Nieuws afdeling gymnastiek 2010

Het vijfde GALM Kersttoernooi
17 december 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.
Kijk in het foto-album 2 voor nog meer foto's.

Vrijdag 17 december is het vijfde GALM Kersttoernooi geweest. De inschrijvingen waren 50 deelnemers, maar ondanks de winterse perikelen kwamen er toch nog 28 deelnemers aanglijden. De sneeuw kwam rond het tijdstip van het toernooi ruim naar beneden, waardoor de deelnemers thuis bleven, wat ook verstandig was. Iets later dan gepland en met iets minder deelnemers, konden we toch om 14.15 uur met de warming-up beginnen. Een aangepast wedstrijdschema en gaan.

De deelnemers hebben toch nog volop hun krachten kunnen meten met de andere sporters. Het was een leuk toernooi met ons motto "alles mag, niets moet". Ook zijn er weer winnaars uitgekomen, terwijl een ieder die meedoet eigenlijk een winnaar is. De prijsuitreiking werd gedaan door de wethouder sport Jan Burger. De derde prijs was voor Ted & Riet met 35 punten. De eerste prijs werd gedeeld met 42 punten door Siem en Ineke en Bert met Gitta & Gerda. Zie hier de complete uitslagenlijst. Na afloop werd Teunie bedankt voor de organisatie door SVL en de groepen.

 
De winnaars van de gedeelde 1ste prijs

We gaan volgend jaar weer vrolijk verder met de lessen en activiteiten, wil je mee doen kom dan gerust een keer langs bij een van de groepen. De lessen zijn bij SVL en FIT en wel op de volgende dagen:

SVL   Maandag   18.45-19.45 uur   Gymzaal aan de Weidedreef, Langbroek
        20.00-21.00 uur   Gymzaal aan de Weidedreef, Langbroek
    Donderdag   19.00-20.00 uur   Gymzaal aan de Weidedreef, Langbroek
FIT   Dinsdag   18.30-19.30 uur   Gymzaal De Kamp, Cothen
    Vrijdag   16.00-17.00 uur   De Hordenhal, Wijk bij Duurstede

Voor informatie kunt u bellen met Teunie (562671) of mailen tes.emons@casema.nl.

Verder wens ik een ieder fijne feestdagen en een sportief 2011.

Kerstactiviteit
15 december 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Maandag 13 december was het in de kantine een vrolijke bedoening. Seniorleden van de afdeling gymnastiek verzamelden daar voor de 5-de keer om gezamenlijk iets te doen. Het is een beetje een traditie aan het worden om eerst het dorp te verkennen om daarna met een hapje en een drankje verder te kletsen.

Met bijna 50 leden gingen we op pad, terwijl de sneeuwvlokken naar beneden kwamen, om vervolgens verschillende opdrachten te doen. Uit menig raam werd gekeken wat er aan de hand was, niet alleen een stel sportievelingen die een wandeling door het dorp maken. De laatste opdracht was: maak een Kerstlied op een bekende melodie. Dus terug in de kantine werd er na de erwtensoep uit volle borst gezongen, en er zitten wat talenten bij.

 

Ik wil de groepen bedanken voor de dinerbon die wij ook zeker gaan besteden. Verder wens ik een ieder een gezond en sportief 2011 toe!

Teunie

De liederen van de groepen:

Groep 1, melodie jingle bells:
Wandelen, wandelen, wandelen in Langbroek
O wat fijn, o wat fijn, zo zien we elke hoek
Lampje hier, lampje daar, lampje overal
Vlokken hier, vlokken daar, maar het geeft geen bal

Groep 2, melodie jingle bells:
Mensen hier, mensen daar, luister allemaal
Alle groepen bij elkaar, een keer in het jaar
Wandelen, puzzelen doen we met plezier
En aan 't einde van de avond een leuke verrassing hier
Jingle bells, jingle bells, la la la
We wensen jullie allen fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar

Groep 3, melodie aan de oever van de Rotte:
Ons Teunie kan nu even rusten, want de gym houdt even op
De Kerst is weer gekomen, dus is er nu winterstop
Hoe zal dat Teunie voelen, de avonden gewoon weer thuis
Zou ze die wel kunnen vullen, lekker hangen voor de buis
Wat we allemaal samen wensen, is een mooie witte kerst
En houd je zelf maar in beweging, dan lukt het allemaal best

Groep 4, melodie jingle bells:
Kerst is leuk, kerst is leuk, kerst is reuze leuk
We zijn hier met z'n allen, dat maakt het heel compleet
Kerst is leuk, kerst is leuk, kerst is heel erg leuk
We zijn hier met z'n allen en dat is heel erg leuk

Groep 5, melodie stille nacht:
Wij blijven fit, en hebben pit
Teunie moedigt aan, om door te gaan
Dody's hulp hebben wij ook wat aan
Als team doen wij mee, allen heel tevree
Teunie bedankt voor dit jaar, Teunie bedankt voor dit jaar

Groep 6, melodie slaap kindje slaap:
Sneeuwvlokje wit, ze vallen in 't gelid
De Kerstman loopt daar buiten, vrolijk te fluiten
Sneeuw deert ons niet, met Nieuwjaar in het verschiet

Groep 7, melodie jingle bells:
Wij komen tezamen bij SVL
Onder het genot van koffie en chocomel
Gingen wij weer wandelen in de sneeuw
En van de opdrachten wisten wij veel

Groep 8, melodie op een grote paddestoel:
In een grote denneboom, vol met wille ballen
Zat de Kerstman heel alleen, vuurwerk te verknallen
Daar kwam de politie aan, trok hem naar benee
Samen naar het hoofdbureau aan het Kerstdiner

Groep 9, melodie: kling-klokje kling:
Sneeuwvlokken vallen neer, sneeuwvlokken
Laat de sneeuw maar komen, wie had dat kunnen dromen
We lopen hier te dwalen, ga de kalkoen maar halen
Sneeuwvlokken vallen neer, sneeuwvlokken

Sleuteloverdracht nieuw SVL-complex
12 december 2010

Op vrijdag 10 december hebben twee belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden met betrekking tot het nieuwe sportcomplex in Langbroek.
Na een inspectie van het sportterrein werd de symbolische sleutel overhandigd aan Bob van Leeuwen van de Sportstichting Langbroek (SSL). Verder werd het beton gestort voor de fundering van de nieuwe kleedkamers, kantines en sportzaal. Voor SVL begint het sportpark de Oranjehof steeds meer te leven. Wekelijks zijn er vorderingen te zien.


 

De oplevering, de sleuteloverdracht op het veld

Betonstorten van de 1e fase van de fundering


Betonstorten van de 1e fase van de fundering
 

De oplevering, lunch bij Torbijn met ...
 

... Jos Scholman, Bureau De Meent, de
gemeente en SSL


Het kado van Jos Scholman voor SSL
 
 

Sint op bezoek bij SVL
3 december 2010

Zie de algemene nieuwspagina voor het verslag en de foto's.

Vrijwilligers JAC gezocht
21 november 2010

De Jeugd Activiteiten Commissie is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden allerlei activiteiten voor de jeugd van SVL te organiseren zoals:
- Sinterklaas
- Lampionnenoptocht
- Paaseieren zoeken
- Jeugdkamp
- Sport- en spelochtend

Vorig jaar was het qua opkomst van de kinderen helaas een wat minder jaar. We zijn dus op zoek naar nieuwe mensen, met eventueel leuke en nieuwe ideeën, zodat we weer een leuk programma neer kunnen zetten voor de kinderen van ons cluppie SVL.

Heb je zin om ons team te komen versterken of wil je eerst nog wat meer informatie, dan kun je contact opnemen met Irene van Rossum (telefoonnummer 0343-562931 of 06-13948484). Schroom niet en neem vooral snel contact op, want we zitten met smart op nieuwe JAC leden te wachten!

JAC SVL (Monique Goes, Anita Aalbertsen en Irene van Rossum)

Springwedstrijd Werkhoven
6 november 2010

Op zaterdag 6 november is de Springwedstrijd van Langbroek, Cothen en Werkhoven in Werkhoven uitgevoerd. We hadden hierbij drie toestellen, dit waren de tumblingbaan, trampoline en de lange mat. Hier hebben we zo'n 6 weken voor gehad om de oefenstof te leren. Bij elk toestel hebben we zeven oefeningen. Daarvan worden er drie van elk toestel bedacht door Langbroek, Cothen en Werkhoven. Van die andere vier oefenstof worden er drie gekozen door de trainer en die laatste word zelf gekozen door de sporter. Bij de kinderen van tien plus hebben we ervoor gekozen om hen zelf twee oefeningen te laten kiezen vanwege de leeftijd.
Al deze oefeningen worden uitgevoerd op de wedstrijd. De jury beoordeelt de oefeningen. Wordt het goed uitgevoerd krijgen ze één punt, wordt het met behulp van trainer/vrijwilliger uitgevoerd, krijgen ze een halve/geen punt, dit verschilt per jurylid. De oefening wordt ook beoordeeld op moeilijkheid, dus als de oefening moeilijk is kunnen ze hiermee extra punten scoren.

Hoe is de dag verlopen:
Rond acht uur zijn we begonnen met opbouwen van de dag. Om half negen waren we klaar met de opbouw van de zaal, kleedkamers ect. Toen hebben de juryleden nog even bij elkaar gezeten, om te vergaderen over de wedstrijd. Langzaam kwamen de deelnemers al binnen. Want om negen uur was de warming-up, deze werd begeleid door Nadine van der Valk. De eerste groep kwam al op en ze gingen lekker op de muziek opwarmen. Toen de warming-up klaar was werden de deelnemers weer terug begeleid naar de kleedkamer, om zich klaar te maken om op te komen en zich voor te stellen. Als de muziek aan ging liepen de deelnemers in een lange rij achter elkaar aan en gingen voor het publiek staan. Daar werden de namen van de verenigingen gezegd en lieten de groepen zien wie ze waren.
SVL 1 (leeftijd 5-6-7 jaar) begon bij de tumblingbaan en werd begeleid door Kion van Es en Teunie Emons. Dit was natuurlijk erg spannend en even wennen nog. Toch verliep dit al heel goed. De ronden daarna gingen de deelnemers naar de Lange mat, waarbij de oefeningen waren: aansluitpas, koprol, kattensprong, koprol-koprol, zweefstand en koprol-streksprong. Dit was niet voor iedereen zo makkelijk, maar we hebben alle onze uiterste best gedaan. Toen hadden ze even rust om zich voor te bereiden voor het springen in de trampoline. Waar de streksprong, hurksprong of spreidsprong geen probleem waren voor de deelnemers. Na de trampoline waren de deelnemers van SVL klaar. Ze moesten nog één keer rusten en gingen daarna de kleedkamers in om te wachten op de uitslag. Hier kregen ze wat te drinken en een snoepje. En daar was de uitslag, zie onderstaande tekst.

Ronde twee ging iets sneller, er waren namelijk wat minder deelnemers bij deze ronde. Hier waren dus maar drie groepen. De eerste ronde waren de deelnemers van SVL 2 bij de tumblingbaan. Deze keer werden ze ook begeleid door Kion van Es en Teunie Emons. Bij deze kinderen was het toch ook wel spannend en even in komen. De streksprong- spreidsprong- streksprong- spreidsprong, koprol- streksprong- koprol waren niet zo lastig. De handstand daar in tegen was wat lastiger. Toch zijn alle oefeningen uitgevoerd en de punten berekend. Toen mochten ze door naar de lange mat, de kinderen vonden het wat minder spannend en scoorden hierdoor ook wat meer punten. Toen we eenmaal bij de trampoline aan waren gekomen was het allemaal niet meer spannend. Alles was met pracht gesprongen en ze kregen hier ook extra veel punten voor. Om 11.20 was de laatste ronde alweer afgelopen en werden de deelnemers naar de kleedkamers begeleid, wachtend op de uitslag. De uitslag is geworden: zie onderstaande tekst.

Ronde drie was de grootste groep, waarbij Levitas ook was uitgenodigd. Hier waren dan ook wel zes teams bij aanwezig. De groep heeft eerst lekker een warming-up gedaan en is daarna gestart met het voorstellen. Rond 12.20 uur stond SVL 3 tijdens de wedstrijd bij het onderdeel Tumblingbaan. Omdat dit het eerste onderdeel was en ze nog niet op de tumblingbaan waren geweest, konden ze niet wennen aan de tumblingbaan dat was toch best lastig. Met alle hulp van begeleider Kion van Es en de vijf deelnemers verliep het soepel. Het volgende onderdeel was om 12.50 bij het toestel de lange mat. Dit verliep ook heel soepel, alleen waren de moeilijkste onderdelen (zweefstand, handstad) toch nog best lastig. Als laatste onderdeel trampoline, dat begon om 13.10 uur. Dit was ook de laatste ronde. Dit verliep het beste en er waren maar vier onderdelen niet helemaal/niet goed gekeurd. Om 13.20 gingen de deelnemers naar de kleedkamers om te wachten op de uitslag. Met wat drinken en te snoepen. En de uitslag was: zie onderstaande tekst.

Uitslagen:

Ronde Team Plaats Punten
Ronde 1 Fit 2
SVW 1
Fit 1
SVW 2
SVL 1
1e plaats
2e plaats
2e plaats
2e plaats
3e plaats
15,3
14,7
13,7
13,7
12,8
Ronde 2

Fit 3
SVW 3
SVL 2

1e plaats
2e plaats
3e plaats

14,9
14,5
13,1
Ronde 3 Fit 5
Levitas
SVW 4
SVL 3
Fit 4
Fit 6
1e plaats
2e plaats
3e plaats
3e plaats
3e plaats
3e plaats
15,8
13,9
12,6
12,4
12,1
11,3

Laatste les
30 september 2010

Woensdag 29 september 2010 heb ik de laatste les aan de kinderen van SVL afdeling gymnastiek van 5 t/m 14 jaar gegeven. Ik heb dit de afgelopen 11 ½ jaar met veel plezier gedaan. En ben ook nooit met tegenzin naar de gymzaal gegaan. Maar er komt een tijd dat er eens iets moet veranderen. Nu is vervanging moeilijk te vinden, maar na ruim een jaar zoeken is dit gelukt. Kion heeft zijn opleiding afgerond en vindt het leuk om een eigen groep te gaan draaien.

Ik wens Kion ook veel succes met de 2 groepen en hoop dat hij er net zoveel plezier aan gaat beleven als ik altijd gehad heb. Verder dank ik de ouders van de kinderen die in mij het vertrouwen hadden om met hun kinderen een leuke en sportieve gymles te kunnen geven.

Graag tot ziens,

Teunie


Kion van Es stelt zich voor
7 september 2010

"Hoi, ik ben Kion van Es, ben 18 jaar oud. Ik volg de opleiding Sport college, zit nu in het 3e jaar en de opleiding duurt 4½ jaar. In het 2e jaar besloot ik mijn turndiploma te behalen, ik kwam op dit idee omdat ik het eerste jaar stage had gelopen bij de turnvereniging Levitas. Het jaar daarop heb ik mijn diploma behaald als turnleraar. Op school kregen wij ook turnles en ik vond het leuk dus ging ik zelf ook nog op turnen.

In dit jaar zit ik niet meer op turnen, maar heb ik mijn eigen groepje gekregen van Teunie. Dit zijn de uren van 15.30 tot 16.30 en 16.30 tot 17.30 uur. Ik woon zelf in Wijk bij Duurstede, heb hier dus ook stage gelopen bij Levitas. Dit is de eerste keer dat ik een eigen turngroepje krijg. Ik vind dit wel leuk om de kinderen een leuke turnles te geven. En de kinderen met plezier weer naar huis te sturen."

 
Kion van Es

Kion is de vervanger van Teunie, vanaf 6 oktober 2010 gaat hij de groep in de leeftijd 5-7 en de groep 8+ zelf trainen. Teunie houdt nog wel de kleutergroep, de damesgroep en de drie GALM-groepen. Wij hopen dat het voor iedereen weer een sportief gymnastiek seizoen wordt.

Tijden lessen:

Maandag 18.45 - 19.45 uur Galmgroep 1 Teunie
  20.00 - 21.00 uur Galmgroep 2 Teunie
Woensdag 14.30 - 15.30 uur Kleuters 3-4 jaar Teunie
  15.30 - 16.30 uur 5 t/m 7 jaar Kion
  16.30 - 17.30 uur 8+ jaar Kion
  19.45 - 20.45 uur Damesgroep Teunie
Donderdag 19.00 - 20.00 uur Galmgroep 3 Teunie

P.S. Wij zijn nog dringend op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. Lijkt je dit leuk, vraag dan aan Teunie om informatie.

Het SVL gymbestuur.

Start gymseizoen SVL
3 augustus 2010

Het gymseizoen bij SVL gaat na 6 weken vakantie weer beginnen. Het gaat een verrassend seizoen worden met wat veranderingen en een jubileum! SVL bestaat dit seizoen namelijk 50 JAAR. Misschien kunnen we al aan het eind van het seizoen gebruik maken van een nieuwe zaal, deze gaat gebouwd worden bij de huidige voetbalvelden.

Woensdag 18 augustus 2010 beginnen de lessen weer.
De lestijden voor komend seizoen zijn:

Woensdag 14.30 - 15.30 uur Kleuters 3-4 jaar
  15.30 - 16.30 uur 5-6-7 jaar
  16.30 - 17.30 uur 8 jaar en ouder
  19.45 - 20.45 uur Dames

Vanaf 1 september 2010 beginnen de galm-groepen weer.

Maandag 18.45 - 19.45 uur
  20.00 - 21.00 uur
Donderdag 19.00 - 20.00 uur

Alle lessen worden gegeven in de gymzaal aan de Weidedreef 9.
Voor informatie kunt u bellen of mailen naar Teunie Emons, 562671, tes.emons@casema.nl.

Slotdag GALM-groepen
2 juli 2010

Vrijdag 2 juli was het slotfeest van de GALM-groepen in de gemeente Wijk bij Duurstede. De sporters komen uit Langbroek, Cothen, Doorn, Wijk bij Duurstede, Amerongen en Nieuwegein en sporten bij SVL en FIT.
Vanwege de warmte was het programma aangepast. Het jeu de boules ging niet door. Mede moest Nederland om 16.00 uur voetballen en daarom maar met z'n allen voor de buis om Nederland aan te moedigen. En het aanmoedigen heeft geholpen, want we zijn door naar de halve finale. Na de wedstrijd stond de bbq klaar. De 55 deelnemers waardeerden dit prima en er werd ook gezellig gegeten. Er werd gegeten en gezellig nagekletst over het afgelopen seizoen en komend seizoen.


 
Foto's: Marien Stoel, ditiswijk.nl

De groepen gaan nu met vakantie en beginnen in september weer te sporten. Wil je ook met deze groepen mee sporten vanaf september, dan kan dat op de volgende dagen en uren:

Maandag 18.45 - 19.45 uur SVL Gymzaal Weidedreef Langbroek
  20.00 - 21.00 uur SVL Gymzaal Weidedreef Langbroek
Dinsdag 18.30 - 19.30 uur FIT Gymzaal De Kamp Cothen
Donderdag 19.00 - 20.00 uur SVL Gymzaal Weidedreef Langbroek
Vrijdag 15.15 - 16.15 uur FIT Hordenhal Wijk bij Duurstede
  16.30 - 17.30 uur FIT Hordenhal Wijk bij Duurstede

Voor vragen over de lessen: Teunie Emons, tel.: 562671, email: tes.emons@casema.nl.

Spelletjesdag voor de kleuters
8 juni 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Zaterdag 29 mei zijn de kleuters in Cothen spelletjes wezen doen. Er waren 10 spelletjes uitgezet, zoals hindernisbaan, ringsteken, kegelen, door een gat gooien, snoephappen, ringwerpen, enz. Volgend jaar komen de Cothense kinderen naar Langbroek.

Diplomagymmen bij SVL
5 juni 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Zaterdag 5 juni was er voor de gymleden van SVL diplomagymmen. Alle leden van 3 t/m 12 jaar konden hun diploma halen. Er werd begonnen met de jongste gymnasten en wel de kinderen van 3 t/m 5 jaar. Deze kinderen moesten klimmen en klauteren door het wandrek, over en door een kast, springen vanaf de kast, duikelen om een stok, koprol op de mat en vanaf de kast, lopen over een klein balkje en een ribbelslang, springen op de mini trampoline en de springplank. Zij kregen een diploma van kabouter Plop die niet helemaal aangekleed was. Door een onderdeel goed uit te voeren kregen de kinderen een onderdeel er bij, zodat na alle onderdelen kabouter Plop weer netjes aangekleed was.

De oudere kinderen hadden een diplomaboekje met daarin hun oefenstof. Zij werden op 5 toestellen beoordeeld. Te weten: mini trampoline, evenwichtsbalk, brug ongelijk, langemat en kast. De kinderen moesten 40 punten halen om hun diploma mee naar huis te kunnen nemen. Alle kinderen hebben hun diploma gehaald, Julia Kooiman en Anne van Cooten hebben zelfs 80 punten behaalt. Nadat de voorzitter een ieder bedankt had voor hun medewerking en de kinderen hun wel verdiende diploma overhandigd had, ging ieder met een voldaan gevoel naar huis.

 
De diploma's worden uitgereikt

SVL Clubdag
30 mei 2010

Was het afgelopen zaterdag met de promotie een druk bezette dag voor SVL, komende zaterdag 5 juni wordt het weer een dag die bol staat van activiteiten. De Clubdag wordt om 15.00 uur geopend door de schoolgaande jeugd die gaat proberen bestaande records wat betreft o.a. verspringen, sjoelen, bal schieten enz. te verbeteren. Om 17.00 uur gaan ze strijden om de Penaltybokaal en daarna frieten eten. Om 17.30 gaan de A, B en C junioren voor de Penalty bokaal en de frieten. Om 19.00 uur gaan de kampioentjes, het 2de en 3de, een wedstrijdje spelen om de kampioen der kampioenen. Na afloop hiervan gaan de senioren de ballenvangers testen om de Penaltybokaal, waarna de prijsuitreiking volgt.

Deze avond is vooral opgezet om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor het werk wat ze binnen ons cluppie hebben verricht. Tijdens deze avond worden de topscoorders van hun gouden schoen voorzien. Ook worden de sportman/vrouw en het sportteam naar voren gehaald. Het hoogtepunt van deze avond is als Voorzitter Gerard Minnaar bekend maakt wie de leden als sportman of vrouw hebben gekozen. Dus op deze SVL avond is er voor iedereen wat wils.

Aankondiging diploma gymmen
17 mei 2010

Op zaterdag 5 juni wordt er weer voor een diploma gegymd. Om 9.30 uur zijn de kleuters aan de beurt en om 10.30 uur de 6 tot 12 jarigen. Ouders, opa, oma en andere belangstellenden zijn welkom. Het vindt plaats in de gymzaal aan de Weidedreef.

Clubdag SVL
12 mei 2010

Zaterdag 5 juni is het weer feest bij SVL. Deze traditionele dag begint om 15.00 uur met een spellencircuit voor de schoolgaande jeugd (6 t/m 12 jaar). Na afloop hiervan om 17.00 uur wordt deze jeugd met frieten weer op krachten gebracht. Als dat gebeurd is, gaan ze penalty schieten. Ook de oudere jeugd gaat daarna om 18.00 uur aan de frieten om daarna met een gevulde maag te gaan strijden wie zich dit jaar Penalty kampioen mag noemen en de bokaal mee naar huis mag nemen.

Van 19.00 tot 20.00 uur wordt er een wedstrijdje gespeeld tussen de kampioenen van dit seizoen, het 2de en 3de. Aansluitend wordt er gestreden om de Penalty bokaal bij de senioren. De feestavond, die tevens helpersavond is, begint hierna. Dit wil niet zeggen dat alleen helpers mogen komen, iedereen die een SVL hart heeft is van harte welkom. Tijdens dit feest worden de topscoorders, sportman en het sportteam gehuldigd. Het hoogtepunt van de avond is de bekendmaking wie de leden als clubman of vrouw van SVL 2010 hebben gekozen. Dus alles bij elkaar genomen zeker een reden om deze middag of avond even een bezoek aan de kantine te brengen.

PENALTYSCHIETEN
Ook dit jaar gaan we op de Clubdag met alle leeftijden penaltyschieten. De keepers van de verschillende elftallen van SVL zullen dan onder de lat staan. Durf je de strijd aan met deze ballenvangers geef je dan op bij Teunie: Weidedreef 26, tes.emons@casema.nl. Liefst voor 5 juni.
5 t/m 12 jaar om 17.30 uur.
A, B en C jeugd om 18.30 uur.
De senioren na de wedstrijd om 20.30 uur.

RECORDS VERBETEREN
Na het succes van vorig jaar gaat de jeugd van 5 t/m 12 jaar, op de Clubdag vanaf 15.00 uur, weer proberen records te verbeteren. De records die onder andere te verbeteren zijn, zijn die van koppen, touwtje springen, skippybal springen, ver springen, radslagen maken, balletje hooghouden, torentje stapelen, kogelstoten, enz. Dus voor een ieder wat wils. Voor deze records wordt in verschillende leeftijdsgroepen gestreden. Kom doe mee en probeer het hele jaar recordhouder te zijn.
Geef je op voor 29 mei bij Teunie: Weidedreef 26, tes.emons@casema.nl.

HELPERS GEVRAAGD
Voor al deze activiteiten hebben we veel hulp nodig, want anders kan de jeugd de bestaande records nooit verbreken. Dus ouders, grote broer of zus, jullie zijn van harte welkom om deze kinderen een leuke middag te bezorgen. Wil je zaterdag 5 juni vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur helpen, geef je dan voor 20 mei op bij: tes.emons@casema.nl of ton.oostrom@casema.nl.
Doen!!! Alvast bedankt, namens onze jeugd.

Onderlinge wedstrijden
27 maart 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Zaterdag 27 maart jl. zijn er gymwedstrijden geweest in de gymzaal van Langbroek SVL. De deelnemende gymverenigingen waren: FIT Cothen, SVW Werkhoven, LEVITAS Wijk bij Duurstede en SVL langbroek. We mogen terug kijken op hele mooie resultaten voor SVL. Ook willen we nogmaals iedereen bedanken voor de medewerking voorafgaande en tijdens de wedstrijden.

Dan volgen hier de uitslagen:
JONGENS: 1. Jim Lustenhouwer, 2. Christian de Gier, 3. Daan Lankhorst.
MEISJES 10+: 1. Yvette Philippi SVL, 2. Sanne Koster, 3. Sterre Brinkman SVL.
MEISJES 9 jaar: 1. Linda van Wijk, 2. Nini van Lynden SVL, 2. Celeste van der Woerdt SVL, 3. Anne van Cooten SVL.
MEISJES 8 jaar: 1. Julia Kooiman SVL, 2. Jael Verwoert, 3. Jiske van de Vliert.
MEISJES 7 jaar: 1. Sophia de Goede SVL, 2. Eline van Cooten SVL, 3. Brechje Heesdingen SVL.
MEISJES 6 jaar: 1. Ella van Leeuwen SVL, 2. Mare Louïsa, 3. Lotte Remmel SVL.
UITSLAG EXTRA TRAINING LEVITAS: 1. Tijmen Hoekstra, 2. Laura Scholman, 3. Sarah Ibouhouten.

 
De toestellen staan klaar voor de wedstrijd

Aankondigingen JAC
26 februari 2010

De activiteitencommissie organiseert de komende weken tal van activiteiten, namelijk:

De activiteitencommissie

Aankondiging SVL Playbackshow
23 februari 2010

Vrijdag 12 maart wordt bij SVL weer de jaarlijkse Playback show opgevoerd. Diverse artiesten van allerlei pluimage zullen vanaf 20.00 uur daar gelegenheid krijgen hun kwaliteiten te tonen. Niet alleen op zang maar ook op artistieke inbreng zullen de artiesten door een zeer deskundige jury worden beoordeeld. Denk jij hieraan te kunnen voldoen, een heeeel klein beetje mag ook, als je er maar plezier aan beleeft, geef dat dan even door. Zet je naam op het lijstje in de kantine, welke artiest je uitbeeldt en met welk nummer. Geef ook even op uit hoeveel personen je groep bestaat en met wie (i.v.m. de deelnemerslijst) je de Playback wisselbokaal van de winnaars van vorig jaar Cow Girl over wil nemen.
Mailen mag ook: johan.mocking@planet.nl of ton.oostrom@casema.nl.

Jurycursus
9 januari 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Zaterdag 9 januari 2010 was er een jurycursus voor de juryleden van SVL, FIT en SV Werkhoven. Wij doen met deze verenigingen al jaren onderling wedstrijden, maar zijn vorig seizoen met een nieuw systeem begonnen om alle kinderen op hun eigen niveau te laten werken. Dit is voor de jury ook een andere manier van jureren.

Het kan dus voorkomen dat een kind van 6 en een kind van 10 jaar dezelfde oefening doen. Dus hetzelfde niveau hebben en er dus minder naar leeftijd gekeken wordt. Daarom hebben Lara (FIT & Werkhoven) en Teunie een ochtend voor de jury georganiseerd om dit met voorbeelden van kinderen te laten zien en te overleggen wat nu de bedoeling is.

 
Jureren van een oefening

Wat is nu wel een handstand, radslag, hurksprong, enz. Wanneer is een onderdeel nu wel goed en niet. Wanneer gaan er nu 1/10 of 3/10 of een hele punt af. Wat is vangen en wat is begeleiden. Zo hebben we een poging gewaagd om met z’n allen op 1 lijn te komen.

We hadden Marja gevraagd voor de uitleg en hoe kijk je naar een oefening. En nog belangrijker hoe zet je dit snel en duidelijk voor jezelf op papier. Marja jureert bij Levitas met dit systeem. Wij danken haar voor de uitleg en Yvette, Sterre, Ella en Kim voor het voordoen.

Lara en Teunie denken dat het een leerzame ochtend was voor iedereen en hopen de resultaten op 27 maart te zien.

Besluitvorming omtrent bestemmingsplan Oranjehof
8 januari 2010

Dinsdag aanstaande valt de beslissing over het bestemmingsplan de Oranjehof in Langbroek. Onderdeel hiervan is de verplaatsing van de accommodatie van sportvereniging SVL.
Graag willen wij, het bestuur van SVL, dat hierbij zoveel mogelijk leden/vrijwilligers aanwezig zijn. Dus ben je in de gelegenheid, kom dan!!! De raadsvergadering vindt plaats in het gemeentehuis in Wijk bij Duurstede en begint om 22:00 uur.

Het bestuur van SVL