Verenigingsnieuws 2012

Bijna 40 jaar SVL Clubblad tijdens Nieuwjaarsreceptie
19 december 2012

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie zaterdag 5 januari 2013: voorpresentatie van 40 JAAR SVL ClubBlad.
De volledige presentatie wordt 2e Paasdag tentoongesteld.

En: Publicatie Gerard Minnaar Glossy
éénmalige speciale uitgave van De Langbroekse Voltreffer, alleen digitaal te verkrijgen maar op 5 januari zullen er EXCLUSIEF een aantal voor u ter inzage liggen!

De Voltallige Voltreffer Redactie wenst u minimaal 365 gezonde (feest)dagen toe!

Bezoek van Sint en Pieten
5 december 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Lieve kinderen van Langbroek,

Wat was het weer leuk om op bezoek te zijn in de mooie gymzaal van SVL! Jullie mogen best weten dat wij het ook altijd best spannend vinden hoor. Juf Teunie zet namelijk ieder jaar weer andere toestellen klaar waar ook wij als pieten kunnen laten zien wat we allemaal kunnen. Dit jaar ging het bijna mis met de tunnel, die was zo ingewikkeld dat ik even vast kwam te zitten. Gelukkig kwam ik er met veel hulp van alle kinderen weer heelhuids uit! Dat was wel even spannend.
Ons dansje ging eigenlijk ook best goed! Op TV is ie net even anders, maar we deden erg ons best. Ik hoop dat jullie er volgend jaar allemaal weer zijn! Wij hebben er in ieder geval nu al mega veel zin in.

Tot Pepernoot!

Zwartepiet!

 

Klusjesdag bij SVL
2 december 2012

Beste SVL-ers,
zaterdag 22 december is er weer een klussen ochtend. Voel je jezelf geroepen om te helpen, geef je dan op bij Johan Damen via info@damenenvanleeuwen.nl. Dit geldt voor zowel de voetbal als de BGT.
Er zijn zowel binnen als buiten verschillende dingen te doen. Heb je zelf nog iets waarvan je denkt dit kan dan gemaakt of gerepareerd worden, stuur dit dan ook door naar Johan.

Natuurlijk wordt er voor een versnapering gezorgd en als je zin hebt in de middag nog evt. een toernooitje gevoetbald. Tot de 22ste, om 9:00 uur koffie.

Vacature JAC
29 november 2012

In deze tijd van crisis hebben wij een VACATURE.

Wie zijn wij?
Wij zijn de Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) van SVL. Ieder jaar organiseren wij allemaal leuke en gezellige activiteiten voor de jeugd van SVL, zoals de jaarlijkse playbackshow, sinterklaas, paaseieren zoeken, lampionnenoptocht, jeugdkamp en allerlei andere activiteiten. Deze activiteiten zijn zowel voor de voetbal, gym en tennis.

Wat zoeken wij?

Wat bieden wij?

Ben je enthousiast geworden of wil je eerst nog wat meer informatie, dan kun je contact opnemen met Irene van Rossum (telefoonnummer 0343-562931 of via de mail ivanrossum@casema.nl).
Schroom niet en neem vooral snel contact op, want we zitten met smart op nieuwe JAC leden te wachten!

JAC SVL (Anita Aalbertsen, Elise van Rossum en Irene van Rossum)

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sinterklaasfeest bij SVL
31 oktober 2012

Dit jaar staat SVL weer op de bezoekerslijst van Sinterklaas en jij bent van harte welkom om met de Sint en zijn pieten er een leuk feest van te maken!
Het feestje is op zaterdag 1 december en begint om 16.00 in de gymzaal van SVL waar leuke spelletjes te doen zijn, waarbij Sinterklaas snel aan zal schuiven bij deze leuke activiteiten. Dit alles is om 17.00 weer afgelopen.

Ben je lid van SVL en 7 jaar of jonger, vul dan gauw het strookje in zodat Sinterklaas weet hoeveel cadeautjes hij moet meenemen. Als jij geen lid bent van SVL, maar je ouders wel, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om dit feest te vieren. Bij de inlevering van het strookje moeten je ouders €3,50 betalen.

Het strookje kun je tot en met zaterdag 17 november inleveren bij Anita Aalbertsen, op Cotherweg 39 in Langbroek. Hierna kan het strookje niet meer ingeleverd worden!

 

De nieuwe activiteitenkalender 2012/2013 is bekend
27 oktober 2012

De Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) gaat voor dit seizoen 2012/2013 weer een groot aantal activiteiten organiseren. De nieuwe activiteitenkalender staat nu op de site. Op elke afdelingspagina staan de activiteiten die voor die afdeling worden georganiseerd. De activiteiten die voor alle leden bestemd zijn, bijvoorbeeld lampionnenoptocht, playbackshow, staan bij algemeen/activiteiten.

De Jeugd Activiteiten Commissie.

Hans van Breukelen op vrijwilligersavond
5 oktober 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Voor de vrijwilligersavond van ons cluppie op 26 september had men Hans van Breukelen uitgenodigd om zijn visie over o.a. het vrijwilligerswerk naar voren te brengen. Dat deed hij zeer uitgebreid voor een aandachtig luisterend volle kantine. Goed, af en toe werd hij afgeleid door het Utregs gebeuren tegen 'die lui uit die andere stad'. Zo haalde hij het plezier en de integratie van de culturen aan waardoor de leefbaarheid in Langbroek wordt vergroot en dat we niet moeten vergeten dat het allemaal mensenwerk is met emoties. Ook stipte hij het clubbelang aan en dat we niet alleen trots op het Sportpark Oranjehof van ons cluppie moeten zijn, maar ook trots op jezelf en op al die andere vrijwilligers die je af en toe eens een schouderklopje moet geven, want daarmee toon je respect voor iedereen.

 

Na afloop werd Hans bedankt door algemeen voorzitter Gerard Minnaar met een fles drank en werd er door Gerhard Roeterd, Gerard Minnaar en Hans een toost uitgebracht op alle vrijwilligers van ons cluppie. Hierna kregen alle aanwezigen het boekje door Hans geschreven 'Winnen' aangeboden en dat door Hans met een handtekening kon worden voorzien. Daarna werd er nog gezellig na gebabbeld onder het genot van een drankje. De organisatie kan terug kijken op een geslaagde vrijwilligersavond met deelnemers uit alle afdelingen.

Algemene ledenvergadering
30 september 2012

Op woensdag 31 oktober vindt vanaf 20:30 uur in de BGT-kantine de Algemene ledenvergadering plaats. Op de agenda staan o.a. financiële onderwerpen, de aanpassing van de huidige statuten en het huishoudelijk reglement, de bestuurssamenstelling en de opvolging van het penningmeesterschap.

Agenda algemene ledenvergadering woensdag 31 oktober 2012
Notulen algemene ledenvergadering 3 oktober 2011

Uitnodiging vrijwilligersavond
5 september 2012

Op woensdag 26 september willen we onze vrijwilligers van SVL bedanken voor hun werk en bijdrage voor de vereniging in het afgelopen seizoen in welke vorm dan ook.

Om deze dank te onderstrepen willen we op woensdag 26 september vanaf 19:30 uur in onze kantine op het sportcomplex de Oranjehof te Langbroek een vrijwilligersavond houden.
U en uw partner worden daarvoor van harte uitgenodigd om die avond onze gast te zijn. Het afgelopen seizoen is mede door uw belangeloze inzet verenigingsbreed opnieuw een groot succes geweest.
Onder het genot van een hapje en een drankje willen we dit nieuwe seizoen in een gezellig samenzijn met u gaan beginnen.

Op deze avond zal Hans van Breukelen een presentatie verzorgen.
Wij zien er naar uit u op deze avond te kunnen begroeten.

Het bestuur

AED kast bij SVL geïnstalleerd
25 augustus 2012

De Rabobank voelt zich betrokken bij de samenleving. Alle regio banken in Nederland stellen jaarlijks een bedrag beschikbaar voor deze samenleving. Ook Rabo Krommerijnstreek (Houten, Schalkwijk, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Cothen Langbroek, Wijk bij Duurstede) doet hier aan mee, het Rabo stimuleringsfonds geheten.
Mensen en verenigingen kunnen een verzoek hiervoor doen voor een bijdrage. Door een commissie, bestaande uit 3 personen uit de regio en 2 personen van de bank, worden de aanvragen die binnen komen beoordeeld.

Wanneer e.e.a. voldoet aan de doelstelling van het Rabo stimuleringsfonds worden deze aanvragen zoveel mogelijk gehonoreerd. Zo kwam ook de aanvraag van de heer Oechies om een AED kast voor de sportvereniging SVL en de inwoners van Langbroek bij de commissie binnen.
Deze aanvraag werd positief beoordeeld waarbij wel de kanttekening kwam dat deze AED kast op een zodanige plaats moest komen te hangen dat in de toekomst deze kast ook bruikbaar was voor het nieuw te bouwen MFA gebouw.

Aankondiging SVL luchtfoto
23 augustus 2012

In maart 2013 beleeft uw SVL Clublad ''De Voltreffer'' haar 40e verjaardag. Graag wil SVL al haar lezers en adverteerders

dinsdag 11 september 2012 om 19.00 uur op het SVL voetbalveld

op een luchtfoto vereeuwigen!

Kledingadvies: casual, wit-blauw of oranje. Want aansluitend kan in de kantine om 20.30 uur de WK kwalificatiewedstrijd Hongarije-Nederland op de beamer worden bekeken.

Ook bij de nieuwjaarsreceptie en het jubileum op 2e Paasdag 2013 zal aandacht aan de 40 jaar geschiedschrijving van Sport Vereniging Langbroek worden besteed.

TOT ZIENS op dinsdag 11 september!

NB: Weer of geen weer, de SVL foto gaat door! Aangezien wel de R in de maand zit, adviseert fotograaf Dirk-Jan Kraan een wit-blauwe of kleurrijke paraplu of poncho mee te nemen.
Bij bliksem gaan we de foto in de schoenvrije gymzaal maken, dus geen sokken met gaten aantrekken!

Jeugdkamp een groot feest
27 juli 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Ook dit jaar was het Jeugdkamp weer een groot succes. Vrijdagavond 29 juni was het een hele drukte in de kantine waar de kinderen zich moesten melden, het waren er een kleine 40. Met de hulp van de ouders werden de slaapplaatsen alvast ingeruimd en luchtbedden opgepompt, zodat de kinderen op tijd konden gaan slapen. Nou is op tijd slapen met het jeugdkamp altijd een beetje rekbaar. Het thema van het kamp was Hup Holland Hup en daarom was gevraagd in Oranje of Rood Wit Blauwe kleding te komen, waar aardig gevolg aan was gegeven. Hierna werden de kinderen in groepjes ingedeeld en moesten ze een naam voor hun groep uitzoeken. Daarna moesten ze aan het werk om vlaggetjes te maken waarmee ze de tennisbanen moesten versieren. Nadat ze dit gedaan hadden gingen ze met elkaar de krachten meten met o.a. steltlopen, blikken gooien, rupslopen enz. Na het boerenvoetbal stonden de chips, tompoezen, kaas en worst klaar, dat was smullen geblazen natuurlijk onder het genot van glazen limonade.

Daarna kwam het hoogtepunt van het kamp, de Vossenjacht. Er hadden zich hiervoor gelukkig weer veel vrijwilligers voor opgegeven, waaronder diverse spelers van de selectie, junioren en meiden van de B. Jan Gaasbeek was de jager. Na afloop werd er in de kantine voor het slapengaan nog veel over de jacht nagepraat, wat tekenend was voor het succes van de geslaagde Vossenjacht. Er was voor het slapengaan nog net geen kussengevecht, maar het duurde wel tot half 5 voordat ook bij de laatste de ogen dicht vielen. Om half acht werden ze weer gewekt om gebruik te maken van het ontbijt. Nadat de maagjes weer gevuld waren klom men op de fiets om naar het Rosarium in Doorn te gaan, waarna men op de step een tocht door Doorn maakte. Na de step ingeleverd te hebben weer op de fiets naar Langbroek. Na zich eerst nog even buiten uitgeleefd te hebben op het springkussen, stelt lopen en natuurlijk ook nog even gebald te hebben, werden ze de kantine ingeroepen waar de bordjes en limo al klaar stonden.

Na het liedje van André van Duin 'effe wachten en nog effe wachten, Pizaaaaa' deden de kinderen zich te goed aan de pizza's , maar liefst 33 stonden er gesneden klaar. Margarita, Bonemean en Salami. Het was een prachtig gezicht om al die bekkie's te zien bewegen met het naar binnen brengen van al dat lekkers. Het enige wat er van de 33 pizza's over bleef was de verpakking. Natuurlijk werden tijdens het eten nog even de grappige belevenissen van het kamp weer opgehaald. Ondertussen waren de ouders binnen komen druppelen om hun kroost en slaapzakken op te halen. Voor sommigen kwamen ze mooi op tijd, want er leken er al een paar met witte bekkies door de hoeven te zakken. Ze vonden het in ieder geval een hartstikke leuk kamp. Dat vonden Irene, Monique, Anita en Elise van het JAC ook en die dan ook alle vrijwilligers die bij de activiteiten geholpen hebben van harte bedanken voor hun hulp, want zonder hun inbreng is zo'n kamp onmogelijk.

Legionella wederom aangetroffen
10 juli 2012

Op 2 juli zijn weer Legionella monsters genomen nadat de hydrofoor was terug geplaatst. Helaas moeten we melden dat er wederom Legionella bacteriën zijn aangetroffen na de hydrofoor, vergelijkbaar met de eerdere situatie. De soort Legionella is wederom de minst schadelijke.

Derhalve geldt weer voor de BGT zijde een verbod op het gebruik van de douches. Voor de overige toepassingen gelden geen beperkingen, dus het water mag worden gedronken, handen gewassen, glazen gespoeld, toilet doorspoelen enz. enz.
Inmiddels zijn de douchekoppen verwijderd en de uitloop weer voorzien van slangen, tevens is op de deur van deze douches een melding gemaakt om de douches niet te gebruiken.

Deze week (mogelijk morgen) zal de hydrofoor weer worden verwijderd. Hiermee kan het mogelijk zijn dat er minder druk zal zijn. Snel daarna zullen we weer een thermische reiniging uitvoeren en zal de monsterneming weer worden herhaald. Dus als alles goed gaat weten we over ca. 14 dagen of de Legionella weer is verdwenen.

In het water aan de voetbalzijde is GEEN Legionella aangetroffen.

Feestelijke en geslaagde SVL Clubdag
12 juni 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

De SVL Clubdag werd geopend met een spellencircuit voor de schoolgaande jeugd met onder andere darten, Amerikaans trefbal en kogelstoten. De kinderen werden in 8 groepen verdeeld. De groepen moesten ook zelf een naam verzinnen voor hun team. De kinderen speelden heel sportief, zodat de scheidsrechters het goed konden overzien. Het Nederlands elftal heeft daar door het winnen met 34 punten het voorbeeld gegeven, maar heeft dat 's avonds helaas geen vervolg gegeven. Op de 2de plaats kwamen de Oma's met 33 punten. 3de waren de Geluksvogeltjes met 32 punten. 4de was het E.K. team met 24 punten. De Opa's kwamen op de 5de plaats met 22 punten en All Stars met 20 punten op de 6de plaats. De Kampioentjes konden het niet waar maken en moesten met 18 punten genoegen nemen met de 7de plaats. De hekkensluiter was Niemand met 14 punten.

Na een drankje liet Femke Aalbertsen, door het winnen van de penaltybokaal, aan Robben zien hoe de penalty's genomen moeten worden. De keepers Geert Willem, Paul, Arnout en Michael moesten voor haar het vaakst de bal uit het net halen. Sjoerd Aalbertsen ging er bij de jongens met de Penaltybokaal vandoor. Yahya Al-Bawi kreeg daarna de SVL kanjerprijs, omdat we hem na zijn maanden lange verblijf in het ziekenhuis weer bij ons mochten begroeten. Hij ging daarom terecht op de schouders. Bij de meisjes junioren ging Joelle van Leeuwen met de penaltybokaal aan de haal. Bij de jongens was dat Marijn Kroodsma. Het meisjesteam van de B1 werd daarna naar voren gehaald als Sportteam van de jeugd en niet alleen omdat ze kampioen waren geworden, maar ook om hun inzet bij andere activiteiten binnen ons cluppie. De Topscoorster bij de junioren Kimberly Overvest met 40 doelpunten en Gerben van Os bij de jongens met 13 doelpunten werden daarna in de bloemen gezet en van een trofee voorzien.

De kampioentjes van 1973, het 1ste en 6de, kwamen na het bijpraten nog even op het verkleinde veld om hun huidige kwaliteiten nog even te tonen. Dat er in de afgelopen jaren behoorlijk is ingeleverd, was begrijpelijk, zeker bij de 83-jarige Gijs van Schaik. Bij sommigen kwamen de trucjes van vroeger ook weer even naar boven, maar het plezier was de hoofdzaak. Nadat de frieten met worst door de junioren naar binnen was gewerkt, was het tijd voor Nederland-Denemarken. De frustraties na de nederlaag konden bij sommigen daarna worden weggewerkt door er zoveel mogelijk penalty's in te knallen. Dit lukte Monique Goes bij de Dames en Jos Cremers bij de Heren het best en dus kregen zij de penalty bokaal overhandigd. In de competitie waren Martin Roeleveld en John de Rooy bij de Heren met 18 doelpunten de topscoorders en bij de Dames was dat Sacha Kas met 15 doelpunten.

Het 1ste elftal werd het sportteam, omdat ze zich het afgelopen seizoen weer als een hecht team hebben gepresenteerd, zowel in als buiten het veld, wat ook in de eindstand zichtbaar was, waarin men omhoog kon kijken in plaats van nacompetitie voor degradatie. De Sportman was een stille werker die overal op het veld aanwezig was en een voorbeeld voor zijn maatjes en ondanks de vele aanbiedingen toch gewoon bij ons cluppie wil blijven ballen en ook om zijn niveau nog verder op te krikken en daarom werd Walter Cremers de Sportman van SVL. Geert Willem Merkens kreeg de SVL Promotieprijs, omdat hij met het winnen van de Zilveren Dom bij Rondom Voetbal als beste keeper en daarna ook nog eens de Gouden Dom als beste speler van 2011-2012 in de wacht wist te slepen, SVL weer in de publiciteit wist te brengen.

Rob Zoomer van Rondom Voetbal kwam op de Clubdag ook nog even op het podium om aan Ton Oostrom de Zilveren Dom als Top Vrijwilliger 2011-2012 van de Provincie uit te reiken die deze Mister SVL, volgens hem, meer dan verdiend heeft. Ton bedankte hierna alle vrijwilligers die hem daarbij geholpen hadden, want alleen kan je het nooit. Ook bedankte hij zijn Directrice die hem de ruimte daarvoor gaf. Ook de scheidende Jan Gaasbeek nam nog even het woord waarin hij SVL bedankt voor de mooie en gezellige en ook succesvolle periode die hij bij dit cluppie heeft doorgebracht. SVL blijft altijd een plekje in zijn hart houden. Na al deze onderbrekingen werd het ondanks de nederlaag, door de muzikale omlijsting van Rooie Arie, toch nog een gezellige SVL avond tot in de late uurtjes.

Slotdag SVL 9 juni 2012
12 juni 2012

Om 14.00 uur verzamelden ca. 50 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar om gezamenlijk een start te geven aan de slotdag van SVL. De kinderen werden in 8 groepen verdeeld om de volgende spelen te doen: Amerikaans trefbal, darten, kliko bal, 10-bal en kogelstoten. De groepen moesten ook een naam verzinnen voor hun team. De kinderen speelden sportief, zodat de scheidsrechters het goed konden overzien.

Na 5 spelen kwam er een winnend team uit. De uitslag was als volgt:

Eerste prijs
Tweede prijs
Derde prijs
Vierde prijs
Vijfde prijs
Zesde prijs
Zevende prijs
Achtste prijs
nederlands elftal
de oma's
de geluksvogeltjes
het ek team
de opa's
all stars
de kampioentjes
niemand
34 punten
33 punten
32 punten
24 punten
22 punten
20 punten
18 punten
14 punten

Daarna de penaltybokaal, om de 4 keepers van SVL te verslaan, Geert-Willem, Paul, Arnout en Michael. Vervolgens friet eten en het Nederlands elftal aanmoedigen. Het was weer een geslaagde middag.

Wedstrijden Nederlands elftal op groot scherm
5 juni 2012

Het EK in Polen en de Oekraïne staat voor de deur. SVL opent voor de wedstrijden van het Nederlands elftal de kantinedeuren.
De eerste wedstrijd tegen Denemarken is zaterdag 9 juni om 18:00 uur en wordt tijdens de clubdag vertoont op een groot scherm. De tweede en derde wedstrijd tegen Duitsland en Portugal zijn op 13 en 17 juni en beginnen om 20:45 uur. De voetbalkantine is die dagen vanaf 19:30 uur open.
Er wordt wel verwacht dat u in het oranje in de kantine verschijnt.

De kantinecommissie.

Zaterdag 9 juni SVL Clubdag
17 mei 2012

Zaterdag 9 juni staat voor de 25-ste maal de jaarlijkse SVL Clubdag weer op het programma. Deze begint al om 14:00 uur voor alle leden die nog op de basisschool zitten, dus van 6 t/m 12 jaar. Er wordt voor hen een heel spellencircuit uitgezet. Wat ze gaan doen blijft nog even een verrassing. Natuurlijk wordt dit onderbroken voor een drankje of een ijsje. Aan het eind worden er nog penalty's genomen en daarna gaan ze aan de frites. De jeugd, ook de junioren, worden verzocht zich even op te geven bij Teunie via tes.emons@casema.nl of het inschrijfformulier te downloaden, waarop men kan vermelden aan welk onderdeel men mee wil doen en of er nog broers/zusters of ouders zijn die de organisatie wil helpen.

Om 16:45 uur wordt er een wedstrijdje gespeeld tussen de 2 kampioenen uit 1973. Dat waren het eerste en het beroemde zesde elftal. Deze coryfeeën willen nog graag hun kwaliteiten tonen. Daarna zijn de junioren, A, B en C, aan de beurt om te gaan strijden om de penaltybokaal. Om 18:00 uur kunnen de actievelingen even bijkomen tijdens de wedstrijd Nederland en Denemarken, die op een groot scherm in de kantine te zien zal zijn. Na de wedstrijd zal er door de ouderen gestreden worden om de penaltybokaal.

Daarna begint de feestavond die tevens helpersavond is. Dat wil niet zeggen dat alleen helpers mogen komen, iedereen die een SVL hart heeft is welkom. Tijdens deze avond, met een hapje en een drankje, worden voor de voetbal de topscoorders gehuldigd. Ook worden de Sportman / -vrouw en het Sportteam naar voren gehaald en in de bloemetjes gezet. Dus alles bij elkaar een reden om deze middag en/of avond een bezoek te brengen aan onze kantine.

Jeugdkamp
14 mei 2012

Het voetbal- en gymseizoen zit er bijna weer op, dus wordt het de hoogste tijd om je klaar te gaan maken voor het SVL jeugdkamp. Dit jaar wordt het kamp gehouden op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni. Alle jongens en meisjes vanaf 6 t/m 13 jaar oud én lid van SVL, zijn van harte welkom. Het thema dit jaar is: HOLLANDS GLORIE.

We vinden het leuk als je je kleding hierop aanpast. Dus pak alleen je rode, witte, blauwe en oranje kleding in om mee te nemen! Heb jij er ook nu al zo’n zin in? Geef je dan snel op, in ieder geval vóór 10 juni a.s. Dit kan door het strookje in te vullen en in te leveren bij Monique Goes, Klein Jagersteinstraat 27 of bij Anita Aalbertsen, Cotherweg 39. Opgeven kan ook via de mail: a.aalbertsen@casema.nl.

Het kamp begint op vrijdag 29 juni om 19.00 uur en zal afgelopen zijn op zaterdag 30 juni om ca. 14.00 uur. Wat moet je in ieder geval meenemen?

Extra schoonmaakbeurt kantine
25 april 2012

Dag allemaal,

Op zaterdag 5 mei is er een gezellige middag voor de sponsoren van SVL. Ik zoek helpers die op woensdag 2 mei de kantine van binnen en buiten netjes kunnen maken. Wij beginnen om 19.00 uur tot 21.00 uur. Neem even een sopemmer mee.

Groetjes, Corrie van Leeuwen

Oranje lampionnenoptocht in Langbroek
23 april 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was vrijdagavond bij SVL een hele drukte. Om half acht stonden er 24 versierde fruitkarretjes klaar om door kinderen naar eigen idee versierd te worden. Zo waren er o.a. kinderen uit alle werelddelen, kabouters, smurfen, poezen, feeën, supporters van Ajax en Utrecht in één kar, zij gaven het voorbeeld van hoe het ook kan. Bloemen met hele mooie k(n)opjes. Voorafgegaan door een geluidswagen en begeleid door oude tractoren ging men met feestverlichting aan door Langbroek waar diverse malen gezwaaid en geklapt werd voor deelnemers. In verband met de weersomstandigheden werden Cothen en Wijk bij Duurstede dit jaar niet aangedaan. Na afloop werd er in de SVL kantine gretig gebruik gemaakt van de limonade. De prijzen worden Koninginnendag om 17.00 uur in de SVL kantine bekend gemaakt.

 

Poker-koppelklaverjas avond voor volwassenen
13 april 2012

Heeft u zin in een fanatiek potje kaarten maar zijn er thuis niet genoeg enthousiastelingen om een groep bij elkaar te krijgen? Kom dan vrijdagavond, 27 april 2012, naar de kantine van SVL en doe mee! Onder leiding van Jan-Willem Aalbertsen wordt er namelijk een kaartavond georganiseerd. De kaartspellen zijn: Poker & koppelklaverjas.
Naast een gezellige avond en wat te knabbelen, zijn er ook nog leuke prijzen te verdienen. Deelnamekosten: 5 euro p.p. Opgeven is niet nodig, we beginnen om 19:30 uur.

Ik hoor graag van u.

Groeten, Joris Roelofs

Alle Paashazen waren weg bij SVL
9 april 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Wat een prachtige weer hadden de kinderen van SVL vrijdagmorgen. Er waren maar liefst 25 kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar naar Oranjehof gekomen. Het JAC had een leuk spellencircuit uitgezet voor alle leeftijden, onder andere ballen gooien in een emmer, punten gooien met een shuttle, tekeningen kleuren enz. Natuurlijk kregen de kinderen dorst van al dat werken en dus werd er dankbaar gebruik gemaakt van de limonade. Ook werden er papieren Paaseieren gekleurd, waarna ook de echte paaseitjes aan de beurt kwamen die men op het voetbalveld had verstopt. Deze werden bewaakt door een chocolade Paashaas. Iedereen mocht zo'n Paashaas mee naar huis nemen. Er waren diverse van deze Paashazen die dat niet gehaald hebben. Het mooiste waren dan ook die smoeltjes die gekleurd waren door het chocolade en wat dan ook een dankbaar gezicht was voor de dames van het JAC, Anita, Teunie, Monique en Irene, die daardoor weer eer van het werk kregen.

 

Landelijke collecteweek Fonds Gehandicaptensport: 1 t/m 7 april
29 maart 2012

Om als gehandicapte te kunnen sporten is meer nodig.

Van 1 tot en met 7 april collecteert Fonds Gehandicaptensport voor alle gehandicapte sporters in Nederland. Fonds Gehandicaptensport is het enige fonds in Nederland dat zich inzet om sport voor iedereen mogelijk te maken. Fonds Gehandicaptensport steunt zowel sporters met een lichamelijke, zintuiglijke als een verstandelijke handicap.

Ook dit jaar gaan er weer duizenden enthousiaste vrijwilligers als collectant langs de deur in heel Nederland onder het motto: 'om als gehandicapte te kunnen sporten is meer nodig'.

 

Denk aan gespecialiseerde begeleiding en vervoer, aangepast sport- en spelmateriaal en accommodaties die toegankelijk moeten worden gemaakt. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om deze extra financiële drempels weg te nemen. Bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van subsidies aan (sport)organisaties en -verenigingen, het stimuleren van de gehandicaptensport en het geven van goede voorlichting.
Sport maakt fit voor het leven. Voor gehandicapte mensen is sport meer noodzaak dan luxe. Trappen nemen, hoge schappen in de supermarkt bereiken, geld pinnen of van A naar B reizen. Veel dagelijkse bezigheden leveren veel extra inspanningen op waarvoor een optimale conditie is vereist. Op dit moment blijft de sportdeelname van mensen met een handicap nog sterk achter bij sportdeelname van mensen zonder handicap. Gemiddeld sporten mensen met een handicap 33% minder dan mensen zonder handicap.
Geef aan Fonds Gehandicaptensport tijdens de nationale collecteweek en help mee om sport voor alle mensen met een handicap direct mogelijk te maken!

Ook in Langbroek gaan in de week van 1 t/m 7 april collectanten op pad om huis aan huis te collecteren. Ook zal er gecollecteerd worden op het SVL terrrein en in de SVL kantine. We hopen dat u mee wilt helpen om sportdeelname voor de gehandicapte sporter mogelijk te maken. Geef daarom uw bijdrage aan de collectant. Dan helpt u ons weer honderden projecten te financieren voor de gehandicaptensport in Nederland. Want ja, om als gehandicapte te sporten is meer nodig. Hartelijk dank!

Langbroek, maart 2012.
Sija van Ee
Organisatie Fonds Gehandicaptensport

 

Paaseieren zoeken
27 maart 2012

Kom je ook op vrijdag 6 april paaseieren zoeken? Alle jeugdleden van SVL en kinderen van leden, t/m 7 jaar oud zijn op Goede Vrijdag van harte welkom van 10.30 tot 11.30 uur in en rond de kantine van SVL. Trek niet je allerbeste paaskleren aan, want we gaan er een gezellige boel van maken. Wat we precies gaan doen, blijft nog even een verrassing.

Heb je zin om te komen? Geef je dan wel even op. Bijgaand strookje kun je tot uiterlijk 4 april inleveren bij Irene van Rossum, Gerrit Achterbergstraat 21.

Geslaagde artiestengala bij SVL
11 maart 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was weer één groot feest. Artiesten die alle soorten muziek en zang vertegenwoordigden presenteerden zich op het podium voor een volle kantine met een enthousiast en meelevend publiek, wat een stimulans was voor de artiesten. Het begon met de Mini Playback waarin de SVL toekomst zich konden uitleven.

Ook de Jury kon zich uitleven. Deze bestond vanavond uit Guus Swillens, die we net na zijn aanstelling als burgermeester hier in Langbroek al hebben uitgenodigd om te jureren in de SVL Playbackshow van ons cluppie. Wat ons toen zo opviel was dat hij en zijn meisje zich bij ons SVL zo thuis voelde omdat in hun dorp ook altijd een Playbackavond werd gehouden. Later heeft hij zelfs tot twee maal toe bij ons opgetreden. Wij vertrouwen er op dat we ze straks na zijn aftreden hier nog vaak op ons sportpark mogen verwelkomen. Ook Teunie Emons maakte deel uit van de jury. Deze coryfee geeft al ruim 40 jaar les aan de jongste maar ook aan de oudste leden van ons SVL. Zij is het jubileumjaar zelfs nog als Clubvrouw verkozen. Na een gevecht met haar ziekte gaat het nu weer goed met haar en is ze er helemaal klaar voor. Laat de artiesten maar komen! Als laatste maar zeker niet als de minste, zat Hans Jansen in de jury. Ook zo'n coryfee. Hij is al sinds de oprichting lid van ons cluppie. Hij was tientallen jaren voorzitter van de afdeling voetbal. Ook was hij Clubman. Dit Erelid regelde, berekende en voerde elke verbouwing binnen ons cluppie uit. Ook wist hij vaak subsidies los te peuteren. Ook schreef hij jarenlang de verslagen van de wedstrijden.

 
De juryleden in overleg


Sabba en Janneke met de beker
 

Deze jury kan er tegen aan. Ga er maar eens aanstaan, 16 acts. Boline, Denise en Sacha, als K3, openden de avond. Daarna fietste Brechje, met Ella achter op haar bagagedrager, het podium op. Daar wonnen ze de aanmoedigingsprijs mee van de jury. De sensatie van de avond was Bart die het Brabantse lied van Guus Meeuwis live zong, waar hij de Juryprijs mee verdiende. De winnaars van de Mini Playback waren Sabba en Janneke met het lied "Blijf je vanavond" van Monique Smit. Er kwamen ook nog 2 konijntjes, Bas en Bart, het podium op. Daarna kwam Pippi Langkous Hai zeggen. Ze leek net uit de film gelopen te zijn. Een haast professionele Zoe met gitaar vertolkte Dynamite zo goed dat ze daar de 2de prijs voor kreeg. Als slot kwam de E1 het podium op met een kraaiende SVL haan, wat hen de 3de prijs opleverde. Daarna werd het JAC, Monique, Irene en Anita, bedankt voor de organisatie van deze playback en ook nog voor het organiseren van de lampionnenoptocht op de verjaardag van de Koningin en de 'Ik hou van Holland' avond.


Na de toegift van de winnaars Sabba en Janneke maakten de senioren zich klaar voor hun optredens. Nog snel werden deze door de smink, Marita en Corrie, nog even op kleur gebracht. Dit hoefde bij Marlot en Yvon niet te gebeuren. Ze hadden een scooter van Rinus onder het stof vandaan gehaald. Hierna kregen we het optreden van Bastin en Martin. Wat ze lieten zien was volgens de jury en het publiek ruim voldoende om de SVL Playback Wisselbokaal mee naar huis te nemen. Bij SVL 2 had de gitarist het zo moeilijk om de gitaar te bespelen dat hij de hulp van de andere 5 artiesten nodig had om dit instrument te bespelen. Zij kregen daarvoor de Aanmoedigingsprijs van de Jury. Depeche Mode werd prima vertolkt door David, Monk, Martijn en Ron. Sanne en Yvon waren druk met het eten bezig en klapten met de hamburgers in hun handen. Pascal en Barry deden met hun Greace act oude tijden weer herleven en kregen daarvoor de 2de prijs. Het Nonnenkoor dat het Sisteract vertolkte kreeg de Jury prijs. Jan Willem Aalbertsen zorgde voor de slotact als Michel Telo, vergezeld door vrouwelijk schoon, hij ging met de 3de prijs aan de haal.

 
Bastin en Martin worden aangekondigd door
Aline

Hierna werd de presentatrice Aline Aalbertsen in de bloemen gezet voor het voortreffelijk aan elkaar praten van deze avond. Zij zette daarna de jury, geluidsman, organisatie in de bloemen, waarmee een eind kwam aan een zeer geslaagde SVL Playback avond.

Playbackshow bij SVL
5 maart 2012

Vrijdag 9 maart staat in het teken van de SVL Playbackshow. Na het succes van vorig jaar combineert men ook deze keer weer de Playback van de jeugd met die van de senioren. Het belooft in ieder geval weer een fantastische artiesten gala-avond te worden. Voor de playback for kids, die om 19.00 uur begint, hebben zich al diverse artiesten opgegeven om te strijden om de wisselbeker, die vorig jaar gewonnen werd door Claudia, Yvette en Thomas, mee naar huis te nemen.

De oudere jeugd kunnen hun kwaliteiten vanaf 20.30 uur tentoonstellen. Ook hiervoor hebben zich al een keur aan artiesten aangemeld. Maaike, Yvonne en Marlot hebben de wisselbeker dan wel ingeleverd, maar ze zijn er vast van overtuigd dat ze aan het eind van de avond deze weer zegevierend omhoog zullen houden. Het zal voor de jury weer een hele moeilijke avond worden. Wil je dit ook allemaal meemaken kom dan vrijdagavond naar de SVL kantine. Misschien wil je ook alsnog op het podium staan, geef je dan snel even op bij Anita Aalbertsen (jeugd) of bij Barry van Leeuwen (senioren).

In memoriam Nicolien van Os
27 februari 2012

"Ik hou van Holland" avond
13 januari 2012

Wij zijn op 10 februari naar de ”Ik hou van Holland” avond geweest. Het JAC (jeugd activiteiten commissie) heeft het spel georganiseerd, wat een hoop werk was. De team captains waren Elise van Rossum (oranje) en Tim Hoogduin (blauw), de presentator was meneer De Mol (Emiel van Hulzen). Elise en Tim hadden een weddenschap gemaakt dat het verliezende team met hun blote billen in de sneeuw moest gaan zitten.
We begonnen de avond met filmpjes waarover de kinderen een vraag moesten beantwoorden, door de hoed op het hoofd te zetten. Natuurlijk was het laatste spel draaien aan het rad. De winnaar was team oranje en iedereen kreeg als laatste een zak met koetjes repen. Het verliezende team ging met blote billen in de sneeuw!
Iedereen die er was, vond het een geweldige avond, wel was het jammer dat er weinig kinderen waren. Dus voor volgend jaar: kom allemaal!!!!

Groetjes, Iris en Sjoerd Aalbertsen

Ik hou van Holland zeer geslaagd
13 januari 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

De Jeugd activiteitencommissie van SVL had voor de jeugd een echte Hollandse avond georganiseerd. De kantine was speciaal daarvoor Hollands aangekleed, waar de Ik Hou Van Holland show precies in paste. De deelnemers werden in 2 groepen en op leeftijd ingedeeld. De Oranje groep had Elisa van Rossum als leidster en Tim Hoogduin was leider van de Blauwe groep. Omdat Linda de Mol helaas verhinderd was, had ze haar broer Frits gestuurd om deze avond als spelleider op te treden. Hij zorgde ervoor dat deze avond soepel zou verlopen.

De avond begon voor de 7 jarigen met het raden van diverse kinderprogramma's van de TV. Daarna was er de strijd wie de meeste woordjes kon uitbeelden en raden. Met het uitbeelden werd veel verbeeldingskunst gevraagd. Ook werd het geheugen getest met het doorvertellen van een verhaaltje. Dit werd na 3 keer doorvertellen wel steeds kleiner. Met de laatste opdracht kreeg men de gelegenheid om met het rad van Fortuin de achterstand alsnog weg te werken, wat de Oranje ploeg op de valreep nog net lukte. Deze overwinning werd dan natuurlijk ook met veel vreugde en gejuich gevierd. Dit viel de Blauwe ploeg wel rauw op het dak, want zij dachten dat zij nooit meer ingehaald konden worden, maar met 98 en ook nog eens 96 punten werden ze door Oranje ingehaald. Anita, Irene, Monique en spelleider Emile kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Hollandse SVL avond.

Opgeven voor de playbackshow
3 februari 2012

SVL organiseert op vrijdag 9 maart weer de jaarlijkse Playbackshow.

19.00 uur:  

Voor de jeugd vanaf 4 jaar
Opgeven bij Anita Aalbertsen voor 26 februari, Cotherweg 39, tel. 563140

     
20.30 uur:  

Voor de senioren
Opgeven in de kantine

Onze SVL DJ zal weer voor aangepaste muziek zorgen. Geef je op!! Doen!!

Verslag lampionnenoptocht
1 februari 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Er hadden zich, ondanks de koude wind, om half 7 al heel wat ouders en kinderen verzameld op de oude parkeerplaats. Helaas kon het JAC ze niet, zoals het gewoonte was, in de kantine ontvangen in afwachting van de start. Omdat er nog steeds geen toegangsweg is voor auto's naar het nieuwe complex, waren de geluidsman, de brandweer en de kinderen gedwongen om zich op de oude parkeerplaats te verzamelen.

Even over half 7 werd het startsein gegeven en konden de deelnemers zich warm lopen achter de muziek aan. De brandweer zorgde weer voor de afzetting van de wegen, waarbij de imposante blauwe zwaailichten ontzag inboezemden, zodat de kinderen met hun ouders ongehinderd het rondje door het dorp konden lopen. Door de harde wind stonden er nu niet zoveel mensen langs de route, maar meer vanachter de ramen en tussen de gordijnen door te kijken. Als je de deelnemers, groot en klein, in de wandelwagen of lopend zo zag, kreeg je wel respect voor deze bikkels. Na afloop moesten de ruim 70 deelnemers nog een klein stukje lopen naar de nieuwe kantine, waar de warme chocolademelk al klaar stond om weer op temperatuur te komen en natuurlijk ook de limonade voor de kleintjes. Daar werden de muziekman Henny van Leeuwen en ook de brandweer heel hartelijk bedankt voor de assistentie bij deze Lampionnenoptocht ter ere van de verjaardag van koningin Beatrix en het JAC namens de deelnemers voor de organisatie.

 

Voorwoord uit clubblad januari
20 januari 2012

Beste sportvrienden en -vriendinnen,

De eerste nieuwjaarsreceptie in onze nieuwe accommodatie was een daverend succes. Ze waren er allemaal weer: burgemeester, wethouder, raadsleden, sportieve collega's uit Cothen, Ditiswijk en niet in de laatste plaats meer dan 100 eigen leden. Zoals gebruikelijk de laatste jaren was er ruimte ingebouwd voor onze jubilarissen en andere prijswinnaars. Elders in dit clubblad lezen jullie meer over deze huldigingen.

Twee dingen wil ik graag nog opmerken. Bij de huldigingen kan eigenlijk niets misgaan dankzij de voortreffelijke organisatie. Ton reuze bedankt daarvoor!!!
Zoals bekend hebben wij als SVL de vrijwilligersprijs 2011 van de gemeente mogen ontvangen. Dat is een grote eer, temeer als je je realiseert dat er in Wijk meer dan 100 vrijwilligersorganisaties zijn. Wij zijn beretrots op onze vrijwilligers. Waar zouden wij als SVL zijn zonder vrijwilligers? Juist! Nergens!!!

Op de terugweg kon ik het niet nalaten nog even bij onze oude kantine naar binnen te gluren. Een nostalgisch gevoel overviel mij. Wat hebben we toch een groot aantal fantastische dingen meegemaat in die oude tent. Gek eigenlijk dat die oude kantine nog steeds niet is afgebroken. Ze zullen het WoZoCo er wel omheen gaan bouwen...
Voor 2012 wens ik jullie alle goeds en vooral een goede gezondheid.

Gerard Minnaar

Lampionnenoptocht
20 januari 2012

Iedereen is dinsdag 31 januari 2012 van harte welkom bij de lampionnenoptocht. De optocht vertrekt om 18.30 uur bij SVL. Na afloop staat in de kantine warme chocolademelk met wat lekkers voor je klaar. Jij komt toch ook?
Deze optocht wordt georganiseerd door de Jeugdactiviteiten Commissie van SVL ter ere van de verjaardag van koningin Beatrix.

Spelavond "Ik hou van Holland"
20 januari 2012

De Jeugd Activiteiten Commissie organiseert vrijdag 10 februari a.s. voor de SVL gym- en tennisjeugd van 6 t/m ca. 12 jaar en de voetballers/-sters uit de F, E en D-teams, een spelavond IK HOU VAN HOLLAND, je vast wel bekend van de televisie.

Deze spelavond wordt gehouden in de kantine van SVL, begint om 19.00 uur en zal ongeveer 21.00 uur afgelopen zijn. Doe jij ook mee? Je hoeft je voor deze spelavond niet op te geven.

Laserquesten
20 januari 2012

Ook voor de oudere jeugd stond iets op de kalender van 2012. Vrijdag 13 januari zijn we met een groep jongens uit de C1, de A1, en een groep meiden uit de B1 vertrokken naar Utrecht. Eerst kregen we wel wat lekkers uit de frikandellenvijver aangeboden, tot ons buikje rond was. Op naar het strijdveld! Gelukkig waren er genoeg ouders en vrijwilligers die wilden rijden, hiervoor bedankt! Eenmaal aangekomen (via een omweg..) werden we in twee groepen verdeeld. Groep één mocht het strijdtoneel opgaan met een harnas en een geweer die bedekt waren met lichtjes waarop je geraakt kon worden. Groep twee mocht toekijken via de schermen bij de bar, hoe groep één het er vanaf bracht. Het was een hete strijd en dat wordt letterlijk bedoeld. Met gejoel, gejuich en camouflage met zweet gemengde hoofden, werd het wel duidelijk, ze hadden het erg naar hun zin gehad!

Nu was het de beurt aan groep twee om het donkere gedeelte te betreden. Eerst mocht je een naam opgeven, zo kon je zien wie jou af had geschoten en werden je punten bij gehouden. Het ging om tijd, en niet om de keren dat je afgeschoten werd, anders waren we snel klaar geweest. Van te voren een voorlichtingsfilmpje bekeken, pakken aantrekken, kijken bij wie je in het team zat en.. GOGOGO! Het was inderdaad flink donker. Het gebeurde dus wel regelmatig dat je niet zag waar je liep en dat leverde lachwekkende momenten op. Het was wel een beetje uitvogelen hoe je het aanpakken moest, als je maar niet schoot op je eigen kleur, dat waren je teamgenoten. Deed je dat wel, dan kreeg je strafpunten. Het was er erg warm en als je aan het rennen, duiken, ontwijken en vals spelen bent, zijn klotsende oksels niet de voorkomen. Toen groep twee klaar was, werden ze met een warm onthaal verwelkomt door groep één, die stonden te popelen om de wedstrijd voort te zetten. Elke groep mocht namelijk twee keer, wel met andere teams.

Gelukkig is iedereen ongedeerd van het slagveld afgekomen. Hierna hebben we met z'n allen nog een drankje gedaan bij de bar. Het was gezellig en geslaagd, ook de chauffeurs en chauffeuses hebben er van genoten. Met z'n allen hebben we er een avond vol avontuur en gezelligheid van gemaakt!

Elise van Rossum

Laserquest
19 januari 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Vrijdag 13 januari gingen we met een enthousiaste groep van A, B en C jeugd laserquesten in de Biltstraat in Utrecht. Maar liefst 30 leden hadden zich hiervoor opgegeven en het is voor het JAC heerlijk om te zien dat er zoveel animo voor was.

Voordat we op weg gingen hebben we eerst nog een snack gegeten in de kantine, zodat er met een gevulde maag vertrokken kon worden naar Utrecht. Bart Hardeman had inmiddels iedereen voorzien van groene legerstrepen en kon er door de eerste groep begonnen worden. Deze 15 personen werden verdeeld in 3 groepen en ze moesten proberen om elkaar zoveel mogelijk te raken, raakte je een teamgenoot dan kreeg je minpunten. Hiervoor hadden ze 20 minuten de tijd. Bij terugkomst ging de andere groep naar binnen en wachtte de eerste groep op de uitslag, ondertussen een biertje/drankje drinkend, wat wel nodig was gezien de bezwete gezichten. Iedere groep ging 2x lasergamen en na afloop was de overduidelijke winnaar: Davey van Hazendonk.

Iedereen was uitgelaten vrolijk en vond het jammer dat er weer een eind aan kwam. Tim Hoogduin, bedankt voor je praatje namens de hele groep en wij van het JAC willen jullie bedanken voor deze zeer geslaagde avond. Ook willen wij Marita, Marcel, Christien, Ronald en Danny bedanken voor het rijden. (Jammer dat er zo weinig ouders zich hadden opgegeven, wij kunnen nog zulke leuke activiteiten organiseren maar zonder ouders kunnen wij niet.) Ook komt het steeds vaker voor dat leden zich te laat opgeven en wij dan NEE moeten verkopen. Er zijn activiteiten die een lange voorbereiding vergen bv. het laserquesten en dan kunnen wij in de laatste dagen of zelfs op de laatste avond niet iemand meer toelaten, mits er iemand heeft afgezegd. Jammer dat dit niet door iedereen zo goed word opgenomen, maar wij zetten niet voor niets een datum op het aanmeldingsformulier. Tevens krijgen de trainers/leiders ruim van te voren het stencil uitgereikt, zodat het uitgedeeld kan worden en de leden zich ruim van te voren kunnen opgeven. Dus voor de volgende keer: GEEF JEZELF OP VOOR DE UITERSTE DATUM !!!!

Namens de Jeugdactiviteitencommissie

Teunie Emons SVL Clubvrouw
10 januari 2012

Kijk in het foto-album voor alle foto's, gemaakt door Ed Magielse, Jan van Kooten en Ton Oostrom.

Nadat zaterdag 7 januari het geslaagde oliebollen toernooi, waaraan ruim 60 personen deelnamen die ingedeeld waren in 8 teams, was afgelopen en de Appelflappen de grootste slagroomtaart in ontvangst mocht nemen, (de Kanonslagen en de Rotjes moesten genoegen nemen met een iets kleinere uitgave) begon de kantine langzaamaan vol te lopen voor de Nieuwjaarsreceptie. De opkomst was groot. Bij sommigen riep dat de vraag op of men ze in de oude kantine nog wel had kunnen bergen.

Nadat voorzitter Gerard Minnaar zijn volgelingen de beste wensen en een sportief 2012 had toegewenst, huldigde hij diverse leden voor hun trouw aan ons cluppie SVL. Eerst waren dat de leden die 12,5 jaar lid waren, te weten: Evert Overvest, Mike Overvest, Koen van Dijk, Davey en Danny Hazendonk, Patrick Koetsier, Richard van Vulpen en Evelien Hazendonk. Matty van Leeuwen kreeg het speldje voor zijn 25-jarige trouw, maar hij haalde het nog niet bij Jan Donselaar die al 40 jaar lid was van SVL. Ook Jan kreeg de bloemen en het speldje opgeprikt van Gerard.
Daarna kregen de Topscoorders 2011 van Gert van Leeuwen, voetbal voorzitter, de Gouden schoen. Bij de jeugd was dat Iris Aalbertsen, bij de dames Sanne van Leeuwen en bij de heren Ali Alkan.

Daarna maakte hij bekend dat Ron Brenk de SVL Sportman 2011 was geworden. Ron is een op en top sporter die zichzelf waar wil maken. Dat heeft hij succesvol gedaan. Maar door een zware blessure moest hij weer onderaan de ladder beginnen. Dat doe hij bewonderenswaardig goed, maar net dat laatste stukje is heel zwaar en gaat gepaard met ups en downs. We willen Ron met deze prijs net het laatste zetje omhoog geven. Ron je kan het!!
De SVL Sportvrouw 2011 werd Truus Vermeulen, zij is een actief deelneemster bij de GALM groep en vindt, ondanks dat ze in haar groep hoog op de leeftijdsladder staat, bewegen een voornaam iets na haar drukke en werkzame periode. Ook de gezelligheid staat bij haar hoog in het vaandel. Met haar enthousiasme probeert ze andere AOW-ers, zowel mannen als vrouwen, ook over te halen om 's maandags mee te komen sporten.
Het SVL Sportteam is het veteranenteam geworden. Een team op leeftijd met inzet, plezier en karakter. Er circuleert daarin ook een beker voor de grootste misser van de wedstrijd. Good old Piet van Doorn heeft een lamme hand van het aanpakken. Er wordt daar niet over de zoveelste Jan Gaasbeek binnen SVL gepraat, maar over Jan Bak, zijn voetbalnaam. Het is een team waar iedereen zich thuis kan voelen, wat leeftijd betreft en doordat men onbeperkt mag wisselen is het voor iedereen nog uit te houden.

Gerard Minnaar deelde hierna de SVL Aanmoedigingsprijs uit aan Corrie van Leeuwen om haar te stimuleren op de ingeslagen weg voor ons cluppie door te gaan. Al moet ze zich wel in acht nemen en zich niet over de kop werken. Wat zij het afgelopen jaar heeft gepresteerd is bijna niet te benoemen. Ze was actief in diverse commissies en wist het vrijwilligerskorps nog verder uit te breiden met 60 personen die periodiek ons complex schoon gaan maken.
De SVL Promotieprijs 2011 werd toegekend aan alle SVL vrijwilligers, want zij hebben er toe bijgedragen dat ons nieuwe complex door iedereen van heinde en verre wordt geroemd. Ze kunnen er maar niet bij dat ons cluppie zo'n prachtig sportcomplex heeft. Dit heeft SVL te danken aan de inzet van zijn vrijwilligers van zowel de ontwikkelaars, bouwcommissie, sportstichting, onze Haan, de oriënteerders, timmerlieden, inrichters, schoonmakers en alle andere vrijwilligers. Onze gemeente heeft dit heel goed gezien en aangevoeld door de inzet van onze vrijwilligers met de Gemeentelijke Vrijwilligers 2011 te bekronen. Voorzitter Gerard Minnaar vertelde trots te zijn op zijn vrijwilligerskorps en hij bedankte de Gemeente namens alle vrijwilligers. Daarom hebben we gemeend de Promotieprijs aan al onze vrijwilligers toe te kennen die door hun inbreng, iets of heel veel, ons prachtige complex hebben verwezenlijkt. Twee vrijwilligers werden als vertegenwoordigers naar voren geroepen. Mike Ebergen als één van de jongste vrijwilligers. Hij is 11 jaar en heeft meegeholpen met het versieren van de kerstboom en is 's zondagsmorgens ook vaak behulpzaam met het opruimen van de kantine en Rien Overvest, een van de mensen die al heel lang met ons park bezig is geweest en het woord Sportcomplex heel vaak in zijn agenda is tegengekomen. Via deze SVL-ers willen wij alle vrijwilligers van SVL bedanken voor het promoten van ons cluppie.

Afsluitend maakte Minnaar bekend dat Teunie Emons als SVL Clubvrouw 2011 was verkozen voor ons cluppie. Al in de zeventiger jaren was Teunie actief binnen de Gymnastiek afdeling met het opzetten van o.a. uitvoeringen. In samenwerking met het JAC zette ze o.a. spellencircuits uit met het Sinterklaasfeest en bij het Paaseieren zoeken. Ook met het opzetten van de Clubdagen is ze actief. Al jaren werkt ze met diverse activiteiten ook aan de conditie van de ouderen. Ondanks haar ziekte bleef ze maar doorgaan, maar nu is ze weer aan het terugkomen, wat met de zeer geslaagde, door haar in elkaar gezette, Jubileumuitvoering goed zichtbaar was. Dat de aanwezigen het eens waren met de verkiezing, bleek uit het luide applaus. Daarna bleef het nog een tijdje gezellig druk in de sfeervolle SVL kantine.