Verenigingsnieuws 2011

Nieuwjaarsreceptie SVL
27 december 2011

Zaterdag 7 januari 2012 is er in de feestelijk versierde SVL kantine vanaf 16.00 uur weer gelegenheid om elkaar persoonlijk de beste wensen voor 2012 over te brengen. Tijdens deze receptie zullen we traditiegetrouw onze jubilarissen weer in het SVL zonnetje zetten voor de trouw aan ons cluppie. Ook worden deze middag o.a. de topscoorders, sportman en sportteam van 2011 naar voren gehaald. En wie wordt de SVL clubman/vrouw van 2011? Het is intussen al wel 2012. Helaas paste deze huldiging, volgens de jubileumcommissie, van de zomer niet in de jubileumavond, daarmee werd helaas het belang van zulke kanjers voor ons cluppie schromelijk onderschat, want door hun inzet, wat stimulerend werkte voor de andere, heeft ons SVL de 50 jaar gehaald. Dus een extra reden om te komen en deze mensen wel de aandacht en waardering te geven die ze verdienen. U bent van harte welkom en u krijgt van ons natuurlijk een drankje om te toosten op een sportief, gezellig, maar vooral een gezond 2012. Tot ziens!!!

Ton Oostrom

Laser Quest
15 december 2011

Voor de oudste jeugd heeft de Jeugd Activiteiten Commissie een Laser Quest activiteit georganiseerd op vrijdag 13 januari 2012. We verwachten je dan om 18.00 uur in de SVL kantine voor een frietje en een frisje. Om 18.45 uur gaan we met de auto naar Utrecht om te Laser Questen. Ca. 21.45 uur zijn we weer terug bij SVL. Dit alles is gratis.

Wel zijn we voor het vervoer mede afhankelijk van ouders die willen ophalen en/of wegbrengen. Wil je op het strookje aangeven of één van je ouders kan rijden? We zullen je een paar dagen van tevoren mailen als we de aangeboden hulp nodig hebben.

Daar het voor ons best lastig is iets te organiseren wat jij en je vrienden/vriendinnen leuk vinden en we nu echt wat speciaals hebben kunnen regelen, hopen we dat jullie allemaal (dus: je hele team!) meegaan. Heb 't erover met elkaar en lever het strookje in!
Geef je vóór 6 januari 2012 op door dit strookje in te leveren bij Monique Goes, Klein Jagersteinstraat 27 in Langbroek.

Soppen bij SVL
15 december 2011

Dag allemaal,

Zoals jullie weten heeft SVL een nieuw sportcomplex met twee kantines. De bgt (badminton, gym en tennis) kantine en voetbalkantine. Om deze accommodaties netjes te houden zoekt SVL mensen die een paar uurtjes extra willen schoonmaken. Op dinsdag 3 januari 2012 (Kerstvakantie) van 09.00 tot 12.00 uur met een gezellig kopje koffie. Er is kinderopvang aanwezig.
Laat even weten of je de club wilt steunen met de schoonmaak. Neem zelf je sopemmer en spullen mee.

Met vriendelijke groet,
Corrie van Leeuwen, 06-44665062, corrievanleeuwen@live.nl

SVL weer met droge voeten bereikbaar
9 december 2011

Toen ik vrijdag in de oude kantine kerstspullen wilde gaan zoeken, wist ik niet wat ik zag. De aannemer was net bezig de laatste betonnen platen aan te leggen van een prachtig nieuw toegangspad naar Alexanderdreef 16. Een fantastisch gezicht was dat. Een mooi breed pad en mooi hoog zodat het water er geen vat op kan krijgen en die ook niet meer weg kunnen drijven. Dus ook geen gevaarlijke opstaande randen.
De ouders van de schooljeugd en van ons SVL kunnen nu weer met een gerust hart hun kroost naar ons sportcomplex sturen. Ook onze gasten morgen kunnen we met een gerust hart (wat zullen onze harten lang meegaan) op ons complex verwelkomen. Een groot compliment aan de gemeente is zeker op zijn plaats, want zij wisten die puinhoop van afgelopen maandag toch mooi nog net voor het weekend weg te werken. Gemeente nogmaals bedankt voor de snelle reactie. O, ja, Jan dat bakkie koffie wil ik altijd nog met je drinken, anders doen we dat later nog wel een keer.
P.s. de verlichting komt later wel.

Ton Oostrom

               

Grote Clubactie SVL
9 december 2011

Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben, zijn de kinderen van SVL weer erg druk geweest met het verkopen van Grote Clubactie loten. Als eerste willen we natuurlijk alle kinderen heel erg bedanken voor deze deelname, jullie hebben namelijk met z'n allen 613 LOTEN weten te verkopen.
Natuurlijk laten we het verkopen van de loten niet ongemerkt voorbij gaan, daarom willen wij alle verkopers vragen om vrijdagavond 10 februari naar SVL te komen. Hier word een activiteit voor jullie georganiseerd door het JAC. En tijdens deze activiteit zal er een bedankje uitgedeeld worden aan alle kinderen die loten hebben verkocht.

Er is wel 1 lotenverkoper die nu al een extra bedankje verdiend, dat is namelijk Mike Ebergen. Hij heeft met 185 loten namelijk veruit de meeste loten weten te verkopen. Mike, ook jij wordt natuurlijk bedankt op 10 februari.
Nogmaals allemaal bedankt voor het verkopen en de kopers natuurlijk voor het kopen, dankzij jullie kunnen we weer allerlei activiteiten organiseren voor de jeugd.

Groeten,
Elsbeth Merkens

SVL winnaar gemeentelijke vrijwilligersprijs 2011
8 december 2011

Het algemeen bestuur van SVL heeft donderdagavond de gemeentelijke vrijwilligersprijs 2011 in ontvangst mogen nemen. Deze prijs hebben we met onze hele vereniging mogen ontvangen voor de inspanningen die wij met alle vrijwilligers hebben geleverd voor het tot stand brengen van een super mooi nieuw sportcomplex. Jan Burger gaf het in zijn speech al aan, SVL is meer dan een sportvereniging alleen. Wij mogen met z'n allen supertrots zijn op deze prestatie, zonder de inzet van de gemeente en al onze vrijwilligers hadden wij nooit z'n mooi complex neer kunnen zetten, waar nog altijd een ouderwetse SVL sfeer hangt.

Allemaal heel erg bedankt voor jullie inzet, hopelijk kunnen we nog vele jaren op elkaar rekenen.

Het algemeen bestuur

 

SVL zeer slecht bereikbaar
8 december 2011

Zo zag maandagmorgen de toegangsweg naar het nieuwe SVL sportcomplex eruit. 's Morgens om 9.00 uur moest de eerste groep kinderen van de Langbroekse basisschool proberen hierlangs, maar meer hierdoor, te komen voor hun school gymnastiek. De begeleidsters hadden de grootste moeite om de kinderen met niet al te natte voeten door de plassen te loodsen. Hierna volgden nog meer groepen.

Volgens mij is dat toch niet meer van deze tijd. Ik heb gehoord dat er al diverse malen is geattendeerd op de abominabele toestand van deze openbare toegangsweg naar Alexanderdreef 16, maar er gebeurt al maanden lang helemaal niets. Als je als gemeente het adres Alexanderdreef 16 uitgeeft, moet er toch ook voor een goede bereikbaarheid gezorgd worden. Goed, het zat niet allemaal mee. Er was een noodweg gepland, krijg je te maken met een energiekabel die verplaatst moet worden. Aanvraag ingediend bij energieverstrekker, deze bestede tot drie maal toe al hun energie aan het afwijzen, omdat er geen goede formulering was gebruikt. Uiteindelijk de goede ontvangen en nu duurt het nog een paar maanden voordat de goedkeuring vanaf de top de uitvoerende partij heeft bereikt.

In die tussentijd wil men waarschijnlijk de bezoekers aan laten modderen met te smalle platen, waar je als fietser al moeite mee krijgt, laat staan als je elkaar tegenkomt. Afstappen en de fietsen naast de platen in de modder. Platen hebben gekrulde randen en zijn, zeker 's avonds, levensgevaarlijk. En dan hebben we het nog niet over de gladheid die optreed als het straks gaat vriezen. SVL heeft zelf maar een noodverlichting aangebracht die het terrein minimaal verlicht en dat terwijl de gemeente er meestal voor zorgt dat er langs de openbare weg lantaarns staan.

               

Ik nodig Jan Burger uit om dinsdagavond 16 december, voor de gemeenteraadsvergadering, even met mij via de openbare weg naar het sportcomplex op Alexanderdreef 16 te wandelen en daar te genieten van een lekker kopje koffie, zodat hij zijn bevindingen tijdens de vergadering over kan brengen naar de raadsleden (als zij interesse hebben om ook te komen kijken, krijgen ze natuurlijk ook een kopje koffie). Ik ben persoonlijk van mening dat dit allemaal veel te lang geduurd heeft en dat we dit onze jeugd en ook de oudere niet meer aan kunnen doen en dat men dan snel vergeet dat we een uniek en prachtig complex hebben staan waar we trots op kunnen zijn en zeker ook op al die mensen, dus ook Jan Burger, die daar al jaren mee bezig zijn geweest.

Ton Oostrom

Legionella update
5 december 2011

De afgelopen periode is het redelijk stil geweest in de communicatie m.b.t. de legionella in het SVL complex. Maar dit wil niet zeggen dat er niets is gedaan. Een kleine groep SVL-ers en SSL-ers heeft diverse vergaderingen gehad met de bouwer, de installateur en externe instanties zoals KIWA. Uit deze vergaderingen zijn steeds acties uitgezet. Verder moesten steeds monsters genomen worden om te kijken of alle genomen acties ook het verwachte resultaat te zien gaven. Echter, de periode tussen monsterneming en de voorlopige resultaten is 7 dagen en de definitieve resultaten minimaal 10 dagen.

Stand van zaken.
Eind november hebben we geconcludeerd dat de oorzaak moet zitten in een stuk leiding van ca 2,5 meter. In dit leidingdeel zit een drukverhogingsinstallatie ("Hydrofoor"). Op basis van deze kennis is toen besloten om de "Hydrofoor" tijdelijk te verwijderen en de leiding wederom thermisch te reinigen. Thermisch reinigen is water van minimaal 70°C door de koud waterleiding sturen. Om dit veilig te kunnen doen, is deze actie steeds 's morgens om 06:00 uur uitgevoerd en alleen voor de BGT-zijde.
De laatste resultaten geven aan dat onze laatste actie bijna geheel succesvol is geweest. Op één punt worden nog hoge aantallen legionella aangetroffen. Dit is een punt waar nog geen thermische reiniging heeft plaatsgevonden. Op de overige punten is het aantal legionella gedaald tot geen of zeer weinig legionella. Deze week wordt wederom thermisch gereinigd en worden nieuwe monsters genomen.

Legionella typen.
Legionella is grofweg in twee groepen op te splitsen, namelijk de pneumophila en de NON-pneumophila waarbij de pneumophila de gevaarlijk longontsteking kan veroorzaken (veteranen ziekte). Uit de literatuur blijkt dat de groep NON-pneumophila de mens zelden ziek maakt. Deze laatste groep is steeds aangetroffen in het SVL complex.

Voor alle duidelijkheid er mag nog steeds niet gedoucht worden aan de BGT zijde. Het gebruik van toiletten en drinken van water is niet gevaarlijk, dus is toegestaan.

Neem bij vragen of onduidelijkheden contact op met Eduard Winkel, bij voorkeur via de mail eduard_1@casema.nl of gsm 06 22 54 67 96.

Sinterklaas op bezoek bij SVL
28 november 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Gelukkig voor de jongste SVL-ers had de Sint met zijn Pieten nog even tijd vrij kunnen maken om hen in de nieuwe gymzaal op te komen zoeken. Vooraf konden de kinderen laten zien hoe goed ze in het Pietenwerk waren, zoals over het dak lopen, cadeautjes in de schoorsteen gooien, paardrijden over hindernissen, enz. Nou er zijn voor de toekomst nog heel veel Hulppieten beschikbaar hoor. Terwijl ze daarmee bezig waren, kwam de Sint en zijn Pieten binnen en moedigde de kinderen aan bij hun opdrachten. Ook de Pieten lieten zien hoe handig ze waren, ook in het uitdelen van de pepernoten. Daarna riep hij de kinderen bij zich om voor hem op de grond te komen zitten, waarna hij de kinderen roemde om hun vaardigheid en dat hij ze daarvoor wel wilde belonen met een cadeautje.

Hij had er gelukkig genoeg in de zakken zitten, er was een pakje voor iedereen, alhoewel dat bij de laatste kinderen nog wel even spannend werd. Ze moesten wel even wachten met het uitpakken tot iedereen zijn pakje had. Na het aftellen door de Sint was het scheuren geblazen en was het 'oh' en 'ah' en 'hoe wist de Sint dat' en 'dat heb ik altijd al willen hebben' niet van de lucht. Een prachtig gezicht voor de ouders, opa's en oma's om die lachende en blije smoeltjes zo te zien. Ook Anita van het JAC moest nog even bij hem op schoot komen zitten om haar, en de anderen, te bedanken voor de goede ontvangst bij SVL. Ook Elsbeth moest nog even op zijn schoot plaats nemen en kreeg een prachtige bos bloemen voor haar werk bij het JAC, dat ze nu in gaat ruilen voor een andere functie binnen ons cluppie. Onder het 'dag Sinterklaasje, daaag' liedje verliet Sinterklaas de sportende SVL kinderen om de volgende kinderschare te gaan bezoeken.

 

Fietsen plaatsen aan de achterzijde
23 november 2011

Beste leden,

Aan de achterzijde van het clubgebouw zijn onlangs de fietsbeugels aangebracht. Bij deze het verzoek om alle fietsen te plaatsen in de fietsenstalling aan de achterzijde van het complex. Het is niet mogelijk om de fietsen op de stoep of op de parkeerplaatsen te plaatsen. Dit is namelijk eigendom van de gemeente. Graag eenieder hier op letten, zodat er geen rommelige situatie ontstaat en de uitstraling van ons sportcomplex gewaarborgd blijft.

Met vriendelijke groet,

Sportstichting Langbroek

Aankondiging Sinterklaasfeest
8 november 2011

Sinterklaas komt op zaterdag 26 november 2011 SVL bezoeken en wij nodigen je hierbij van harte uit om dit feest mee te vieren. Sinterklaas komt dit jaar naar de gymzaal bij SVL. Daar kun je meedoen aan leuke activiteiten. Het sinterklaasfeest van SVL begint om 16.30 uur en is om 17.30 uur weer afgelopen.
Ben je 7 jaar of jonger en lid van SVL, vul dan snel het aanmeldstrookje in zodat Sinterklaas weet hoeveel cadeautjes hij moet meebrengen. Ben je zelf geen lid, maar je ouders wel, ook dan ben je van harte welkom. Je ouders moeten dan bij inlevering van het strookje 3,50 euro betalen.
Het strookje kun je uiterlijk t/m zaterdag 19 november 2011 inleveren bij: Monique Goes, Klein Jagersteinstraat 27 of bij: Anita Aalbertsen, Cotherweg 39.

Legionella update
5 november 2011

Vandaag zijn de voorlopige uitslagen van het legionellaonderzoek (d.d. 30 oktober) bekend geworden. Helaas zijn de resultaten niet positief. In het BGT gedeelte van ons complex is deze bacterie nog steeds aanwezig. Wij zullen komende week samen met deskundigen bepalen welke maatregelen er dienen te worden genomen om de legionella bacterie uit het waterleidingsysteem te krijgen.

Het klaverjassen is terug bij SVL
13 oktober 2011

Vanaf vrijdag 21 oktober komt het klaverjassen, dat altijd zo gezellig was, terug bij SVL, met iets wat andere regels om het voor iedereen gezellig te kunnen maken. Het zal gaan om Rotterdams klaverjassen en in plaats van dat je aan het begin van de avond een tafel loot waar je de rest van de avond zal klaverjassen, krijg je nu een nummer toegewezen en dat zal betekenen dat je elke boom aan een andere tafel met een andere maat zal spelen. Dit hebben we gedaan om het voor iedereen leuk te houden. Zo is het mogelijk om het voor jong en oud, voor goede en slechte kaarters leuk te houden.

 

We hopen dat er veel animo voor zal zijn. De kaartavonden bestaan uit 6 avonden waarvan de speeldatums nog zullen volgen, hieruit worden de beste 5 avonden per deelnemer genoteerd en zal de klaverjaskoning van het jaar komen. Ook zal er nog een speciale Kerst klaverjasavond volgen.

Je kunt je opgeven op de lijst in de kantine of via jwsvl@hotmail.com. De tussenstanden zullen in het clubblad komen en op forzalangbroek.nl komen te staan.

Tot vrijdag 21 oktober vanaf 19:00 in de nieuwe SVL kantine!

Techniek-/spelletjesdag op 19 oktober voor de jeugd
13 oktober 2011

Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Maurice Pot, Willen Baay, het JAC en de jeugdafdeling van SVL. Het is vooraf al een groot succes te noemen, want veel kinderen en vrijwilligers hebben zich al voor deze dag opgegeven.

De programma onderdelen op deze dag bestaan uit spel-/voetbalonderdelen, techniek en 's middag een 4 tegen 4 toernooi. Voor alle onderdelen kun je punten verzamelen. Aan het eind van de dag zullen er een aantal winnaars uit de bus komen. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen te verdienen en aan het eind van de dag is er voor iedereen natuurlijk een leuke herinnering aan de eerste jeugd spel-/techniekdag van SVL. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten, 's middags zal er door de vrijwilligers een mooie lunch worden voorgeschoteld en na afloop is er voor iedereen patat met nog wat lekkers daarbij.

Wij zijn heel blij met alle mensen die zich in willen spannen om voor de kinderen er een onvergetelijke dag van te maken. Voor iedere vrijwilliger die zich heeft opgegeven is een taak toebedeeld.
Wij hopen dat het een fantastische dag wordt voor alle kinderen en iedereen die eraan meewerkt.

Afdeling Jeugd SVL

Legionella SVL
12 oktober 2011

De legionella is nog niet weg uit het watersysteem van SVL. De legionella heeft zich geconcentreerd in de ruimtes van de Badminton, Gymnastiek en Tennis (BGT). Samen met Parco Advies is besloten om douche en water voorziening aan de BGT zijde niet te gaan gebruiken. Op één punt aan de voetbalzijde is een zeer lage concentratie legionella aangetroffen en deze concentratie valt binnen de wettelijke grenzen.

Besloten is op basis van de resultaten en het advies van Parco Advies om de douches vanaf donderdag 13 oktober aan de voetbalzijde voor gebruik vrij te geven.
Parco Advies is een gespecialiseerd legionella advies bureau uit Leusden. Het bedrijf is gecertificeerd (BRL 6010). Parco Advies helpt SVL bij het zoeken naar de oorzaak van de legionella besmetting.

Presentje bij het 50-jarige jubileum
12 oktober 2011

Misschien heeft u ze al hier en daar gezien de bidon met het jubileumlogo, maar u had geen tijd om deze af te halen op de jubileumdag. U heeft dan nu de kans om alsnog zo’n mooie jubileumbidon te bemachtigen.
U kunt zich vervoegen bij Corrie van Leeuwen (tel 06-44665062).

 

Minimabeleid gemeente Wijk bij Duurstede
4 oktober 2011

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft ons verzocht informatie te verspreiden over haar minimabeleid. Als u moet rondkomen van minimuminkomen komt u wellicht in aanmerking voor een van de inkomensondersteunende regelingen, bijvoorbeeld voor het lidmaatschap van een sportvereniging. Lees de brief over het minimabeleid en de bijbehorende brochure.

Status legionella per donderdag 29-09-2011
29 september 2011, 13:45 uur

Vanaf vandaag is het toegestaan om het water afkomstig uit het sportcomplex te gebruiken. Zowel voor consumptie als voor toiletgebruik etc.
LET OP!! DOUCHEN IS EN BLIJFT TOT NADER ORDER VERBODEN.

Alle activiteiten die gepland zijn in en rond het sportcomplex zijn tot en met zaterdagavond toegestaan. De competitiewedstrijden kunnen dus gewoon gespeeld worden. Douchen is dan helaas niet mogelijk. De tegenstanders zullen hier vooraf over geïnformeerd worden.

Vanaf zondag 02-10-2011 mag er geen gebruik gemaakt worden van het water afkomstig uit het sportcomplex. Dit heeft te maken met geplande monsternemingen op maandag 03-10-2011. Voor een juiste meting van waarden dient er 24 uur geen waterverbruik geweest te zijn.

Update legionella
29 september 2011, 11:30 uur

Deskundige
De afgelopen dagen is er intensief overleg geweest tussen het bestuur en andere betrokken partijen. Het bestuur heeft afgelopen dinsdag besloten een onafhankelijke deskundige op het gebied van legionella in te schakelen. Inmiddels heeft de deskundige advies uitgebracht.

Wat betekent dat voor nu?
Tot nader bericht mag er geen water gebruikt worden wat afkomstig is uit het sportcomplex. Dus niet drinken, douchen en toilet gebruiken.
Zodra er een verandering is in deze situatie zullen wij u via de site informeren.

Legionella aangetroffen
26 september 2011

In het waterleidingsysteem van Sport Vereniging Langbroek is Legionella aangetroffen. De betreffende waterleidingen zijn vandaag gespoeld en zullen a.s. woensdag opnieuw gekeurd worden.

Tot na de keuring mag het gehele water systeem niet gebruikt worden.

De getroffen maatregelen zijn genomen om risico's zo veel mogelijk uit te sluiten. Verreweg de meeste mensen worden niet ziek van legionella. Mensen met een verminderde weerstand lopen een iets grotere kans op ziekte. Kinderen lopen geen verhoogd risico.

Mensen die vragen hebben over legionella kunnen contact opnemen met Eduard Winkel (06-22546796).

Het is niet mogelijk besmet te raken door het drinken van met Legionellabacteriën verontreinigd water.

Hoe groot is de kans op ziekte?
De kans dat iemand ziek wordt van legionella is heel klein. Slechts een zeer beperkt aantal mensen wordt ziek na contact met de bacterie. Dat gebeurt meestal door het inademen van zeer fijne waterdruppeltjes. Het is niet mogelijk besmet te raken door het drinken van met legionellabacteriën verontreinigd water. De ziekte is niet van mens op mens overdraagbaar.

Mensen met een verminderde weerstand hebben een iets grotere kans op ziekte. Kinderen lopen geen verhoogd risico. In uitzonderlijke situaties kan legionella een longinfectie veroorzaken. Deze infectie wordt ook wel 'veteranenziekte' genoemd.

Veel mensen merken niets van een besmetting. Deze kan als een kortdurende griep worden ervaren. Behandeling is in dat geval niet nodig. In uitzonderlijke gevallen kunnen zich hoofdpijn, spierpijn en een ziektegevoel, gevolgd door longontsteking met koorts boven de 39 °C voordoen. De patiënt hoest en is soms kortademig. De tijd tussen de besmetting en het optreden van de eerste ziekteverschijnselen ligt tussen de twee en de twintig dagen (gemiddeld vijf à zes dagen).

Wat moet u doen?
Als u geen ziekteverschijnselen waarneemt, hoeft u niets te doen. Bij ernstige gezondheidsklachten, zoals hierboven omschreven, is het verstandig direct contact op te nemen met uw huisarts en te melden dat u mogelijk in aanraking bent geweest met legionellabacteriën. De ziekte is met de juiste antibiotica goed te behandelen.

Vragen?
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Eduard Winkel (06-22546796).

26 september 2011
Bestuur SVL

Ledenvergadering verzet naar maandag 3 oktober
23 september 2011

De ledenvergadering 2011 is verzet van vrijdag 7 oktober naar maandag 3 oktober 2011. Op vrijdag 7 oktober staat namelijk een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Moldavië op het programma. De ledenvergadering voor de voetbal begint om 19:30 uur en voor algemeen om 20:30 uur.

Agenda algemene ledenvergadering d.d. maandag 3 oktober 2011
Notulen algemene ledenvergadering 1 oktober 2010
Verslag secretaris seizoen 2010/2011

Bestuur SVL

Foto oproep
30 augustus 2011

Wij willen jullie graag het volgende vragen. Heb jij of ken je iemand die foto’s heeft gemaakt tijdens de feestweek van de diverse activiteiten? Dan wil ik je vragen om deze aan mij toe te sturen. De jubileumcommissie wil graag een fotoverslag maken van de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en de festiviteiten. Wat je ook hebt gefotografeerd en wil je deze met ons delen in het jubileum fotoboek, stuur (het liefst digitaal) deze dan naar: riavandelagemaat@kpnmail.nl en/of Ria van de Lagemaat, Claudius 8, 3962 LT Wijk bij Duurstede.

De workshop op 24 augustus
18 augustus 2011

Plaats: kantine SVL

Tijden: 
 

Groep t/m 7 jaar 16.00 uur tot 17.30 uur
Groep t/m 12 jaar 18.00 uur tot 20.30 uur

Doel: Op 24 augustus 2011 maakt Martijn muziek met de kinderen en jongeren ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van Sportvereniging Langbroek. De kinderen gaan zingen en een liedje opnemen met Martijn. De jongeren maken een rap en nemen die eveneens op. Martijn mixt de opgenomen liedjes en brandt ze op een cd.

Resultaat: De kinderen en jongeren hebben liedjes gezongen en gerapt. Er is een cd met opnamen.

27 augustus
De opgenomen CD wordt gekopieerd, de jeugdleden die hebben meegedaan aan de muziek workshop kunnen deze op 27 augustus om 13.00 uur ophalen in de kantine van S.V.L. Tijdens de Bonte middag zullen wij de gemaakte CD presenteren.

Niet vergeten?
27 augustus 13.00 uur verwachten wij alle leden. Deze middag staan wij klaar om een blijvende sportieve herinnering te overhandigen.

Met vriendelijke groet,
Jubileumcommissie 50 jaar S.V.L.

Spinning Langbroek
8 augustus 2011

Tijdens de Spinning activiteit op 26 augustus voor alle SVL-leden (vanaf 18:30 uur) die met medewerking van Fit4All Wijk bij Duurstede wordt georganiseerd door de jubileumcommissie 50 jaar S.V.L. willen wij u aandacht vragen voor een bijzonder goed doel. Namelijk de Stichting Wim en Margreet Helpen De Mwamose School. Deze stichting ondersteunt de Mwamose school in Kenia.

Tijdens de Spinning geven Wim en Margreet u informatie over de stichting en de projecten. Zie ook de website www.mwamose.nl. Wij vragen u deze avond om een bijdragen te schenken om de projecten van Wim en Magreet financieel te ondersteunen.

 

Stichting Wim en Margreet Helpen De Mwamose School

Hoe werken wij?
Ieder jaar in oktober brengen we een bezoek aan de Mwamose school in Kenia. Onze vliegticket en verblijf betalen we zelf en ook het vervoer naar de school toe. Van het sponsorgeld regelen we in Kenia een aannemer voor het bouwen van bijv. de klaslokalen, toiletten en de watertank.

Wim en Margreet Bogerd

Jubileumgeschenk leden SVL
8 augustus 2011

Wij zijn trots u te melden, dat wij alle leden van S.V.L. een cadeau mogen aanbieden namens Omnivereniging S.V.L. Dit bijzondere sportief te gebruiken cadeau willen wij op 27 augustus om 13.00 uur persoonlijk aan u overhandigen. Het cadeau is een blijvende herinnering aan het 50 jaar bestaan van ”onze” vereniging.

Met sportieve groet, Jubileumcommissie 50 jaar S.V.L.

Superteam spel circuit
8 augustus 2011

Beste leden,

Donderdag 25 augustus as. zal vanaf 19:30 tot 22:00 uur het SVL jubileum spelcircuit plaatsvinden. De laatste weken zijn we druk bezig geweest, en nog steeds bezig, met het verzinnen/plannen en organiseren van dit spelcircuit. Inmiddels zijn we tot een leuk en gevarieerd spelcircuit gekomen. Het is ons gelukt alle SVL sporten hierin op een aparte of ludieke manier in voor te laten komen. Verder worden ook echte SVL attributen in verschillende spellen verwerkt.

Het circuit zal bestaan uit een tiental spelen, welke goed te doen zijn voor zowel jong als oud. De spellen worden in alle soorten gespeeld, individueel, duo of team. Je kunt je gewoon individueel opgeven, want terplekke zullen eventuele teamgenoten of tegenstanders bepaald worden.

Rest ons nog een ding te zeggen en dat is tot donderdag de 25e en laat je trakteren op een gezellig avondje SVL.

De organisatie

Schoonmaakavond SVL
5 augustus 2011

Op woensdag 17 augustus van 19.00 tot ……. uur is er weer een schoonmaakavond bij de clubgebouwen van SVL. De kantines zijn dan weer netjes voor de opening zaterdag 20 augustus. Neem zelf je sopspullen mee.

Corrie van Leeuwen

Bonte middag op 27 augustus 2011
4 augustus 2011

Kan je zingen, dansen of playbacken of gewoon iets leuks, doe dan mee op de bonte middag. De middag begint om 14:30 uur de zaal gaat om 14:00 uur open. Geef je op via het deelnameformulier of bij Jan Willem Aalbertsen jwsvl@hotmail.com.

Hierbij geef ik ook nog de tijden van de andere activiteiten:

20 augustus 2011 Opening en receptie 50 jaar SVL om 16:45 uur.
24 augustus 2011 Muziek workshop voor de SVL-jeugd t/m 6 jaar van 16:00 tot 17:30 uur.
24 augustus 2011 Muziek workshop voor de SVL-jeugd 7 t/m 12 jaar van 18:00 tot 20:30 uur.
25 augustus 2011 Superteam spel circuit voor SVL-leden van 19:30 tot 22:00 uur.
26 augustus 2011 Spinning Langbroek voor SVL-leden vanaf 18:30 uur.
27 augustus 2011 Bonte middag van 14:00 tot 17:30 uur.
27 augustus 2011 Jubileum feestavond SVL van 20:30 tot 01:00 uur.

Opening nieuw sportcomplex/receptie 50 jarig jubileum & activiteiten feestweek i.v.m. 50 jarig jubileum
17 juli 2011

Voor omni-vereniging Langbroek (SVL) wordt 2011 een gedenkwaardig jaar. We krijgen de beschikking over een splinternieuw en fantastisch sportcomplex en we vieren het 50-jarig bestaan van onze sportvereniging. De officiële opening van het sportcomplex (georganiseerd in samenwerking met de jubileum-commissie van SVL) zal plaatsvinden op zaterdag 20 augustus a.s. van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan heeft de jubileumcommissie het volgende programma samengesteld:

20 augustus: Officiële opening van het nieuwe sportcomplex & receptie ter ere van het 50-jarig jubileum: voor SVL leden en genodigden.
24 augustus: Muziekworkshop voor jeugdleden van SVL.
25 augustus: Superteam spelcircuit voor alle leden van SVL.
26 augustus: Spinning Langbroek voor alle leden van SVL (o.l.v. Fit4All uit Wijk bij Duurstede).
27 augustus: Voetbalwedstrijd SVL veteranen tegen elftal uit Duitsland.
27 augustus: Bonte middag; deze is toegankelijk voor iedereen.
27 augustus: Jubileumfeestavond voor alle leden van SVL vanaf 16 jaar met partner.

Data en locaties van de jubileumactiviteiten worden ook kenbaar gemaakt op flyers. Deelname formulieren voor de activiteiten worden binnenkort onder SVL leden verspreid. Dit deelnameformulier kan ook van de website worden gedownload.

Jubileumcommissie SVL
Bestuur Sportvereniging Langbroek
Bestuur Sportstichting Langbroek

Adres omni-vereniging SVL: Oranjehof, Alexanderdreef 16, 3947 PA Langbroek.

Schoonmaken nieuwe clubgebouw SVL
1 juli 2011

Op zaterdag 16 juli wordt het nieuwe clubgebouw van SVL schoongemaakt. Heb je zin om te helpen, neem dan zelf je sopspullen mee. We beginnen om 9.30 uur tot .......................

Groeten,
Corrie van Leeuwen

Gevraagd oude foto’s van SVL
30 juni 2011

Heeft iemand nog oude foto’s van SVL beschikbaar? Graag zouden wij deze in bruikleen krijgen om op te hangen in de nieuwe kantine. U kunt een bericht sturen naar Corrie van Leeuwen (corrievanleeuwen@live.nl) of bellen op 06-44665062.

Corrie van Leeuwen

Ontmanteling van de Oranjehof
28 juni 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.
Er zijn ook nog enkele foto's van de afrondende werkzaamheden op maandagavond.

Zaterdag was het een hele drukte op het Langbroekse Oranjehof. Ongeveer 60 SVL-ers waren gekomen op de oproep om te helpen met het verhuizen van de oude naar de nieuwe kantine. Ook het hoofdveld moest kaal gemaakt worden voor de Schapenmarkt, komende zaterdag, zodat de feesttent geplaatst kan worden. Dankzij de regisseurs Geert Willem, Martijn en Corrie verliep dit vlekkeloos.
Zo was er een groep die met behulp van het kraantje van Overvest de omheining van het hoofdveld er uit haalde. Ook de doelen en vangnetten moesten in de oud ijzer container. Vooral het omhalen van de lichtmasten was spectaculair. Ook kwamen daarbij, vooral bij de ouderen, de herinneringen weer naar boven. 'Wij waren toen de eerste vereniging in de regio die een veldverlichting had. Daarvoor gebruikte we auto's met draaiende motor om het veld te verlichten'. Die herinneringen waren er ook bij het verwijderen van de omheining. 'Ik weet nog goed dat we ze van SVF uit het veld mochten halen met het kraantje dat op het vrachtwagentje van De Jong stond en daarna bij ons langs het veld hebben geboord in plaats van die betonnen palen'.

 

Bij het leeghalen van de zolder verbaasde men zich over hetgeen wat men allemaal tegenkwam. Dozen vol administratie, Kerst en Paas spullen, Bulletje van de Playbackshow en niet te vergeten de talloze elftalfoto's en waaronder natuurlijk ook kampioensfoto's, zoals o.a. die van het 1ste in 1976 en ook een foto van het 4de dat toen ook kampioen werd. 'Wie is dat' en 'hoe heet hij ook alweer?', 'ja, die is al overleden', dat waren de veelgehoorde kreten. Al deze foto's werden in veiligheid gebracht bij Corrie van Leeuwen. Daar zijn ook nog auto's vol met andere spullen naar toegegaan, omdat men deze in de nieuwe kantine nog niet kwijt kon. Een paar vrachtjes kon men daar nog wel kwijt en die heeft men opgeslagen in de kleedkamers. De opzet is dat de kantine en de kleedkamers leeg zijn met de Schapenmarkt zodat er niets kostbaars vernield kan worden.

 

De dames waren in de kantine planken aan het schilderen die men straks nodig heeft bij de lambrisering in de nieuwe kantine. Wilco en Rob waren daar al bezig om de planken die al klaar waren te bevestigen. De oude verwarmingsketels en ook alle verwarmingen uit de kantine en kleedkamers werden gedemonteerd en verdwenen in de oud ijzer container. De hekken van de tennis en oefenkooi kregen hetzelfde lot.
Daartussendoor werden de keeltjes gesmeerd met koffie, thee en limonade. Om 12.00 stonden er een paar heerlijke pannen met soep klaar met broodjes ham en kaas. Ook frikadellen en kroketten waren er genoeg aanwezig. Prachtige verhalen kwamen daarbij los 'weet je nog' 'jij was daar toch ook bij?'. Leuk om te zien hoe bij deze verhalen van de ouderen de jeugd soms met be- en verwondering mee zat te luisteren.

Als je al die verhalen over vroeger hoort dan is het bijzonder jammer dat men negatief reageerde op mijn voorstel, omdat de clubdag/helpersavond niet doorging, een soort afscheidsavondje van de kantine te organiseren waarop de vrijwilligers van vroeger, waarvan sommigen 40 jaar geleden nog geholpen hebben met de bouw van deze kantine, hun belevenissen met elkaar en met de nieuwe generatie vrijwilligers uit hadden kunnen wisselen. Deze gemiste kans was ook een mooie gelegenheid geweest voor de oudjes om de banden met ons cluppie weer aan te halen.

Om 16.00 uur was het hoofdveld een open grasveld en bij de tennis stonden alleen de coniferen er nog. In de kantine stond ook nog aardig wat opgestapeld 'wat moeten we hier nou mee?'. Daar zal waarschijnlijk nog wel wat mee gebeuren, maar terugkijkend naar de zaterdag kan men alleen maar concluderen dat het Langbroekse SVL een tof cluppie is, dat kan bogen op een grandioos stel vrijwilligers waar men trots op kan zijn en heel zuinig mee om moet omgaan.

Tevens wil ik van de gelegenheid gebruik maken om alle leden, supporters en allen die SVL goed gezind zijn nogmaals te feliciteren met het 50 jarig bestaan van hun cluppie, vandaag 28 juni 2011.
In het vorig verhaaltje haalde ik in de kop de 21ste nog aan, terwijl ik het verderop wel over de 28ste had. De ouderdom sloeg toe. Daarmee was ik weer ruim 30jaar terug toen men nog uitging van de 21ste. Later met het 25 jarig jubileum kwam men, na snuffelen in de gemeentearchieven, erachter dat dit de 28ste moest zijn.

Ton Oostrom

Gisteren, 21 juni 2011 bestond SVL 50 jaar van harte gefeliciteerd
22 juni 2011

Rectificatie: de oprichtingsbijeenkomst vond op 28 juni 1961 plaats.

Prachtig toch! Al die tijd heeft ons cluppie er voor gezorgd dat de inwoners van Langbroek en soms ook uit de naaste omgeving, de mogelijkheid kregen om aan een goede conditie te werken en laten we ook de gezelligheid niet vergeten die dit meebrengt. Dit alles verhoogde ook het saamhorigheidsgevoel dat in een kleine gemeenschap zo belangrijk is. Want in principe zijn we een onderdeel van Langbroek en zijn dus ook zeer betrokken bij het sociale gebeuren. Daarom zijn we ook actief met Koninginnendag, Bevrijdingsfeest, Schapenmarkt, enz.

De omni SVL begon in 1961 met Volleybal, Gymnastiek en Voetbal, volgens bijgaand krantenbericht 28 juni 1961, met een vergadering waarin de grote inspirator Bert Arendz o.a. Henk van Rooijen, Jan Hardeman en Thijs van de Pavert op sleeptouw nam om de Omnivereniging SVL op te richten, die tijdens de vergadering op 28 juni door de aanwezigen werd goedgekeurd. Na een aantal jaren is de Volleybalafdeling opgedoekt, doordat men in verband met de zaalhoogte, die in Langbroek te laag was, uit moest wijken naar Doorn. Langzamerhand nam de animo daardoor af. Ook kreeg SVL nog een nieuwe loot, een Tafeltennisafdeling, onder haar vleugels. Doordat in de loop der jaren teveel aan kwaliteit werd ingeleverd werd deze ook opgeheven. Daar tegenover stond dat er een Badminton afdeling werd opgestart en later ook nog een Tennisafdeling, waardoor SVL haar 50 jarig bestaan kan vieren met de afdelingen Badminton, Gymnastiek, Tennis en Voetbal onder haar vleugels. Laten we ook de belangrijke rol van de activiteitencommissie niet vergeten die voor elke afdeling actief is.

 

Dat dit gevierd kan worden hebben we te danken aan de honderden vrijwilligers in de afgelopen 50 jaar en zelfs de jaren daarvoor. Daar mag men straks met de receptie wel een héééél groot applaus voor laten klinken. Want zonder hen hadden we dit nooit gered. Of ze dat nu 50 jaar hebben gedaan of een uurtje maakt niet uit. Ook niet of dat succesvol was of dat dit minder was. De intentie was er in ieder geval. Nogmaals zonder vrijwilligers kunnen we niet. Goed er gaat weleens iets fout. Ga dan niet gelijk lopen katten. Help elkaar dan of geef een goed advies hoe het misschien beter zal gaan. Laten we elkaar in de komende 50 jaar blijven respecteren en waarderen en laat elkaar in de waarde, ongeacht welke kwaliteiten men ook bezit of niet bezit.

We gaan er straks in augustus een heerlijk SVL feest van maken en als er een beroep op je gedaan wordt, laat de vrager dan niet zwemmen, want we kunnen het niet alleen, maar wel samen net als de afgelopen 50 jaar.

Ton Oostrom.

(Ik had dit verhaaltje op de 21ste uit willen laten komen, maar de computer liet me halverwege in de steek, sorry.)

Overlijdensbericht
14 juni 2011

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van Cees van Woudenberg, bestuurder afdeling voetbal SVL. We wensen Boukje, Heddy en Tony alle sterkte toe.
Zie ook de rouwkaart en de advertentie van SVL geplaatst in het AD van 16 juni.

Het jeugdkamp gaat niet door
14 juni 2011

Beste jeugdleden en ouders,

We hebben een heel vervelende mededeling voor jullie: het jeugdkamp wat 24 en 25 juni plaats zou vinden kan helaas niet doorgaan. Zeer kort geleden hebben wij vernomen dat er in de kantine, waar het kamp plaats zou vinden, geen gas en/of water en/of stroom en riolering meer beschikbaar is dat weekend.
We hebben nog bij verschillende mensen navraag gedaan wat er precies wel en niet zou zijn aan gas, licht en water om te proberen nog tot een oplossing te komen bijv. in de vorm van een wc-wagen. Helaas kon niemand ons enige garantie geven.

Daar wij niet willen dat we jullie op vrijdagavond weer naar huis moeten sturen en omdat de nieuwe kantine ook nog niet over alle benodigde faciliteiten beschikt, zijn wij tot deze afzegging genoodzaakt.
Graag zien we jullie volgende jaar juni op het kamp van SVL. Wat betreft de kinderen die dit jaar voor het laatst mee mochten, ook jullie zijn volgend jaar van harte welkom!

Met spijtige groeten,

Monique, Irene en Anita
SVL Jeugd Activiteiten Commissie

Schoonmaken kantine
13 juni 2011

Dag allemaal,

Zoals jullie weten krijgt SVL een nieuw sportcomplex met twee kantines. De bgt (badminton, gym en tennis) kantine en voetbalkantine. Om deze accommodaties netjes te houden zoekt SVL mensen die een paar uurtjes willen schoonmaken. De schoonmaakavond is op maandag van 19.00 uur tot 21.00 uur met een gezellig kopje koffie.
Ik probeer een schema te maken dat je een keer in de zes weken aan de beurt bent. Laat even horen of je je club wilt steunen met je schoonmaak. Als jij nog iemand weet die ook mee wil helpen, laat deze dan contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Corrie van Leeuwen
06-44665062, corrievanleeuwen@live.nl

Aankondiging jubileum activiteiten
10 juni 2011

De jubileum commissie 50 jaar S.V.L. is druk bezig met het organiseren van de activiteiten voor de feestweek in augustus. Zie het affiche voor het programma van de komende jubileumactiviteiten.

Opbrengst collecteweek Fonds Gehandicaptensport
22 mei 2011

Enkele weken geleden is de collecte ten bate van het Fonds Gehandicaptensport gehouden. Ook bij SVL is gecollecteerd en in een mum van tijd zat er een prachtig bedrag in de collectebus: € 87,90. Hartelijk dank dat er gelegenheid is gegeven om voor dit goede doel met de bus rond te gaan. Graag wil ik iedereen bij SVL, die een bijdrage heeft gegeven, bedanken. Leuk is om nog te vermelden dat de GSV Wijk bij Duurstede van de 25% regeling, die hen toekomt uit de collecteopbrenst, inmiddels een rolstoel heeft kunnen aanschaffen. Zie verder de bijlage.

Sija van Ee

Aankondiging jeugdkamp
18 mei 2011

Het is bijna weer zover: jeugdkamp van SVL!! Het kamp wordt gehouden bij SVL op 24 en 25 juni. Alle jongens en meisjes vanaf 6 jaar en ouder die nog op de basisschool zitten én lid zijn van SVL, zijn van harte welkom. Ons thema dit jaar is FEEST! Dit natuurlijk vanwege het 50 jarig jubileum wat SVL in 2011 viert.
Het FEEST!-kamp begint vrijdag 24 juni om 19.00 uur en zal eindigen op zaterdag 25 juni om ca. 14.30 uur. De polonaise zal dit weekend voorafgegaan worden door Monique, Irene en Anita. Heb jij ook zin in een feestje?
Zo ja, geef je dan vóór 10 juni op bij: Monique Goes, Klein Jagersteinstraat 27, of Anita Aalbertsen, Cotherweg 39. Gebruik hiervoor dit invulstrookje.

Onderzoek 'Jong in Utrecht'
13 mei 2011

Ben jij tussen de 14 en 23 jaar en woon je in de provincie Utrecht? Doe dan mee aan het onderzoek 'Jong in Utrecht'. Dat gaat over hoe jongeren met elkaar omgaan op school, op de sportclub, tijdens het uitgaan of gewoon op straat. Ook zijn er vragen over hoe jij aankijkt tegen Nederland en welke kansen jij krijgt om wel of niet iets te bereiken in de maatschappij.
Het Verwey-Jonker Instituut voert het onderzoek uit namens alle gemeenten in de provincie Utrecht. De resultaten worden gebruikt voor beleid voor jongeren in gemeenten. We zijn erg benieuwd naar je mening. Want jouw mening telt mee!

Meedoen?
Wil jij meedoen aan het onderzoek? Het enige dat je hoeft te doen is een vragenlijst invullen op internet. Anoniem. Dat duurt ongeveer 8 minuten. Je kunt de vragenlijst bereiken via www.tinyurl.com/jonginutrecht.
Onder de deelnemers verloten we drie Apple iPads 2 en tien cadeaubonnen ter waarde van 50 euro.

Bekijk ook de flyer en lees deze brief voor meer informatie.

Sport en spel bij SVL
8 mei 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Woensdagochtend waren de leidsters van het JAC, Monique en Anita, al druk bezig om het spellencircuit uit te zetten voor de SVL jeugd die om 10.00 uur al klaar stonden. Het weer werkte weer prima mee. De kinderen werden in groepjes op leeftijd ingedeeld om de spelletjes af te werken. Dit waren o.a. Trefbal, Tennis, Voetbal, Badminton enz. De oudere begonnen iets fanatieker aan de spelletjes dan de jongste. Omdat het zo warm was, smaakte de limonade nog lekkerder dan anders. Na afloop om 12.30 uur lagen de frikadellen, kroketten en kaassoufflés tussen de frites al op de jeugd te wachten. Daar werd dan ook smakelijk en dankbaar gebruik van gemaakt. Om 13.00 uur gingen de kinderen met een volle maag weer richting huis na een zeer geslaagde ochtend.

Wandeltocht in Langbroek
26 april 2011

Op zaterdag 21 mei organiseert de jubileumcommissie in nauwe samenwerking met de afdeling gymnastiek een wandeltocht. Deze wandeltocht wordt in 3 afstanden aangeboden: 5, 10 en 25 kilometer. Geschikt voor jong en oud, maar ook voor de geoefende loper een goede training voor de komende wandelevenementen. De 5 kilometerroute is speciaal voor de kinderen uitgezet (kinderen t/m 12 jaar dienen onder begeleiding van een volwassene te lopen). Al wandelend geniet u van de prachtige omgeving van Langbroek en omstreken.

De tochten starten vanaf het SVL-terrein 'Oranjehof' (Marijkelaan 1 in Langbroek). U kunt zich daar ook inschrijven op zaterdag 7 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Inschrijfgeld bedraagt voor kinderen 1 euro en voor volwassenen 3 euro.
U kunt zich ook inschrijven op 21 mei. Het inschrijfgeld bedraagt dan 1,50 euro voor kinderen en 4 euro voor volwassenen. Inschrijven vindt dan plaats vóór de hieronder aangegeven starttijden.
De starttijd van de 5 km is tussen 11.00 en 13.00uur, de starttijd van de 10 km is tussen 10.00 en 12.00 uur en de starttijd van de 25 kilometer is tussen 8.00 en 9.00 uur.

Voor meer informatie kunt u bellen met 06-18536962. Download hier het inschrijfformulier.

Flessenactie
26 april 2011

Op woensdag 6 april gingen Sjoerd, Thijs, Femke, Barry, Emma, Denise en Stijn op pad om lege flessen op te halen. Met skelters met karren en winkelwagens belden ze deur aan deur aan. Ze hebben met elkaar ruim 275 flessen opgehaald!!!!

Paaseieren zoeken bij SVL
22 april 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Vrolijk liepen de kleintjes vrijdagmorgen bij de kantine van SVL te huppelen, te puzzelen, ballen te gooien en nog veel meer leuke dingen te doen. Ook mochten ze zelf nog een paasmandje vouwen en beplakken met stickers, natuurlijk werden ze daarbij een klein beetje geholpen door de leidsters. Voor het harde werken wat ze hadden gedaan, kregen ze een bekertje limonade. Helaas kon de Paashaas niet komen, hij kan ook niet overal tegelijk zijn, maar hij had vanmorgen vroeg toch nog even tijd gehad om paaseitjes te verstoppen. Nadat de kinderen de gevonden eieren, sommige waren door het mooie weer al zacht geworden, hadden ingeleverd kregen ze allemaal twee verrassingseieren. Sommigen waren zo nieuwsgierig wat er in zat dat ze de eieren gelijk al openmaakten. Ook waren er kinderen die dat niet deden en daarmee wachtten tot ze thuis bij hun pappa’s en mamma’s waren. Het was voor het JAC, Irene, Anita en Monique, weer een mooi en dankbaar gezicht die smoeltjes te zien van dat kleine grut.

 

Hoe je leven ineens de andere kant opgaat
18 april 2011

Het is 1 januari 2011 om 00.00 uur en je wenst elkaar een gezond, gelukkig en sportief jaar toe. Dan komt er een brief van het bevolkingsonderzoek borstkanker, om een controle te ondergaan omdat je de leeftijd hebt. Zo ga je dan naar de bus en zit je met de buren te wachten op een foto, en klaar. Binnen een paar dagen al bericht dat er verder onderzoek gedaan moet worden, dus richting ziekenhuis, maar nog geen verontrustende berichten.

Na een week de uitslag, 25% kans dat het kwaadaardig kan worden, dus wel preventief, amputeren/reconstructie van de borst. 2 maart geopereerd, de operatie goed verlopen en dan wachten op de definitieve uitslag, en deze was niet goed, het was kwaadaardig en er gaat chemo volgen. Hier hadden we het niet voor gedaan, maar je hebt geen keus. 22 maart de eerste van 4 chemo kuren, als alles volgens schema blijft gaan, krijg ik 24 mei de laatste. Daarna nog 1 jaar om de 3 weken een kuur, maar dan begint je herstel ook weer. Na 2 chemo gaat het goed, kan hier en daar een les geven, wat bij mij veel positieve energie geeft, ik hoop ook dat ik dit kan blijven doen.

Verder wil ik een ieder bedanken voor de vele bloemen, kaarten, mails, telefoontjes, bezoekjes, enz. Dit geeft veel steun dat er zoveel mensen met mij en het gezin meeleven.

Groetjes, Teunie Emons

 

Ik ben zaterdagmorgen bij Teunie geweest met een bloemetje. Toen ik haar zo zag zonder haar, waar ze bewust voor had gekozen, bewonderde ik haar voor deze keuze en kreeg daar veel respect voor. Want het lijkt me als vrouw zijnde toch een behoorlijke ingreep. Zelf ben ik er al jaren aan gewend, maar ja wie ben ik. ’s Avonds ben ik met haar naar het gemeentehuis geweest voor een avond met personen die gedecoreerd waren vanuit de gemeente of door de Koningin. Het was wel even raar voor mij, maar zeker voor Teunie, dat we daar soms werden aangesproken als heren. Nou heeft ze natuurlijk ook geen bos hout voor de deur. Het respect voor Teunie groeide hierna nog meer.

Wij als SVL wensen haar een spoedig en goed verlopend genezingsproces toe.

Ton Oostrom

Paaseieren zoeken
11 april 2011

Kom je ook op vrijdag 22 april paaseieren zoeken? Alle jeugdleden van SVL en kinderen van leden, t/m 7 jaar oud, zijn op Goede Vrijdag van harte welkom van 10.30 tot 11.30 uur in en rond de kantine van SVL. Trek niet je allerbeste paaskleren aan, want we gaan er een gezellige boel van maken. Wat we precies gaan doen, blijft nog even een verrassing.
Heb je zin om te komen? Geef je dan even op door dit strookje uiterlijk 18 april in te leveren bij Irene van Rossum, Gerrit Achterbergstraat 21.

Sport- en spelochtend bij SVL
6 april 2011

Woensdag 4 mei van 10:00 tot 13:00 vindt er bij SVL een sport- en spelochtend plaats voor iedereen tussen de 5 en 16 jaar. Je hoeft om mee te doen geen lid te zijn van SVL. Geef je samen met je vriendjes en/of vriendinnetjes voor 26 april op bij Monique Goes. Vul hiervoor het strookje in van het affiche.

Jeugd Activiteiten Commissie

Druk bezochte casinoavond
1 april 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Vrijdag 25 maart was het weer casinoavond en konden de gokkers de hele avond een gokje wagen bij diverse casinospellen. Maar liefst 35 kinderen kwamen naar de kantine van SVL die als vanouds weer gezellig gevuld was. Heerlijk voor de organisatie dat er zoveel kinderen waren, hier doe je het voor en hopelijk is dit een aanzet voor alle andere activiteiten die georganiseerd worden.

Nadat alle croupiers plaats hadden genomen achter hun casinospel, kon de avond beginnen. Er werd flink gegokt en het duurde dus ook niet lang voordat de eerste kinderen een klusje moesten doen (ramen zemen, tafels afnemen, de bar schoonmaken) om weer fiches te verdienen, zodat ze weer naar de goktafels konden. Wie veel fiches verdiende kon deze tussentijds laten tellen om weer met een leeg bakje naar de volgende goktafel te gaan.

 

Tussentijds werden de kelen voorzien van limonade (wat kunnen ze met elkaar een hoop lawaai maken) om weer volop verder te gokken. De croupiers deden goed hun best om zoveel mogelijk fiches de kinderen afhandig te maken, maar helaas zaten er goede gokkers bij. Uiteindelijk hadden we aan het eind van de avond 4 prijswinnaars: Mart, Alyssa, Denise en Edo.
Nadat de kinderen de croupiers een groot applaus hadden gegeven voor hun hulp deze avond, keerden ze naar huis. Elise, Koen, Maikel, Emiel, Paulien, Lenette, Davey, Mark, Tim bedankt voor jullie inzet en we hopen nog vaker een beroep op jullie te kunnen doen. Het was een geslaagde avond!

Namens de JAC, bedankt.

PS: Wij zijn nog steeds op zoek naar versterking voor het JAC, wie het leuk vindt om allerlei activiteiten te organiseren voor onze jeugd, kan contact opnemen met Irene, Anita of Monique. Mochten er geen mensen zich melden dan zijn wij genoodzaakt allerlei activiteiten te schrappen of wellicht te moeten stoppen waardoor er geen activiteiten meer zijn voor de jeugd. Meld je aan, het is voor onze jeugd die de toekomst is voor SVL.

Geslaagd artiestengala bij SVL
20 maart 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was vrijdagavond 18 maart weer een echte SVL avond waarop te zien was dat het Langbroekse cluppie niet alleen op het groene gras van zich laat spreken, maar dat ze ook op het podium hun vrouwtje en mannetje kunnen staan. Er werden 22 acts opgevoerd door maar liefst 52 artiesten. In verband met het 50-jarig bestaan werden deze beoordeeld door de voorzitters van alle afdelingen. Gerard Minnaar (Hoofdbestuur), Gert van Leeuwen (Voetbal), Eduard Winkel (Gymnastiek), Mieke Damen (Tennis), Joke Aalbertsen (Badminton). Het werd voor hen een zeer moeilijke avond vooral bij de jeugd die al om 19.00 uur met 9 acts van start gingen.

Wat een prachtig gezicht was het om dat jonge spul op het podium te zien staan. Sommige heel spontaan en andere weer heel bedeesd. Maar kriebels vooraf hadden de meeste wel: "ik zit gewoon te bibberen van de zenuwen", "ik plas bijna in m'n broek zo zenuwachtig ben ik".

 

Lisa, Janneke en Femke hadden daar geen last van want ze openden de avond met het liedje Koele Kikker. Zoë zocht daarna nog een partner om samen in het bubbelbad te gaan. De robuste dames, Claudia en Yvette, waren bij Ome Henk (Thomas) de lekkere wijven. Kars maakte met zijn hand mooie buikbewegingen met Billy Jean. Denise en Sacha zongen vol overtuiging Waka Waka. De toekomst van SVL, de F1, Thijs, Mike, Bart, Mart, Nick, Jetze, Bas en Elroy zongen fanatiek ons SVL clublied. Daarna kreeg ook de romantiek de aandacht van Femke en Lisa met 'jou lippen op de mijne'. Sjoerd, Jeffrey en Edo kregen de zaal mee met Viva Hollandia. Het optreden van de jeugd werd afgesloten door Sabba en Zoë met Zuba Ya Ye. Na rijp Juryberaad kreeg de F1 de aanmoedigingsprijs. De 3de prijs kwam bij Sabba en Zoë. Sjoerd, Jeffrey en Edo kregen de 2de prijs microfoon. De eerste prijs, de SVL playback wisselbokaal werd gewonnen door Claudia, Yvette en Thomas als Ome Henk met 'ik ben een lekker wijf'. Een heerlijk plaatje was dat zoals de winnaars daar stonden te glunderen op het podium voor al dat klappende publiek.


Hierna kregen we 13 optredens van de iets oudere jeugd. Ali B werd als eerste vertolkt door Barry, Walter en Rutger. Daarna kwam Ton iets rustiger voor de dag met Vroeger van Herman van Veen. Carlo Boshard en friend zaten te ontluchten als Gerhard en Martin. Wim Joustra zette The Pogeus heel goed neer. Daarna gaven Elsbeth en Niels kookles. Ben Erasmus werd heel goed neergezet door Wim. Martin en Bastin sloten de eerste rij artiesten af met zanger Rinus. Het publiek werd na de pauze wakker geschud door Surprise van Ronnie, Martijn, David en Rutger. Hetty, Johan en Bastiaan bleven in hetzelfde genre met Mick Jagger en Peter Tosh. Maaike, Yvonne en Marlot zette Roos, Linda en Jassica neer op latere leeftijd. Mika werd prima vertolkt door Lisset, Marja, Marita en Bastiaan. Moniek bleef ons land trouw met Holland+Holland. Als afsluiting van deze avond was Ben Saunders speciaal naar Langbroek gekomen, compleet met tatoo's en al, op de planken gezet door Jan Willem.

 

Het was voor de jury wel even puzzelen wat prijsverdeling betreft, maar de aanmoedigingsprijs ging naar Gerhard en Martin. De derde prijs microfoon was voor Johan, Hetty en Bastiaan. Wim Bogerd kreeg de tweede prijs. De winnaars van deze avond werden Maaike, Yvonne en Marlot. Ze kregen van Gerard de SVL Playback wisselbokaal aangereikt die ze tijdens de extra toegift op hun rolator konden zetten. Hierna werden alle hand en spandiensten voor deze avond nog even in de bloemetjes gezet, zoals de organisatie, de grim, de geluidsman, de jury, de podiumversiering, de presentator. Ook werd er natuurlijk nog even nagepraat over de wedstrijden van de volgende dag en waar wordt er in het dorpje Langbroek nog meer over gepraat, maar de gezelligheid viert hoogtij.

Aankondiging casino-avond
9 maart 2011

De SVL Jeugd Activiteiten Commissie organiseert op vrijdag 25 maart 2011 een casino avond!! Alle kinderen vanaf 7 t/m ca. 12 jaar zijn van harte welkom op deze gezellige avond in het Holland Casino, locatie kantine SVL te Langbroek. Deze speciale kids-avond begint om 19.00 uur en het casino zal ca. 21.00 uur sluiten.

De entree is gratis, evenals de fiches. Voor de beste gokkers is er een leuk prijsje te winnen. Voor wie wat minder geluk heeft, zijn er hele leuke klusjes te doen om zo weer nieuwe fiches te verdienen. Wie weet heb je daarmee meer geluk! Kom je ook samen met je vriend(inn)en een gokje wagen??

Programma 1e steenlegging nieuwe sportcomplex
26 februari 2011

De 1e steenlegging van het nieuwe sportcomplex van S.V.L. vindt plaats op vrijdag 25 maart 2011.

Programma:
- 15.00 uur: ontvangst met een drankje in de huidige kantine van S.V.L.;
- 15.15 uur: toespraak door Gerard Minnaar (voorzitter S.V.L.); gevolgd door de 1e steenlegging door Rien Overvest. De 1e steen wordt geplaatst bij de hoofdingang van het nieuwe sportcomplex;
- 15.30 uur: toespraak door Arnold van de Lagemaat (SMT bouw & vastgoed);
- 15.45 uur: toespraak door wethouder Jan Burger.
- 16.00 uur tot ca. 17.00 uur: in de huidige kantine van S.V.L. onder het genot van een hapje en drankje nog even gezellig met elkaar (na)praten.

Wij nodigen alle S.V.L.-leden van harte uit voor de 1e steenlegging op vrijdag 25 maart 2011 vanaf 15.00 uur (tot ca. 17.00 uur).

Namens de 1e steencommissie,
Gerard Minnaar
Martin Roelofs
Jolanda Roelofs

SVL Playbackshow voor jong en oud
18 februari 2011

Ja hoor hij staat weer in de steigers. Vrijdag 18 maart gaat het weer gebeuren. De SVL playbackshow. Deze traditionele avond zorgt er elk jaar weer voor dat onder de leden veel bedrijvigheid los barst. Wat gaan we dit jaar doen, met wie, welke artiest en welk nummer. Natuurlijk (soms niet) moet er weer geoefend worden en hoe doen we het met de kleding?
En dat allemaal met maar één doel (voor de meeste), om aan het eind van de avond de Wisselbeker van de jury op het podium, voor een volle zaal, in ontvangst te mogen nemen. Het afgelopen jaar heeft deze bij Jan Willem Aalbertsen op de schoorsteen gestaan voor zijn persiflage van Joss van Oss met zijn zachte G en harde L. Als je mee wilt doen, zet je naam dan nog wel ff op de lijst op het prikbord in de kantine.

Voorafgaand hieraan, om ongeveer 19.00 uur, is er een Mini playbackshow voor de jeugd vanaf 4 jaar. Het is toch weer heerlijk om de SVL jeugd heerlijk onbevangen op het podium te zien staan om hun idool te vertolken. Wil jij ook op het podium komen staan, geef je dan op bij Anita Aalbertsen telefoon 563140 of a.aalbertsen@casema.nl. Spreek af met je vriendje of vriendinnen en ga lekker oefenen om op 18 maart op te treden. Doen hè.

Langbroekse lampionnenoptocht
1 februari 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was maandag in de kantine van SVL weer een hele drukte. De aktiviteiten kommissie had de traditionele Lampionnenoptocht, na onderbrekingen i.v.m. plensbuien en de zondag, voor de verjaardag van de Koningin weer georganiseerd. Aan deze hommage voor Oma Trix namen weer ruim 50 kinderen en hun begeleiders deel. Deze optocht werd natuurlijk weer begeleid door onze brandweer en vooral de zwaailichten imponeerden het jonge spul. En natuurlijk was ook Opa Henny van Leeuwen er weer bij om de kinderen muzikaal bij te staan. Na afloop stond de warme chocolademelk met heerlijke koeken al op de kinderen te wachten, met smaak werd dit naar binnen gewerkt. Dit ging er overigens bij de begeleiders ook goed in. Er werd daarna nog even gespeeld in het jeugdhonk, maar daarna was het weer bedtijd. Anita, Monique en Irene kunnen weer terugkijken op een geslaagde aktiviteit.

 
De lampionnenoptocht

Clubblad digitaal beschikbaar
24 januari 2011

Vanaf editie januari 2011 is ons clubblad "De Langbroekse Voltreffer" als pdf-bestand te downloaden. De clubbladen zijn te vinden op de pagina Algemeen/Clubblad.

SVL Lampionnenoptocht
18 januari 2011

Op 31 januari is er, ter ere van de verjaardag van Koningin Beatrix, een lampionnenoptocht voor alle kinderen die het leuk vinden om mee te lopen.
De optocht vertrekt om 18.30 uur vanuit de SVL kantine. Na afloop is er in de kantine warme chocomel met wat lekkers voor iedereen. Loop je mee???

SVL opent feestjaar 2011
8 januari 2011

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

SVL is klaar voor het jaar 2011, dat een jaar vol feestelijke activiteiten beloofd te worden. Zowel het in gebruik nemen van de nieuwe velden, (voetbal en tennis), kantines (voetbal, tennis, gymnastiek en badminton) en de nieuwe gymzaal, als het 50-jarig bestaan. Het Langbroekse cluppie begon het Gouden Jaar met de nieuwjaarsreceptie, die bruiste van de activiteiten.

Het begon met het Oliebollentoernooi waaraan door ruim 100 sporters werd deelgenomen verdeeld over 10 teams. De winnaars werden de Mestkevers na een 3-2 overwinning op de Stinkdieren. Aansluitend daaraan volgde de Nieuwjaarsreceptie waar iedereen door algemeen voorzitter Gerard Minnaar met de beste wensen voor 2011 werd verwelkomd. Gerhard Roeterd zorgde ervoor dat iedereen daar een toost op uit kon brengen. Ze schudden de handen van de vele leden, afgevaardigden van SVF, CDW, burgemeester Guus Swillens met zijn assistenten, enz.

 
Een volle kantine tijdens de Nieuwjaarsreceptie

Het kostte Gerard Minnaar de grootste moeite om de overvolle kantine even stil te krijgen om de jubilarissen te huldigen. Bij de 12 en half jarigen waren dit Lies Boon-Hoffland, Sanne van Leeuwen, Marijke Roeterd, en Kees de Heus. Sander Kooijman en Dicky Veenhof kregen het speldje voor hun 25 jarige clubtrouw. De kanjers waren dit jaar Wim Hoogland, Jan Hoogland, Teus Verwoert en Ton Oostrom die maar liefst 40 jaar de wit/blauwe kleur hadden hoog gehouden. Gerard spelde dan ook met veel plezier hen de bijbehorende speldjes op.
Daarna presenteerde de Jubileumcommissie zich voor het 50 jarig bestaan met het programma van de geplande activiteiten voor elke afdeling. Ook kreeg elke afdeling het jubileum logo aangeboden. Uiteindelijk kregen de aanwezigen weer de gelegenheid om even bij te praten over van alles en nog wat. Iedereen voelde zich weer heerlijk thuis in de kantine met het beroemde sfeertje en het duurde nog behoorlijk lang voordat deze weer leeg was.