Nieuws afdeling gymnastiek 2008

Nieuwjaarsreceptie SVL
29 december 2008

Zaterdag 3 januari is er in de SVL kantine, vanaf 16.00 uur, weer de gelegenheid om elkaar persoonlijk de wensen voor 2009 over te brengen.
Tijdens deze receptie worden ook de jubilarissen gehuldigd. Chris Everhardus, Jos van Leeuwen, Sjaak van Leeuwen, Teunie Emons en Gerrit van de Lagemaat voor hun 40-jarig lidmaatschap. Jan van Kooten voor zijn 25-jarig lidmaatschap en Fabian Roelofsen, Erik Dijkman, Stieneke Hey, Gerhard Roeterd, Marja Verweij, Monique Goes, Thomas Weder, Jo-Ann van de Lagemaat, Hugo Damen en Maaike van Rossum voor hun 12½ jarig clubtrouw.
Verder komt een KNVB afgevaardigde nog twee van onze leden huldigen voor hun inzet voor ons cluppie en voor de KNVB. Als u wilt weten wie dat zijn, moet U komen kijken. Verder komt onze burgemeester Guus Swillens ook nog een lid van ons verrassen. Dat zijn allemaal extra redenen om een bezoekje te brengen aan onze feestelijk versierde kantine. Natuurlijk krijgt U van ons een drankje om te toosten op een sportief, gezellig, maar vooral gezond 2009.

Kersttoernooi 55+ leden
19 december 2008

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Als afsluiting van het jaar hebben we een kersttoernooi gedaan met de 55+ leden van de volgende verenigingen: SVL, FIT, UNITAS en SPIRIT. In totaal hebben we met 44 deelnemers het toernooi gespeeld.

Het was vrijdagmiddag 19 december in de Hordenhal in Wijk bij Duurstede. De sporten waren: badminton, dynamic tennis, sjoelen en darten. De deelnemers werden door het lot aan elkaar gekoppeld. Na een warming-up konden we beginnen, het was een gezellig gezicht om een ieder zo bezig te zien, ook werd er aangemoedigd en kritisch gekeken.

Na 2 uur kwamen we tot de winnaars van het toernooi. De poedelprijs ging naar Joke & Evert met 77 punten.

Eerste prijs
Tweede prijs
Derde prijs

Riet & Eduard
Marlies & Bert
Frieda & Co

143 punten
140 punten
139 punten

De prijswinnaars kregen een leuke prijs aangeboden door Spirit.

Ook wil ik de scheidsrechters bedanken Corrie, Korrie, Rany en Coen. En de E.H.B.O. die gelukkig niet nodig was. Na afloop was de sfeer dan ook toppie en zijn we nog lang na blijven kletsen. Hopelijk tot volgend jaar.

Groetjes, Teunie

Kerstafsluiting seniorengroepen
15 december 2008

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Maandag 15 december hebben we met de 2 seniorengroepen van de afdeling gymnastiek het jaar sportief afgesloten met een spel-wandeling en een lekker hapje.

Om 19.00 uur verzamelden de 2 groepen, 55+ en de dames, zich in de kantine waar we eerst aan de koffie gingen. Vervolgens de warme jas aan en het dorp door voor een wandeling en wat vragen onderweg. We gingen REN JE ROT doen in aangepaste vorm. De vragen waren makkelijk, moeilijk, lastig of gewoon, dat weet ik. Soms ontstond er een discussie of ging men even nadenken, maar het gevolg van een goed antwoord was in ieder geval 1 kerstbal!!!!!!!!!! Degene met de meeste kerstballen won uiteindelijk. Daarna weer naar de kantine om gezellig na te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Het was een gezellige avond.

Verder wens ik ieder een gezond & sportief 2009 toe!

Teunie

Oudjaarspringen
13 december 2008

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Afgelopen zaterdag 13 december hebben de gymverenigingen Fit uit Cothen, sv Werkhoven en SVL uit Langbroek hun jaarlijkse spring-in gehad. De bedoeling van dit treffen was dat de kinderen van zowel de verenigingen als meegebrachte gasten op een leuke manier met springen bezig konden zijn. Dit werd gedaan met behulp van twee grote springkussens (air-jump & tumblingbaan) die in bezit zijn van beide verenigingen. Deze kussens maken het mogelijk om te klimmen en te klauteren, maar ook om arabieren, radslagen en koprollen te oefenen. Zelfs enkele moeders konden het niet laten om mee te springen! Met de opkomst van zo'n 65 kinderen, was de ochtend erg geslaagd te noemen.

 

Springwedstrijden
1 november 2008

Kijk in het foto-album voor alle foto's (deel 1).
Kijk in het foto-album voor alle foto's (deel 2).

Afgelopen zaterdag was het weer zover: De gezamenlijke gymwedstrijd van de gymverenigingen FIT uit Cothen, SVW uit Werkhoven en SVL uit Langbroek. Deze wedstrijd wordt per toerbeurt georganiseerd door één van de verenigingen. Deze keer was het de beurt aan SVL. De opkomst was groot: ongeveer 135 gymnasten in de leeftijd van 6 tot 14 jaar kwamen opdagen. Het mooie aan deze wedstrijd was het feit dat de gymnasten altijd een prijs zouden winnen. Het groepsresultaat was bepalend of dit een 3de, 2de of 1e plek zou worden. Uiteindelijk werden er 8 derde plekken gehaald, 8 tweede en maar 1 eerste plek. Dit unicum lukte SVW 6, een erg goede prestatie. Al met al kan de organisatie terug kijken op een erg geslaagde gym ochtend.

Hieronder staat de einduitslag van de springwedstrijden. Voor meer informatie over de scores kunt u de jurybriefjes bekijken.

Uitslagen 6-7 jarigen
Groep Score Prijs
SVL 1 12.9 punten 3de
SVL 2 15.1 punten 2de, winnaar van de wisselbeker
FIT 1 12.3 punten 3de
SVW 1 12.2 punten 3de
SVW 2 14.1 punten 2de

Uitslagen 8-9-10 jarigen
Groep Score Prijs
SVL 3 13.1 punten 3de
SVL 4 15.0 punten 2de
FIT 2 11.3 punten 3de
FIT 3 13.7 punten 3de
FIT 4 15.2 punten 2de
SVW 3 14.3 punten 2de
SVW 4 15.7 punten 2de, winnaar van de wisselbeker
SVW 5 13.9 punten 3de

Uitslagen 11 jarigen en ouder
Groep Score Prijs
SVL 5 15.4 punten 2de
FIT 5 13.3 punten 3de
FIT 6 14.5 punten 2de
SVW 6 16.5 punten 1e, winnaar van de wisselbeker


De deelnemers van SVL

 


SVL 5 wint de 2-de prijs

Jaarverslag Afdeling Gymnastiek seizoen 2007 - 2008
12 september 2008

De afdeling gymnastiek heeft weer een druk seizoen achter de rug met als hoogtepunt de uitvoering van 5 april. Maar het seizoen begon met een gyminstuif bedoeld om niet-leden kennis te kunnen laten maken met het reilen en zeilen in de gymnastiek lessen. Deze open lessen hebben in elk geval weer een paar nieuwe leden opgeleverd. In de loop van het seizoen heeft Teunie ook nog een aantal introductielessen mogen geven voor de oudere groepen van beide basisscholen. Dit op initiatief van de gemeente met de bedoeling om meer kinderen aan het sporten te krijgen.

Het seizoen begon met dezelfde 7 lesuren waarmee het voorgaande seizoen geëindigd was. Helaas heeft het bestuur in de loop van het seizoen, in samenspraak met de technische leiding, moeten besluiten de twee damesgroepen samen te voegen in één lesuur. Het ledenaantal was zodanig teruggelopen dat het niet rendabel meer was de twee uren te handhaven. Ondanks het sterk dalend aantal kinderen dat in Langbroek woont, is het ledenaantal binnen de gymnastiek toch licht gestegen in dit seizoen.

Op 13 oktober hadden de jeugdgroepen de eerste wedstrijden van het seizoen. Het betrof de jaarlijks terugkerende springwedstrijden. De organisatie was dit keer in handen van SV Werkhoven. Een aantal leden van onze vereniging heeft daar verschillende mooie prijzen in de wacht gesleept.

Rond de feestdagen waren er voor verschillende groepen een aantal gezellige activiteiten. Zo ging Teunie met de dames en de 55+ een dorpswandeling maken en naborrelen in de kantine. Met de oudste meisjes is ze wezen squashen in Doorn.

Zoals gezegd moest de uitvoering het hoogtepunt van het seizoen worden, maar we moesten allereerst wel omgaan met ernstige tegenslag. Als gevolg van droevige familieomstandigheden van Teunie kon de uitvoering op de geplande datum van 16 februari niet doorgaan. Gelukkig zijn wij, mede dankzij de inzet van Teunie, korte tijd later in staat geweest een nieuwe datum vast te stellen. Op 5 april konden onze leden dan toch hun kunsten tonen aan iedereen die het maar zien wilde. Zo'n 150 belangstellenden vonden een plekje op de publieke tribune. Alle groepen van jong tot oud gaven minimaal één demonstratie. Het was ook een mooie gelegenheid om de nieuwe mini trampoline te tonen, die de kinderen het seizoen daarvoor tijdens de sponsorgym zelf bij elkaar verdiend hebben. Zo werd het toch nog een prachtige uitvoering waar iedereen met een goed gevoel op terug kijkt.

Veel tijd om bij te komen was er niet, want 26 april waren er al weer onderlinge wedstrijden in Cothen waar ook SVL weer met een groot aantal groepen vertegenwoordigd was. In totaal haalden daar 8 SVL leden een podiumplaats, wat zeker een mooie prestatie is.

In de maanden daarna volgden een groot aantal activiteiten die het einde van het seizoen kenmerken. Barbecues, etentjes, avondvierdaagse, kamp, sportdag, etc.

Bestuur en leiding kijken terug op een zeer geslaagd seizoen, niet in de laatste plaats dankzij de altijd zeer trouwe en enthousiaste inzet van Teunie. Het bestuur ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Spelletjesmiddag
16 juli 2008

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Woensdag 16 juli was de laatste gymles van het seizoen. De kleuters hebben dit samen afgesloten met de kinderen van FIT uit Cothen.

Om 13.30 uur verzamelden 30 kinderen uit Cothen en Langbroek zich in de gymzaal om verschillende spelletjes te gaan doen. Het leek wel een groot speelplein met allemaal verschillende spelletjes zoals hinkelen, koekhappen, skippy'n, kloslopen, spijkerpoepen, busgooien, paraplu gooien, klimmen, springen, sprietlopen, ballonnen trap en erwtenblazen.

De kinderen konden alles doen wat ze wilden en we hebben ze dan ook niet gehoord, behalve de ballonnen die regelmatig klapten en voor sommige kinderen zeer aan de oren deden. Na de spelletjes was er lekker drinken en een zakje chips, wat ook zo op was. Nog een kleurplaat mee naar huis, zodat de vakantie kon gaan beginnen.

Ik wil de ouders, bestuur en de kinderen bedanken voor hun hulp en inzet en een fijne vakantie toewensen.

Teunie

 
Ballonnen trappen

Slotfeest 55+ groepen
30 juni 2008

Het seizoen zit er weer op voor de 55+ groepen. Vrijdag 27 juni hebben zij samen met de groepen van S.V.L. & FIT een gezellige afsluiting gehad. Het was om 16.00 uur verzamelen bij de manege "HET KLEINE ROS" in Wijk bij Duurstede. Waar een ieder werd verwelkomd met koffie of thee met een kleine versnapering.


Wachten op de dingen die komen gaan

Groepen maken

Klootrollen

Toen een ieder aanwezig was, was het weer tijd om de benen te strekken en het spel te beginnen. We gingen klootrollen op de paden en tussen de fruitbomen door. De "kloot" ging niet altijd via het pad, maar belandde ook regelmatig in sloot of greppel. Het was een leuk gezicht en een ieder genoot van de wandeling en het spel.


Over de weg

Door het hoge gras

Over de plank

Na vele rollen was het weer uitkomen waar we begonnen waren en toen kon de barbecue aangestoken worden. Ik wil de groep bedanken voor het leuke cadeau, en het vertrouwen voor het afgelopen seizoen en hoop een ieder volgend seizoen weer uitgerust en gezond terug te zien.

We beginnen weer de eerste week van september 2008.

Teunie Emons


Het bbq-buffet

Teunie krijgt kado van de groepen voor het
afgelopen seizoen

Het smaakt goed

Clubdag SVL
26 mei 2008

Zaterdag 31 mei wordt het bij SVL weer een zeer drukke dag. Door de ingelaste beslissingswedstrijd van SVL tegen Vlug en Vaardig heeft de organisatie een paar wijzigingen in het programma aan moeten brengen. Zo zijn de kinderspelletjes voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar van 15:00 uur vervroegd naar 10:00 uur. Waarna ze om 12:00 uur penalty’s gaan schieten. En om na al dat werk de kinderen weer op krachten te krijgen staat om 12:30 uur, tijdens de prijsuitreiking, friet klaar.

Daarna kunnen ze eventueel met hun ouders naar Driebergen waar SVL op het CDN terrein om 14:30 uur voor promotie naar de 2de klasse moet spelen tegen Vlug en Vaardig. Om 18:00 uur gaat de A, B en C jeugd friet eten, waarna ze proberen de penaltybokaal mee naar huis te nemen. Om 19:00 uur is de afscheidswedstrijd van Gert van de Lagemaat die stopt als leider van het 4de. Aansluitend daaraan gaan de senioren voor de penaltybokaal die tijdens de feestavond wordt uitgereikt.

Deze avond is vooral opgezet om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor het werk dat ze binnen ons clubje allemaal gedaan hebben. Tijdens deze avond worden de topscoorders, sportman en team bekend gemaakt. De jubilarissen worden in het vervolg tijdens de Nieuwjaarsreceptie met een speldje vereerd, dan krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Het hoogtepunt van deze avond is als voorzitter Gerard Minnaar bekend maakt wie de leden van SVL als clubman/vrouw hebben gekozen. Dus er is voor iedereen wat te doen op deze SVL dag. Tot ziens op zaterdag 31 mei!

Voorjaarswedstrijden gymnastiek Werkhoven, Langbroek en Cothen
26 april 2008

Op zaterdagmiddag 26 april vonden in de Cothense gymzaal De Kamp in een zomerse sfeer de Onderlinge Voorjaarswedstrijden plaats. Deze wedstrijden werden georganiseerd door drie gymnastiek- en sportverenigingen FIT uit Cothen, SVL uit Langbroek en SVW uit Werkhoven. Dit jaar was FIT uit Cothen de gastheer.

Ver voor de aanvangstijd van 2 uur in de middag was de zaal helemaal ingericht. De ringen, de gelijke en ongelijke brug, de evenwichtsbalk, de lange mat en twee maal een sprong op kasten van ongelijke hoogte stonden te wachten op de 102 jonge gymnasten die deel zouden nemen aan de wedstrijden.

Klokslag 2 uur in de middag begon de competitie tussen de drie verenigingen. De kinderen van 6-7 jaar beten de spits af en liepen in een nette rij de zaal binnen onder luid applaus van de aanwezigen. Ondanks hun nog jeugdige leeftijd lieten de kinderen opzienbarende oefeningen zien op al de onderdelen. Vooral de evenwichtsbalk was moeilijk, maar met veel concentratie werden de oefeningen gericht afgewerkt. Als het even mis ging en een kind dreigde te vallen, dan schoten de leraressen van de drie verenigingen direct te hulp. Vakbekwaam werden de kinderen dan opgevangen.

Ieder onderdeel begon en werd afgesloten met een groet aan de twee deskundige juryleden die dat onderdeel beoordeelden. Na ongeveer een uur gymmen begon het zenuwslopende wachten op de uitslag. De punten werden opgeteld en de volgende gymnasten vielen in de prijzen:

 


Jongens 6 en 7 jaar
1. Cornel Roelofse, SVL Langbroek
2. Ramon van Harn, SVL Langbroek
3. Christian de Gier, FIT Cothen

Meisjes 6 jaar
1. Chavi de Gier, FIT Cothen
2. Julia Kooyman, SVL Langbroek
3. Jiske van de Vliert, SV Werkhoven

Meisjes 7 jaar
1. Kiki Puijk, FIT Cothen
2. Anne van Cooten, SVL Langbroek
3. Joni Pieck, SV Werkhoven

   

Na een daverend applaus van de aanwezigen begon de volgende groep zich op te warmen, de kinderen in de leeftijdscategorie van 8-9 jaar. De inzet was net zoals de jongere groep erg hoog. Net zoals de jongere groep lieten de afzonderlijke leden ten opzichte van de vorige wedstrijden een mooie progressie zien. Het was duidelijk dat er voor deze wedstrijd hard getraind was door de drie verenigingen in het Kromme Rijngebied. Het resultaat was een genot om naar te kijken. Met grote inzet deden de kinderen hun oefeningen op de toestellen. Wat de kinderen lieten zien was ontzettend knap. Het publiek genoot dan ook met volle teugen en dat was te horen tijdens de prijsuitreiking waar de volgende kinderen in de prijzen vielen:

Jongens 8+ jaar
1. Jim Lustenhouwer, SV Werkhoven
2. Gijs de With, FIT Cothen
3. Jelte Hoekstra, FIT Cothen

Meisjes 8 jaar
1. Marette den Hartog, FIT Cothen
2. Sanne Koster, FIT Cothen
3. Marije Jaarsma, FIT Cothen

Meisjes 9 jaar
1. Ilse van Rossum, SV Werkhoven
2. Yvette Philippi, SVL Langbroek
3. Lotte van de Veen, SV Werkhoven

   

De middag werd afgesloten door de groep in de leeftijd van 10 jaar en ouder, allen meisjes. De kinderen in deze categorie zijn al hard op weg om echte turnsters te worden en dat was te zien aan de kwaliteit van de oefeningen. Het is bijzonder dat de docentes van de drie verenigingen de kinderen dit kwaliteitsniveau weten bij te brengen. Het werd door het aanwezige publiek rijkelijk gewaardeerd maar het zorgde tegelijkertijd ook voor hoofdbrekens bij de organisatie want in maar liefst twee groepen hadden een aantal kinderen exact evenveel punten behaald:

Meisjes 10 jaar
1. Shannon van de Valk, SV Werkhoven
2. Anouk de With, FIT Cothen
3. Annebel Vernooy, FIT Cothen

Meisjes 11 jaar
1. Sanne van Wees, FIT Cothen
2. Stefana Goes, SVL Langbroek
3. Amber van de Valk, SV Werkhoven
3. Michelle Appeldoorn, SVL Langbroek

Meisjes 12+ jaar
1. Marjolein Hoogendoorn, SVL Langbroek
1. Lisa van der Veen, SVL Langbroek
3. Melanie Quint, SVL Langbroek

   

Onder de belofte dat er een aantal medailles bijgemaakt zouden worden keerde ook deze laatste groep weer tevreden en nog vol van de spanning weer naar huis. Opnieuw waren de Onderlinge Voorjaarswedstrijden een groot succes voor FIT, SVL en SVW!

Informatie laatste activiteiten van het seizoen
25 april 2008

Op de algemene nieuwspagina zijn programma's, inschrijfstrookjes en overige informatie te vinden voor de sport- en spelochtend op 7 mei, de SVL Clubdag op 31 mei en het jeugdkamp dat plaatsvindt van 20 t/m 22 juni.

Gymnastiek uitvoering
5 april 2008

De tweejaarlijkse uitvoering in de gymzaal aan de Weidedreef van de afdeling Gymnastiek van SVL was een groot succes. De leden van de afdeling Gymnastiek, variërend in de leeftijd van 3 tot 55+, gaven voor een kleine 150 belangstellenden een presentatie van hun kunnen op het gebied van de gymnastiek en ritmisch bewegen. Dans en turnen werd afwisselend in een vlot lopend programma aan het publiek getoond.

Het programma werd geopend door de allerkleinsten die de papa’s, mama's, opa’s en oma’s trots demonstreerden hoe goed zij al over de opgestelde toestellen konden klauteren en zonder vrees daar ook weer vanaf konden komen.

 

Drie jongens in de leeftijd van 7 tot 10 jaar toonden een mooie brugoefening. Zeer origineel was ook de dans van een groep jongens en meisjes rond de parachute, gevolgd door een nummer mini-tramp springen. Daarbij werden twee minitrampolines gebruikt waarbij de meisjes, opvallend synchroon, hun sprongen maakten.
Tot de pauze volgden nog een paar heel mooie balkoefeningen en een leuke dans van een meisjesgroep waarvan zij zelf de choreografie bedacht hadden.

Na de koffie vertoonden een aantal meisjes hun kunnen op de brug met ongelijke leggers, gevolgd door een oefening op de lange mat. SVL kent ook een aantal groepen senioren die ook acte de presence gaven. De damesgroep liet middels een leuke dans zien hoe ze hun wekelijkse uur gymnastiek gebruiken om hun conditie op pijl te houden. Hoe je op oudere leeftijd vele vormen van sport kunt combineren, toonde de gemengde groep voor 55+. Het programma werd afgesloten met een flitsende oefening op de air-jump, dat is een soort kruising tussen een lange mat en een luchtkussen. De meisjes lieten zien hoe je hierop hoge sprongen kunt maken gevolgd door een zachte landing. Om kwart over negen marcheerden alle deelnemers nog eenmaal de vloer op om het slotapplaus in ontvangst te nemen. Bestuur en leiding van SVL gymnastiek kijken terug op een fantastische uitvoering en hopen dat dit een aanzuigende werking heeft voor nieuwe leden in alle leeftijdsgroepen.