koffie en thee al op ze stond te wachten. Na het welkomstwoord van Teunie en de uitleg van het spel, kon een ieder weer in aktie komen. Dit jaar werd er BOERENVOETBAL gespeeld, 4 tegen 4 het hele veld over om de bal in de "hole" te krijgen.

Rond 17.30 uur werd er door Eduard (voorzitter SVL Gymnastiekl) een toost uitgebracht op het afgelopen seizoen, vakantie en komend seizoen. Rond 18.00 uur kon er gegeten worden: bbq, salades, fruit, kersen, ijs. Een ieder liet het zich goed smaken. Het bleef nog lang gezellig, daardoor duurde het ook even voordat een ieder weer fietsend huiswaarts keerde.

Volgend seizoen beginnen we weer met sporten in de eerste week van september. Ben je 50 en wil je wat gaan doen, kom dan eens kijken en meedoen op de volgende dagen:
Bij SVL op maandag 19.15 - 20.15 uur of donderdag 19.00 - 20.00 uur in de gymzaal aan de Alexanderdreef 16 in Langbroek.
Bij FIT dinsdag 18.30 - 19.30 uur in de gymzaal De Kamp in Cothen of vrijdag 16.00 - 17.15 uur in de Hordenhal in Wijk bij Duurstede.
Email Teunie voor informatie of kijk op de site van fitgym.nl of svl-omni.nl/gymnastiek.

Slotdag galm-groepen (2)
2 juli 2012

Na een seizoen gezellig te hebben gesport op de maandag- en donderdagavond was het weer tijd voor de slotdag. Deze jaarlijkse bijeenkomst werd dit jaar gehouden op het nieuwe sportpark de Oranjehof. Onder leiding van Teunie en Justin was er een leuk programma in elkaar gezet.

Nadat iedereen bij elkaar was verzameld en lekker een kopje thee en koffie had gedronken, begonnen we aan de eerste activiteit. We gingen voetgolfen om nog een beetje in de EK sfeer te blijven. We hadden 10 holes uitgezet met emmers waarin het doel was om de bal met je groepje in de emmer te schieten. Iedereen was lekker een uurtje sportief bezig en natuurlijk heeft er ook nog een groepje gewonnen. Gefeliciteerd Ries, Evert en Co met het behalen van de 1e plaats. Het was hun gelukt om met maar 45 schoten de 10 holes te belopen!

Na te hebben gevoetgolfd, sloten we de dag af met een BBQ. We konden lekker in de zon boven op het terras zitten bij de tennis. Er was weer voor een heerlijke salade gezorgd door de man van Teunie. Complimeten voor de salade, want hij was verrukkelijk.

Tot slot wil ik namens mezelf Teunie en de maandaggroep bedanken voor het leuke seizoen! Ik heb weer ontzettend veel geleerd en ga zeker een hoop dingen gebruiken in mijn vervolgstage bij Fit4all.

Justin Schoonderwoerd

Verslag afsluiting seizoen door de damesgroep
1 juli 2012

Na weer een seizoen vol gezellige maar vooral sportieve woensdagavonden hebben we het seizoen 2011/2012 afgesloten met een heerlijke fietstocht door de mooie landerijen. Onze fietstocht bracht ons naar het gezellige pannenkoekenhuis 'Leersums Laarsje'. Daar hebben we genoten van een overheerlijke pannenkoek en als toetje een heerlijk ijsje!! Dit hadden we zeker verdiend na een leuk en sportief seizoen waarin Teuni ons weer heeft voorzien van avonden gevuld met verschillende oefeningen, spellen en conditietrainingen.

Tijdens de gymavonden beginnen we met een warming-up, daarna gaan we oefeningen doen waarbij we alle spieren gebruiken, vervolgens doen we vaak een spel of een conditietraining. De laatste woensdag van de maand doen we vaak een toestel zoals trampoline springen, air jump of ringen. De dames in de groep zijn in de leeftijd van 20 tot 50 jaar. We sporten op woensdag van 19.30-20.30 uur.

Diploma's voor assistenten
1 juli 2012

Op woensdag 27 juni hebben Anne, Julia, Kars en Kevin een diploma behaald voor het assisteren bij de gymnastieklessen. Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Wedstrijden Nederlands elftal op groot scherm
5 juni 2012

Het EK in Polen en de Oekraïne staat voor de deur. SVL opent voor de wedstrijden van het Nederlands elftal de kantinedeuren.
De eerste wedstrijd tegen Denemarken is zaterdag 9 juni om 18:00 uur en wordt tijdens de clubdag vertoont op een groot scherm. De tweede en derde wedstrijd tegen Duitsland en Portugal zijn op 13 en 17 juni en beginnen om 20:45 uur. De voetbalkantine is die dagen vanaf 19:30 uur open.
Er wordt wel verwacht dat u in het oranje in de kantine verschijnt.

De kantinecommissie.

Onderlinge wedstrijd
22 april 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Op 14 april 2012 was er een onderlinge wedstrijd in Werkhoven. Het was een leuke wedstrijd (jammer dat we niet bij elkaar zaten). Het was de eerste wedstrijd in de nieuwe zaal in Werkhoven, het was groot en met een blauwe vloer.

Er waren 3 groepen in de eerste ronde, dit waren de jongste kinderen, dan de 2de ronde en in de 3de ronde zaten de oudste kinderen. Er waren voor de meisjes 4 toestellen: dikkemat met banken en de springplank er voor, brug ongelijk, balk en mat. Voor de jongens ook 4 toestellen, de jongens deden geen balk maar ringen. De meisjes groep werd anders beoordeeld dan de jongens. Er hebben 8 meisjes meegedaan en nog 3 jongens. Wij hebben ook meegedaan.

Dit is geschreven door Eline, Anne, Lotte en Julia.

Bekijk de uitslag van de onderlinge wedstrijd.

 

Assistentencursus Gymnastiek
26 maart 2012

Door Levitas is de afgelopen periode een assistentencursus gegeven. Deze cursus is opgezet door de landelijke gymnastiekbond de KNGU en is bedoeld om de kinderen (10 t/m 13 jaar) te leren hoe ze als assistent bij de gymlessen kunnen ondersteunen.

Vanuit SVL hebben 4 kinderen deelgenomen aan deze cursus namelijk Kevin Sondervan, Kars Roeterd, Julia Kooijman en Anne van Cooten. Vanuit Levitas heeft Daan Demonchy deelgenomen, Daan die assisteert nu al veel op de woensdagmiddag bij SVL.
Op zaterdag 17 maart werd de laatste les gegeven, nu moeten de kinderen nog de nodige praktijk oefeningen maken die dan worden afgetekend door de leiding van de GYM. Als alle oefeningen zijn afgetekend, wordt door de KNGU een diploma afgegeven.

 

Omdat de kinderen nu al heel veel energie en vrije tijd hebben gestoken in deze cursus, heeft de afdeling gymnastiek ze op woensdag 21 maart alvast in het zonnetje gezet. Door Teunie werd een flesje fris met een waardebon overhandigd. Helaas was Anne verhinderd, maar zij heeft de attentie reeds op een ander moment gekregen.
Wij bedanken de deelnemers voor hun inzet en wensen ze veel sportplezier toe.

Opgeven voor de playbackshow
3 februari 2012

SVL organiseert op vrijdag 9 maart weer de jaarlijkse Playbackshow.

19.00 uur:  

Voor de jeugd vanaf 4 jaar
Opgeven bij Anita Aalbertsen voor 26 februari, Cotherweg 39, tel. 563140

     
20.30 uur:  

Voor de senioren
Opgeven in de kantine

Onze SVL DJ zal weer voor aangepaste muziek zorgen. Geef je op!! Doen!!

Springwedstrijden bij SVL
24 januari 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Zaterdag 21 januari waren de eerste wedstrijden bij SVL in de nieuwe zaal. Dus was het puzzelen hoe we dit gingen doen. Indeling zaal, kleedkamers, drinken voor deelnemers, jury enz. Ook voor de deelnemende verenigingen was het zoeken naar de nieuwe zaal, maar gelukkig kon een ieder het vinden. Fit uit Cothen, SVW uit Werkhoven en Levitas uit Wijk bij Duurstede. Het ging om springwedstrijden die jaarlijks door een deelnemende vereniging georganiseerd wordt. Dit jaar was SVL aan de beurt.
In totaal hebben 100 kinderen meegedaan in 3 leeftijdsgroepen: 6-7 jaar, 8-9 jaar, 10 jaar en ouder. De kinderen gingen in groepsvorm op 3 toestellen springen te weten lange mat, kast met plank en mini trampoline. Voor elke ronde een warming-up, voorstellen en beginnen, na elke ronde de prijsuitreiking.

Per toestel zijn er 3 verplichte oefeningen, 3 keuze en 1 vrije oefening. Voor de 10+ zijn er 3 verplichte oefeningen, 2 keuze en 2 vrije oefeningen. Voor elk goed uitgevoerde oefening 1 punt, half uitgevoerd of met hulp 0.5 punt, fout of mislukt 0 punten. Verder zijn er per groep nog bonuspunten te verdienen voor moeilijkheid, netheid, algemene indruk, daar alles komt een gemiddelde uit en dat zijn de punten. Heb je 9 punten of meer dan een derde prijs, heb je 12 punten of meer een tweede prijs en meer dan 16 punten een eerste prijs.
Per leeftijdsronde kreeg de beste groep de wisselbeker mee naar huis, om hem volgend jaar weer te verdedigen. We kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd en danken de deelnemende verenigingen, leiding, juryleden en natuurlijk de deelnemers.

De prijswinnaars waren als volgt:

1 SVW 1 6/7 jaar 15,5 punten 2e prijs
2 Levitas 1 6/7 jaar 14,5 punten 2e prijs
3 Levitas 2 6/7 jaar 14,1 punten 2e prijs
4 SVW 2 6/7 jaar 13,9 punten 2e prijs
5 SVL 1 6/7 jaar 12,7 punten 3e prijs
         
1 SVW 3 8/9 jaar 15,1 punten 2e prijs
2 SVW 4 8/9 jaar 14,1 punten 2e prijs
3 FIT 3 jongens 8/9 jaar 13,3 punten 2e prijs
4 FIT 1- FIT 2 8/9 jaar 13,0 punten 3e prijs
5 Levitas jongens 8/9 jaar 10,7 punten 3e prijs
         
1 FIT 3 10+ jaar 15,5 punten 2e prijs
2 SVL 2 10+ jaar 14,9 punten 2e prijs
3 Levitas 4 10+ jaar 14,7 punten 2e prijs
4 SVW 6 10+ jaar 14,6 punten 2e prijs
5 Levitas 3 10+ jaar 13,9 punten 2e prijs
6 SVW 5 10+ jaar 13,7 punten 2e prijs

Voorwoord uit clubblad januari
20 januari 2012

Beste sportvrienden en -vriendinnen,

De eerste nieuwjaarsreceptie in onze nieuwe accommodatie was een daverend succes. Ze waren er allemaal weer: burgemeester, wethouder, raadsleden, sportieve collega's uit Cothen, Ditiswijk en niet in de laatste plaats meer dan 100 eigen leden. Zoals gebruikelijk de laatste jaren was er ruimte ingebouwd voor onze jubilarissen en andere prijswinnaars. Elders in dit clubblad lezen jullie meer over deze huldigingen.

Twee dingen wil ik graag nog opmerken. Bij de huldigingen kan eigenlijk niets misgaan dankzij de voortreffelijke organisatie. Ton reuze bedankt daarvoor!!!
Zoals bekend hebben wij als SVL de vrijwilligersprijs 2011 van de gemeente mogen ontvangen. Dat is een grote eer, temeer als je je realiseert dat er in Wijk meer dan 100 vrijwilligersorganisaties zijn. Wij zijn beretrots op onze vrijwilligers. Waar zouden wij als SVL zijn zonder vrijwilligers? Juist! Nergens!!!

Op de terugweg kon ik het niet nalaten nog even bij onze oude kantine naar binnen te gluren. Een nostalgisch gevoel overviel mij. Wat hebben we toch een groot aantal fantastische dingen meegemaat in die oude tent. Gek eigenlijk dat die oude kantine nog steeds niet is afgebroken. Ze zullen het WoZoCo er wel omheen gaan bouwen...
Voor 2012 wens ik jullie alle goeds en vooral een goede gezondheid.

Gerard Minnaar

Lampionnenoptocht
20 januari 2012

Iedereen is dinsdag 31 januari 2012 van harte welkom bij de lampionnenoptocht. De optocht vertrekt om 18.30 uur bij SVL. Na afloop staat in de kantine warme chocolademelk met wat lekkers voor je klaar. Jij komt toch ook?
Deze optocht wordt georganiseerd door de Jeugdactiviteiten Commissie van SVL ter ere van de verjaardag van koningin Beatrix.

Spelavond "Ik hou van Holland"
20 januari 2012

De Jeugd Activiteiten Commissie organiseert vrijdag 10 februari a.s. voor de SVL gym- en tennisjeugd van 6 t/m ca. 12 jaar en de voetballers/-sters uit de F, E en D-teams, een spelavond IK HOU VAN HOLLAND, je vast wel bekend van de televisie.

Deze spelavond wordt gehouden in de kantine van SVL, begint om 19.00 uur en zal ongeveer 21.00 uur afgelopen zijn. Doe jij ook mee? Je hoeft je voor deze spelavond niet op te geven.

Laserquesten
20 januari 2012

Ook voor de oudere jeugd stond iets op de kalender van 2012. Vrijdag 13 januari zijn we met een groep jongens uit de C1, de A1, en een groep meiden uit de B1 vertrokken naar Utrecht. Eerst kregen we wel wat lekkers uit de frikandellenvijver aangeboden, tot ons buikje rond was. Op naar het strijdveld! Gelukkig waren er genoeg ouders en vrijwilligers die wilden rijden, hiervoor bedankt! Eenmaal aangekomen (via een omweg..) werden we in twee groepen verdeeld. Groep één mocht het strijdtoneel opgaan met een harnas en een geweer die bedekt waren met lichtjes waarop je geraakt kon worden. Groep twee mocht toekijken via de schermen bij de bar, hoe groep één het er vanaf bracht. Het was een hete strijd en dat wordt letterlijk bedoeld. Met gejoel, gejuich en camouflage met zweet gemengde hoofden, werd het wel duidelijk, ze hadden het erg naar hun zin gehad!

Nu was het de beurt aan groep twee om het donkere gedeelte te betreden. Eerst mocht je een naam opgeven, zo kon je zien wie jou af had geschoten en werden je punten bij gehouden. Het ging om tijd, en niet om de keren dat je afgeschoten werd, anders waren we snel klaar geweest. Van te voren een voorlichtingsfilmpje bekeken, pakken aantrekken, kijken bij wie je in het team zat en.. GOGOGO! Het was inderdaad flink donker. Het gebeurde dus wel regelmatig dat je niet zag waar je liep en dat leverde lachwekkende momenten op. Het was wel een beetje uitvogelen hoe je het aanpakken moest, als je maar niet schoot op je eigen kleur, dat waren je teamgenoten. Deed je dat wel, dan kreeg je strafpunten. Het was er erg warm en als je aan het rennen, duiken, ontwijken en vals spelen bent, zijn klotsende oksels niet de voorkomen. Toen groep twee klaar was, werden ze met een warm onthaal verwelkomt door groep één, die stonden te popelen om de wedstrijd voort te zetten. Elke groep mocht namelijk twee keer, wel met andere teams.

Gelukkig is iedereen ongedeerd van het slagveld afgekomen. Hierna hebben we met z'n allen nog een drankje gedaan bij de bar. Het was gezellig en geslaagd, ook de chauffeurs en chauffeuses hebben er van genoten. Met z'n allen hebben we er een avond vol avontuur en gezelligheid van gemaakt!

Elise van Rossum

Laserquest
19 januari 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Vrijdag 13 januari gingen we met een enthousiaste groep van A, B en C jeugd laserquesten in de Biltstraat in Utrecht. Maar liefst 30 leden hadden zich hiervoor opgegeven en het is voor het JAC heerlijk om te zien dat er zoveel animo voor was.

Voordat we op weg gingen hebben we eerst nog een snack gegeten in de kantine, zodat er met een gevulde maag vertrokken kon worden naar Utrecht. Bart Hardeman had inmiddels iedereen voorzien van groene legerstrepen en kon er door de eerste groep begonnen worden. Deze 15 personen werden verdeeld in 3 groepen en ze moesten proberen om elkaar zoveel mogelijk te raken, raakte je een teamgenoot dan kreeg je minpunten. Hiervoor hadden ze 20 minuten de tijd. Bij terugkomst ging de andere groep naar binnen en wachtte de eerste groep op de uitslag, ondertussen een biertje/drankje drinkend, wat wel nodig was gezien de bezwete gezichten. Iedere groep ging 2x lasergamen en na afloop was de overduidelijke winnaar: Davey van Hazendonk.

Iedereen was uitgelaten vrolijk en vond het jammer dat er weer een eind aan kwam. Tim Hoogduin, bedankt voor je praatje namens de hele groep en wij van het JAC willen jullie bedanken voor deze zeer geslaagde avond. Ook willen wij Marita, Marcel, Christien, Ronald en Danny bedanken voor het rijden. (Jammer dat er zo weinig ouders zich hadden opgegeven, wij kunnen nog zulke leuke activiteiten organiseren maar zonder ouders kunnen wij niet.) Ook komt het steeds vaker voor dat leden zich te laat opgeven en wij dan NEE moeten verkopen. Er zijn activiteiten die een lange voorbereiding vergen bv. het laserquesten en dan kunnen wij in de laatste dagen of zelfs op de laatste avond niet iemand meer toelaten, mits er iemand heeft afgezegd. Jammer dat dit niet door iedereen zo goed word opgenomen, maar wij zetten niet voor niets een datum op het aanmeldingsformulier. Tevens krijgen de trainers/leiders ruim van te voren het stencil uitgereikt, zodat het uitgedeeld kan worden en de leden zich ruim van te voren kunnen opgeven. Dus voor de volgende keer: GEEF JEZELF OP VOOR DE UITERSTE DATUM !!!!

Namens de Jeugdactiviteitencommissie