Verenigingsnieuws

Opbrengst Grote Clubactie
18 december 2016

Uitnodiging nieuwjaarsreceptie
11 december 2016

Bij deze willen wij jullie op 7 januari 2017 vanaf 16.00 uur uitnodigen om traditie getrouw gezamenlijk met alle afdelingen het nieuwe jaar in te luiden en hierop te proosten.
Ook onze jubilarissen worden tijdens deze gelegenheid in het zonnetje gezet. Graag zien we jullie dan ook allen tegemoet.

Fijne feestdagen en een goed uiteinde.

Met sportieve groet,
Het bestuur van SVL-Omni

Kerst klaverjassen en pokertoernooi
2 december 2016

 

Vrijdag 16 december is het weer zover. In de kantine van SVL is er weer Kerst klaverjassen, zoals elk jaar koppelklaver-jassen. Heb je nog geen koppel? Geen probleem, dan zoeken we er een voor je. We beginnen tussen 19:30 en 20:00 uur.
Zorg dat je op tijd bent.

Ook op vrijdag 16 december, terug van weggeweest, vanaf 20:00 uur het pokertoernooi. Iedereen is welkom voor een gezellige avond.

 

Sinterklaas bij SVL
30 november 2016

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Ook dit jaar heeft Sinterklaas de weg naar SVL weer kunnen vinden. Op woensdag 30 november kwam hij de gymzaal binnen met 2 van zijn pieten. De hele gymzaal was omgetoverd tot oefenruimte voor de pieten. Ook aan Sinterklaas was gedacht, een heus schommelbed, voor als hij even uit wilde rusten. Een oefenbaan voor het paard van de Sint, pieten die konden springen, kadootjes in schoorstenen gooien, kado stapelen, kado sorteren en pepernoten rollen. Alle kinderen waren heel druk en ook de pieten deden goed hun best om alles goed uit te voeren. Sinterklaas was trots op ze. Daarna naar de kantine waar iets lekkers stond en natuurlijk een kado. Hopelijk weet de Sint SVL volgend jaar weer te vinden.

Algemene ledenvergadering
20 november 2016

Op 23 november 2016 om 19.30 uur vindt de algemene ledenvergadering van SVL plaats. De agenda is als volgt:

 1. Opening
 2. Mededelingen en ingekomen stukken
 3. Notulen ALV 23 november 2015
 4. Jaarrekening 2015-2016
 5. Verslag kascommissie
 6. Begroting 2016-2017
 7. Verslag SSL
 8. Bestuur mededelingen en Toekomst SVL (omni)
 9. WVTT
 10. Rondvraag
 11. Sluiting

Sinterklaasfeest
20 november 2016

Zoals jullie weten is Sinterklaas onderweg naar Nederland. Hij heeft ons alvast laten weten dat hij woensdag 30 november naar SVL komt. En net als voorgaande jaren zou hij het heel leuk vinden als er veel kinderen zijn!
Het Sinterklaasfeest is van 15.00 - 16.00 uur in de gymzaal. We gaan allerlei leuke spelletjes doen. En natuurlijk heel hard zingen als Sinterklaas en zijn Pieten aankomen.

Ben je 7 jaar of jonger en lid van SVL? Geef je dan snel op! Vraag papa of mama om dit even te mailen naar se.hooijschuur@gmail.com (en geef ook even door hoe oud je bent!).
Ben je zelf geen lid, maar je vader, moeder, opa of oma wel? Ook dan ben je van harte welkom. Je ouders moeten dan op 30 november € 3,50 betalen.
Opgeven kan tot uiterlijk 18 november. Daarna kan het niet meer, want de Pieten hebben tijd nodig om alle kadootjes in te pakken.

Tot 30 november!

 

Minimabeleid gemeente Wijk bij Duurstede
18 september 2016

Als u moet rondkomen van een minimuminkomen dan komt u wellicht in aanmerking voor een van de inkomensondersteunende regelingen.
Zie de downloads op de pagina Links van de algemene SVL website voor meer informatie.

Verslag Open dag 2016
15 september 2016

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Na een leuke, spontane promotie op de Schapenmarkt was het eindelijk zover en werden zaterdagmiddag 27 augustus de deuren bij SVL, voor iedereen die wilde kennis maken met sport en SVL, geopend. Een prima initiatief om inwoners van Langbroek en omgeving van alle leeftijden een mogelijkheid te bieden om zonder kosten te kijken en te proeven aan diverse sporten.

Het sportcomplex was vrolijk versierd met ballonnen, banners en er heerste een sportieve, ontspannen sfeer. Doordat het voetbalseizoen reeds was begonnen en er door de tennis al recreatief werd gespeeld, was het vanaf het begin al bijzonder gezellig en een komen en gaan van spelers en bezoekers. De bezoekers werden door het ontvangstcomité van harte welkom geheten, getrakteerd op een frisdrankje en/of een overheerlijke appel en wegwijs gemaakt naar alle activiteiten die georganiseerd waren.

Rondom en in het complex was een fitheidsvragentest opgezet. Jong en oud kregen een aantal sport-, spel- en gezondheidsvragen gesteld en werden gelijktijdig verrast met een rondleiding. Extra leuk voor bezoekers die nog nooit het mooie complex van binnen en buiten hebben mogen bewonderen.

Op het voetbalveld kon er een balletje worden getrapt en was er een parcours uitgezet. Beide enthousiaste begeleiders zorgden voor een paar leuke uren voetbal. Bij de tennis werden door onze stand-in tennisleraar op een sportieve wijze gratis tennislessen gegeven. Hier werd gretig gebruik van gemaakt en menig balletje geslagen.

Op het voetpad werd ter introductie in no-time een mobiel fitness apparaat opgebouwd, zogeheten “FitnessOpLocatie”. Super flexibel, spierversterkend en te huur bij een lokale ondernemer. Ook kon er op het voetpad gebruik worden gemaakt van een paar “ouderwetse” skippyballen, nog steeds populair bij de jongeren, was er een reactietest en een handkrachtmeter. Het laatstgenoemde apparaat nodigde uit voor wat krachtvertoningen bij enkele “grote” kerels. En de winnaar is……….

In de gymzaal waren de nodige demonstraties. De karateschool deed letterlijk en figuurlijk de aftrap en startte met een trainingsdemo door hun leden. De gymnastiek gaf een leuke demo en er waren volop mogelijkheden om zelf mee te doen onder begeleiding van onze gymlerares. De opblaasbare mat cq kast was weer een groot succes. De jongeren onder ons hadden hierop een wereldtijd. Ook de rek en strek oefening werd enthousiast ontvangen. Door de badminton werd door een aantal leden de shuttle enthousiast heen en weer geslagen. Diverse bezoekers hebben fanatiek meegedaan en verder werd de badminton verrast door het bezoek van twee top spelers uit Wijk. Erg leuk.

We kunnen terugkijken op een prima, gezellige en sportieve middag, waar sport, spel en bezoekers het middelpunt waren. Het geheel is tot stand gekomen door een aantal vrijwilligers, die we veel dank verschuldigd zijn voor hun inzet, enthousiasme, meedenken, tijdsinvestering en organiseren van dit leuke evenement, en……. bezoekers bedankt voor jullie komst en deelname.

Open dag 2016 Sport Vereniging Langbroek
11 augustus 2016

Zaterdagmiddag 27 augustus opent SVL de deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in sport of wil kijken wat SVL te bieden heeft. Een geweldige mogelijkheid, voor alle leeftijden, om zelf actief aan diverse sporten deel te nemen en/of uit te proberen, te denken valt aan badminton, gymnastiek, tennis en voetbal, maar ook andere sporten behoren tot de opties (op verzoek en mits materiaal aanwezig).

Om te proeven aan tennis is er een heuse trainer aanwezig, die je op professionele wijze een korte les kan geven. Tussen 14.00 en 16.00 uur is hij aanwezig, dus neem deze kans waar om op een leuke manier kennis te maken met deze geweldige sport.

In de gymzaal zullen diverse sporten en demonstraties plaatsvinden. Voor jong en oud een leuke mogelijkheid om de spieren eens lekker los te maken, een lekker partijtje te badmintonnen of te genieten van de gymnastiek demonstraties.
Als slagroom op het toetje zal er een demonstratie karate in de gymzaal worden gegeven.

*** Kom het zien, kom het beleven, kom het voelen, Sporten is fun!! ***

Op het voetbalveld zullen diverse activiteiten worden georganiseerd en is er een mogelijkheid om zelf een balletje te trappen.

Je kan deelnemen aan een fitheidsvragen test en zien of je goed up-to-date bent met wat sport kan betekenen voor je gezondheid. Naast bewustwording van de positieve effecten van sporten, is het een leuke manier om rondgeleid te worden op onze mooie sportaccommodatie.

Ook toekomstige bootcampers onder ons kunnen zich uitleven op het mobiele fitness frame en wat extra spiermassa opbouwen.

Een middagvullend programma met activiteiten voor alle leeftijden.

Komt allen en …. de entree is gratis!!

Zaterdag 27 augustus zal vanaf 13.00 uur voor iedereen de poort open staan bij SVL op het Sportterrein Oranjehof in Langbroek (Alexanderdreef 16, 3947 PA Langbroek). Rondom 17.00 uur zal de open dag eindigen.

Graag tot dan.

Verslag SamenLoop voor Hoop
26 mei 2016

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Beste Leden,

Afgelopen weekend hebben we met 21 leden de estafette "SamenLoop voor Hoop Cothen" gelopen. Het waren twee bijzonder indrukwekkende en onvergetelijke dagen. Allen hebben genoten van de mooie en soms emotionele momenten, met name de opening- en kaarsenceremonie, het enthousiasme van alle deelnemers, vrijwilligers, commissieleden, de vele bezoekers en niet te vergeten de andere teams/deelnemers. Met recht 2 dagen van een lach en een traan.

Door leden, deelnemers, donateurs, SVL, de lege flessen actie (gym), het maatjestoernooi (badminton), de muzikale bingo (voetbal) en de donatieboxen, hebben we met zijn allen een aanzienlijk bedrag bij elkaar weten te sprokkelen, tw € 1.388,27. Een geweldig mooi bedrag voor het goede doel, waar we met z'n allen trots op mogen zijn.

Gezamenlijk (het gehele evenement) is er tot vandaag het gigantische bedrag van meer dan € 100.000,- bijeen gebracht. Dit is ver boven verwachting. Wow...

Namens SVL wil ik onze deelnemers bedanken voor hun enthousiaste deelname en bijdrage aan dit geweldige evenement. Ook alle niet-leden en leden van SVL die spontaan hebben geholpen met organiseren, evenementen hebben geïnitieerd, en diegene die gedoneerd hebben, super bedankt!!!
Ook wil ik deze mogelijkheid aangrijpen om de leden van de commissies van de SamenLoop voor Hoop Cothen 2016, alle vrijwilligers, survivors, teamcaptains, ondernemers, muzikanten en allen die ik vergeten ben, bedanken voor het organiseren en deelnemen van deze onvergetelijke 2 dagen. Als laatste wil ik SVL bedanken voor het sponsoren van de kaarsenzakactie en de extra donatie voor het goede doel. Super....

Met vriendelijke groet,

Namens SVL-Omni,
René de Bruin

SVL Jeugdkamp
25 mei 2015

Op zaterdag 18 juni vindt het SVL Jeugdkamp weer plaats. Vanwege de avond4daagse in Doorn (èn vaderdag!) hebben we dit jaar een ééndaags kamp (dus helaas geen overnachting deze keer). Maar we gaan er wel een héle leuke dag van maken! Bekijk de flyer voor meer informatie en de wijze waarop je je kunt aanmelden. Graag uiterlijk 5 juni opgeven.

Minimabeleid gemeente Wijk bij Duurstede
18 mei 2016

De nieuwe folder minimabeleid is verschenen! Als u moet rondkomen van een minimuminkomen dan komt u wellicht in aanmerking voor een van de inkomensondersteunende regelingen.
Zie de downloads op de pagina Links van de algemene SVL website voor meer informatie.

SamenLoop voor Hoop Cothen "de laatste loodjes"
18 mei 2016

Beste SVL-er,

Afgelopen donderdagavond is het team SVL samengekomen om details van de 24 uur estafetteloop door te nemen, een loopplanning te maken en t-shirts en kaarsenzakken in ontvangst te nemen. Naast dat het een gezellige avond was, werden er ook prima ideeën uitgewisseld en was het enthousiasme voor dit geweldige doel bij het SVL-team voelbaar. Kortom we hebben er zin in!!

Het zou leuk zijn dat onze deelnemers aanstaande zaterdag en zondag worden aangemoedigd, dus bij deze ben je van harte uitgenodigd op het sportcomplex van SVF in Cothen. Enkele belangrijke momenten zijn: zaterdag om 14.30 uur de openingsceremonie, 22.30 uur kaarsen ceremonie en zondag om 15.00 uur is de slotceremonie. Op het sportcomplex zullen gedurende beide dagen allerlei activiteiten plaatsvinden. Zie ook de website: www.samenloopvoorhoop.nl/cothen.

Graag zien we je dan ook tegemoet.
Tot dan.

Met vriendelijke groet,

René de Bruin
SVL Afdeling Badminton

          

SVL Koppeldarttoernooi op 14 mei 2016
4 mei 2016

Een gezellig darttoernooi bij SVL. Inschrijven kan via de lijst bij SVL en de kosten zijn €10,00 per koppel.
Aanvang om 18:30 uur, na 18:45 uur is de inschrijving gesloten. Start toernooi om 19:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen. We hopen u dan te zien!

Groeten, de organisatie Jeroen en Walter.

SamenLoop voor Hoop Cothen update
6 april 2016

Beste SVL sportliefhebber,

SamenLoop voor Hoop Cothen is vol op stoom. Er is reeds een aardige duit voor de SamenLoop voor Hoop verzameld en er zijn veel leuke en prima initiatieven door diverse teams genomen.

Zo is onze afdeling Gymnastiek begonnen met een lege flessenactie en heeft al de nodige lege flessen verzameld en ingeleverd. Om deze geweldige actie nog tastbaarder te maken, staat er sinds afgelopen zaterdag een speciale kliko bij SVL, waarin de lege (PET-) flessen gedeponeerd kunnen worden. Dus voor het inleveren van lege flessen niet helemaal naar de “super” in Wijk of Doorn rijden, maar gewoon in de kliko bij SVL.

De afdeling Badminton organiseert 26 april een “maatjes” toernooi waarbij de opbrengsten (€ 5,-- pp) naar dit prima doel gaan. Voor een paar leden zijn we nog op zoek naar een maatje. Voel je geroepen, geef je op via svlabad@gmail.com.

Momenteel hebben we in totaal 15 leden die deelnemen aan de SamenLoop voor Hoop in Cothen en kunnen nog een aantal deelnemers gebruiken. Het zou leuk zijn als we nog een aantal deelnemers zouden mogen verwelkomen, zodat we de 24 uur durende SamenLoop estafette gezamenlijk met de deelnemers in koppels kunnen lopen.

Elke deelnemer die meeloopt wordt door SVL gesponsord met een kaarsenzak, waar een persoonlijke boodschap op geschreven kan worden. Voor de uniformiteit stelt het KWF voor elke deelnemer een t-shirt ter beschikking.

In beiden kantines staan zogeheten donatieboxen van het KWF, SamenLoop voor Hoop Cothen. De donatieboxen zullen een paar dagen voor de estafetteloop worden opgehaald en worden overhandigd aan de organisatie van de SamenLoop voor Hoop. Mochten de donatieboxen eerder vol zijn (wat we natuurlijk hopen), zullen de donatieboxen vervangen worden voor nieuwe lege boxen.

 
De kliko voor de lege flessen

In concreto:

Aan het deelnemen aan de SamenLoop voor Hoop Cothen zijn voorwaarden en kosten verbonden. Voor meer informatie (lees deze goed door), willen wij je verwijzen naar de website: www.samenloopvoorhoop.nl/cothen

We zien je aanmelding en donaties graag tegemoet.

Met vriendelijk groet,
namens SVL,
Rene de Bruin

Bubbelvoetbaltoernooi
23 maart 2016

Wie durft? Vrijdag 15 april van 17.00 - 21.00 uur is er een bubbelvoetbaltoernooi voor SVL-leden van 14 t/m 16 jaar.

Aanmelden mag per team van 5 personen of individueel. We hebben ook fluiters nodig: dat kan iemand van je team zijn, maar ook je vader, moeder, broer, zus, opa, oma, etc.

Meld je uiterlijk 1 april aan via se.hooijschuur@gmail.com.

Inclusief BBQ!

Jeugd Activiteiten Commissie

 

Vrijwilligers bijeenkomst SamenLoop voor Hoop Cothen
13 maart 2016

Update 15-03-2016: De bijeenkomst zal in het Hervormd Centrum, Brink 10 in Langbroek plaatsvinden.

Aanstaande woensdag 16 maart zal er door de commissie vrijwilligers van SamenLoop voor Hoop Cothen in het Hervormd Centrum, Brink 10 in Langbroek een avond worden georganiseerd voor (toekomstige) vrijwilligers die voor dit evenement de handen uit de mouwen willen/zullen steken. Het doel is om het vrijwilligerswerk toe te lichten aan reeds opgegeven en potentiële vrijwilligers en waar nodig vragen te beantwoorden.

Voor de volgende werkzaamheden worden er vrijwilligers gezocht: gastheer/gastvrouw, horecaondersteuning, kinderbegeleiding, logistieke ondersteuning, op- en afbouwers.

Verwacht wordt dat de sessie ongeveer 1 uur gaat duren. De zaal gaat om 19.30 uur open, aanvang is 20.00 uur. Iedereen die aan dit evenement mee wil helpen is van harte welkom!

 

Paaseieren zoeken!!!
10 maart 2016

Voor wie: Alle jeugdleden en kinderen of kleinkinderen van leden van SVL t/m 7 jaar.
Wat: Allerlei spelletjes, paaseieren zoeken.
Waar: In of rond de gymzaal van SVL.
Waneer: Goede Vrijdag 25 maart.
Tijd: 10.30 tot 11.30 uur.

Heb je zin om te komen, geef je dan op vóór 20 maart bij Teunie Emons: pfemons@kpnmail.nl.

Wie komt er helpen???
We zijn natuurlijk ook op zoek naar mensen die bij deze activiteit willen helpen. Geef dit dan aan bij het opgeven.

Met vriendelijke groet,

Jeugd Activiteiten Commissie SVL

Aankondiging playbackshow
26 februari 2016

          

SamenLoop voor Hoop Cothen
9 februari 2016

Beste SVL sportliefhebber,

SamenLoop voor Hoop Cothen organiseert voor de drie kernen (Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede) op 21 en 22 mei een 24 uurs wandelestafette met als doel geld in te zamelen voor KWF.
SVL draagt dit prima initiatief een warm hart toe en heeft de intentie om met maximaal 20 leden in afdelingsverband dan wel gezamenlijk als Omnivereniging (afhankelijk van de hoeveelheid deelnemende leden) hier aan mee te doen.

Aan het deelnemen aan de SamenLoop voor Hoop Cothen zijn voorwaarden verbonden. Voor meer informatie (lees deze goed door), willen wij je verwijzen naar de brochure en/of de website: www.samenloopvoorhoop.nl/cothen

Graag zouden wij voor 29-2-2016 per retour mail respons willen hebben, zodat we teams kunnen gaan vormen en inschrijven. Mocht je geen mail hebben, graag bijgaand formulier ingevuld en ondertekend inleveren bij de voorzitter van je afdeling.

We zien je aanmelding graag tegemoet!

Met vriendelijk groet,

Namens SVL,
Gerhard Roeterd
René de Bruin

Uitje voor de jeugd naar Jumpsquare
7 februari 2016

Wanneer: 11 maart 2016
Wat: Jumpsquare Nieuwegein
Hoe laat: 18.00 uur beginnen we met pannenkoeken eten

Zoals je leest is het SVL-uitje wel heel GAAF dit jaar, jumpen in Nieuwegein! Heb je ook zin mee te gaan en zit je in de D of C van de Voetbal, Gym of Tennis je en ben je 11 t/m 14 jaar? Geef je dan op voor 20 februari via marion.visee@kpnmail.nl.

En heb jij de beste pannenkoekenbakker of -bakster thuis? Of… Wij zoeken natuurlijk om dit uitje tot een TOPPER te maken chauffeurs. Kan jouw vader/moeder/opa/oma of wie dan ook rijden, dit zou geweldig zijn! Laat dat ook weten via het mailadres.

Groetjes, Jeugd Activiteiten Commissie

 

Nieuwjaarsreceptie SVL, Wim Merkens gekozen tot clubman 2015
3 januari 2016

Kijk in het foto-album voor alle foto's gemaakt door Henk Henzen.

Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar houdt SVL altijd zijn nieuwjaarsreceptie. Maar voordat de receptie begon, werd er eerst 's morgens al gevoetbald door de jongste jeugd. De E en F-pupillen speelden hun wedstrijdjes in de gymzaal, terwijl de D-pupillen en de C-junioren op het kunstgras hun kunsten mochten vertonen. ’s-Middags waren de B-junioren en de senioren aan de beurt. Er werden teams geformeerd waarin van elk niveau een speler of speelster zal.

De jongste jeugd (E + F) speelde het toernooi in de zaal. De spelers van de F1, F2, E1 en E2 waren door elkaar gemixt. De oudere jeugd (D + C) speelde het toernooi buiten op het kunstgrasveld. Ook hier waren de spelers van de verschillende elftallen door elkaar gemixt. In totaal deden er zo'n 50 kinderen mee aan het Oliebollen toernooi deze ochtend. Bij categorieën werd er met leuke en spannende wedstrijdjes gestreden welk team zich tot oliebollentoernooikampioen mocht kronen.

Bij de jongere jeugd: De Grondbloemen.
Bij de oudere jeugd: De Vuurpijlen.

Hieronder de eindstanden van beide categorieën:
De jongste jeugd:
1. De Grondbloemen,6 punten doelsaldo +6
2. De Rotjes, 6 punten doelsaldo +3
3. De Sterretjes, 6 punten doelsaldo 0
4. De Knalerwten, 0 punten.
De oudere jeugd:
1. De Vuurpijlen, 6 punten doelsaldo +4
2. De Cobra's, 6 punten, doelsaldo +3
3. De Nitraten, 6 punten, doelsaldo +1
4. De Lawinepijlen, 0 punten.

Om 16:00 uur begonnen de eerste leden binnen te druppelen om elkaar Nieuwjaar te wensen. Namens het gemeentebestuur van Wijk bij Duurstede waren de burgemeester Tjapko Poppens, de wethouders Jan Burger en Hans Marchal en raadslid Hans Pouw aanwezig. Verder werden ook leden van naburige verenigingen gespot.
Zo rond vijf uur was iedereen wel een beetje binnen en nam de voorzitter Gerhard Roeterd het woord. Hij heette iedereen van harte welkom en gaf aan dat er nog een aantal officiële plichtplegingen moesten plaatsvinden.

Eerst werden de spelers en begeleiders van SVL D1 naar voren geroepen om gehuldigd te worden voor het feit dat ze najaarskampioen waren geworden en ze kregen daarvoor een medaille omgehangen.
Hij begon met de leden die 12,5 jaar lid waren naar voren te roepen. De leden die 12,5 jaar lid zijn, waren Elco Hardeman, Robert Luiten, Erik Eckeveld en Tom van Os. Alleen Erik was aanwezig, zodat hij het speldje voor 12,5 jaar lidmaatschap opgespeld kreeg. De andere drie worden later onderscheiden.

Hierna werden de leden die 25 jaar lid zijn naar voren geroepen. Dit waren er twee, namelijk Paul Emons en Martin van Ziel. Voor hen ook het speldje van 25 jaar lidmaatschap. De leden die 40 jaar lid zijn, werden toen naar voren geroepen. Dit waren Ton Koetsier, Bart van Os, Sjaak Reedijk, Gerard Minnaar en Jan van Leeuwen.
Voor hun 50-jarige lidmaatschap werden Jan van Leeuwen (er zijn twee Jan van Leeuwens lid) en Hans Roeleveld naar voren geroepen om het speldje 50 jaar opgespeld te krijgen.

Als laatste werd door de voorzitter de clubman 2015 bekend gemaakt, namelijk Wim Merkens. Hij is veelal achter de schermen werkzaam, als organisator van het jaarlijkse tennistoernooi, staat achter de bar en bij de entree. Verder is hij door de weeks in de weer met het onkruid spuiten rondom het voetbalveld.

Na deze toespraak wenste de voorzitter iedereen nog een fijne middag/avond.