Verenigingsnieuws 2010

Sleuteloverdracht nieuw SVL-complex
12 december 2010

Op vrijdag 10 december hebben twee belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden met betrekking tot het nieuwe sportcomplex in Langbroek.
Na een inspectie van het sportterrein werd de symbolische sleutel overhandigd aan Bob van Leeuwen van de Sportstichting Langbroek (SSL). Verder werd het beton gestort voor de fundering van de nieuwe kleedkamers, kantines en sportzaal. Voor SVL begint het sportpark de Oranjehof steeds meer te leven. Wekelijks zijn er vorderingen te zien.


 

De oplevering, de sleuteloverdracht op het veld

Betonstorten van de 1e fase van de fundering


Betonstorten van de 1e fase van de fundering
 

De oplevering, lunch bij Torbijn met ...
 

... Jos Scholman, Bureau De Meent, de
gemeente en SSL


Het kado van Jos Scholman voor SSL
 
 

Sint op bezoek bij SVL
3 december 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was zaterdagmiddag 27 november weer heel spannend in de Langbroekse gymzaal. De jeugdige SVL-ers en de kinderen van de sportende SVL-ers wisten dat Sinterklaas met zijn Pieten op bezoek zouden komen. Er waren weer diverse spelletjes uitgezet waar de Pieten anders ook mee te maken hadden als ze aan het werk waren. Zoals op de daken klimmen, er over heen lopen en cadeautjes in de schoorsteen gooien. Dat de Pieten heel handig waren bleek toen ze met de Sint binnen kwamen en direct de pakjes al in de nep schoorsteen wisten te gooien. Dat hun geheugen ook goed was bleek wel met het Memory spel. Dat moest ook wel, want anders hadden ze straks op het dak de pakjes in de verkeerde schoorsteen gegooid en hadden de jongens misschien een poppenhuis gehad en de meisjes een racebaan, alhoewel sommige meisjes dat misschien ook wel willen.

 

Kion, de nieuwe gymleraar voor de jeugdigen, moest van de Sint een ratslag maken en tot zijn verbazing ging dat zwarte Piet ook goed af. Ook Teunie, de vertrekkende lerares voor de kleintjes, werd bedankt. Daarna moesten de kinderen één voor één naar voren komen om de cadeautjes in ontvangst te nemen. Deze mochten ze pas uitpakken als ze allemaal een pakje gehad hadden. Het was weer een prachtig gezicht al die gespannen smoeltjes, maar daarna was het scheuren en trekken en was het oh en ah geroep niet van de lucht. Sinterklaas en zijn Pieten werden door de kinderen luidkeels bedankt, waarna Sinterklaas en zijn Pieten weer in galop naar het volgende kinderfeestje gingen.

Vrijwilligers JAC gezocht
21 november 2010

De Jeugd Activiteiten Commissie is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het leuk vinden allerlei activiteiten voor de jeugd van SVL te organiseren zoals:
- Sinterklaas
- Lampionnenoptocht
- Paaseieren zoeken
- Jeugdkamp
- Sport- en spelochtend

Vorig jaar was het qua opkomst van de kinderen helaas een wat minder jaar. We zijn dus op zoek naar nieuwe mensen, met eventueel leuke en nieuwe ideeën, zodat we weer een leuk programma neer kunnen zetten voor de kinderen van ons cluppie SVL.

Heb je zin om ons team te komen versterken of wil je eerst nog wat meer informatie, dan kun je contact opnemen met Irene van Rossum (telefoonnummer 0343-562931 of 06-13948484). Schroom niet en neem vooral snel contact op, want we zitten met smart op nieuwe JAC leden te wachten!

JAC SVL (Monique Goes, Anita Aalbertsen en Irene van Rossum)

Start aanleg velden SVL
5 juli 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Woensdag 30 juni om 12.15 uur heeft wethouder Jan Burger het startsein gegeven voor het plan van de Oranjehof. Met de aanleg van de bouwweg heeft hij een begin gemaakt met de verplaatsing van het sportcomplex van SVL, waarvan de velden eind oktober 2010 gereed zouden moeten zijn. Door deze verplaatsing wordt er ruimte gemaakt voor een woon-zorg complex en een multifunctioneel gebouw waarin o.a. het Dorpshuis, de Piet de Springerschool en de buurtsuper een nieuw onderkomen krijgen. In 2003 heeft een groep bewoners het initiatief genomen voor dit plan. Voordat dit serieus werd genomen en waarna een verdere invulling hiervan een feit werd, duurt altijd een aantal jaren. Maar de snelheid daarna van het realiseren van het Plan Oranjehof was, vergeleken bij andere projecten, iets om trots op te zijn, volgens wethouder Jan Burger.

 

Na een nog snellere instructiecursus voor het bedienen van de kraan, schepte hij de eerste bak met grond voor de aanleg van de bouwweg. Hierna was het de beurt van Geert Willem Merkens die namens de Sportstichting SVL ook een bak klei verzette. Het was volgens hem wel iets anders dan het werken met de schep. Marlot van Leeuwen liet daarna, ook namens de Sportstichting, zien dat ze allrounder is. Ze bedient namelijk niet alleen met gemak de kranen van de wasmachine, vaatwasmachine, douche, enz., maar ook voor deze grote kraan draaide ze haar hand niet om, het was voor haar een makkie. Na dit officiële gebeuren werd er nog even nagebabbeld, waarna de heren van Aannemer Scholman weer snel aan het werk gingen om de sportvelden op tijd klaar te krijgen.

Geslaagd jeugdkamp SVL
29 juni 2010

Vrijdagavond 25 juni kwamen er maar liefst 40 kinderen met hun slaapzak naar de kantine van SVL voor het traditionele jeugdkamp aan het eind van het seizoen. Daar werden ze in groepjes verdeeld die elk hun eigen vlag moesten maken. Na een hapje en een drankje werd er, toen het bijna donker was, begonnen met de vossenjacht, daarvoor moesten er door het hele dorp opdrachten worden uitgevoerd. Na afloop en een drankje werden de slaapzakken opgezocht, maar het slapen liet bij sommigen toch nog wel even op zich wachten. Deze werden de volgende morgen pas om 7.00 uur door de meesten verlaten, dit is vroeger wel eens eerder geweest.

Na het ontbijt begon men aan de speurtocht, waarbij men o.a. moest raden welke chips bij welk land hoorde en wat voor limonade men gedronken had. De speurtocht werd afgesloten met een heerlijke BBQ. Hierna kwamen de ouders hun kroost, sommige met een bleek smoeltje, weer ophalen, maar niet nadat de kinderen hun moeders voor één nacht, Anita Aalbertsen, Irene van Rossum, Elsbeth Merkens en Monique Goes, met bloemen hadden bedankt voor de goede zorgen. Ze konden, mede door het mooie weer, terugkijken op een zeer geslaagd kamp.


De aftrap: Start werkzaamheden Oranjehof Langbroek
25 juni 2010, persbericht gemeente Wijk bij Duurstede

Op woensdag 30 juni om 12.15 uur geeft wethouder Jan Burger het startsein voor de aanleg van de Oranjehof in Langbroek. Met de aanleg van de bouwweg wordt een begin gemaakt met de verplaatsing van het sportcomplex van SVL, wat eind oktober 2010 gereed zal zijn. Met het verplaatsen wordt ruimte gemaakt voor een woon-zorgcomplex en een multifunctioneel gebouw, waarin o.a. het dorpshuis, de Piet de Springerschool en de buurtsuper nieuw onderdak krijgen. Maar er komen ook tientallen woningen voor starters, gezinnen en senioren.

Achtergrond
De bewoners van Langbroek en de gemeente Wijk bij Duurstede willen de vitaliteit van en de leefbaarheid in Langbroek behouden en versterken. Belangrijk punt daarbij is de ontwikkeling van een woon-zorgcomplex Langbroek (wozoco). In 2003 heeft een groep bewoners het initiatief genomen om enquêteonderzoek te doen naar de mogelijkheid van een wozoco in Langbroek. Dit heeft de bal aan het rollen gebracht. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de bouwplannen. Het hele project en plangebied heeft de naam Oranjehof gekregen.

De Promotie-DVD van SVL 1 is beschikbaar
21 juni 2010

De Promovendus DVD staat klaar om gekopieerd te worden. Hiervoor willen we vooraf weten hoeveel mensen deze dvd willen hebben. Dit om zo iedereen een dvd te kunnen geven en niet met een grote voorraad achter te blijven. Wanneer je een dvd wilt, graag opgeven bij Joran Hofman.

Dit kan door onderstaand formulier in te vullen of te mailen naar joranhof@hotmail.com.
De kosten voor de DVD zullen € 5,- bedragen.

Vul de onderstaande gegevens in:
 
Naam 
Adres 
Postcode 
Woonplaats 
Telefoonnummer 
E-mail adres 

Sjaak van Leeuwen SVL clubman 2010
5 juni 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.
Bekijk het overzicht met recordhouders van de diverse spellen.

De SVL Clubdag was weer een dag vol activiteiten. Het begon 's middags al met de schoolgaande jeugd die hun inzet op ruim 20 spelletjes konden bekronen met een record en een heus bewijs daarvan. Door het prachtige weer werden er veel pauzes ingelast voor drankjes en ijsjes. Ook lag er een sproeier klaar voor iedereen die even af wilde koelen. Na afloop werd geprobeerd Lyda van Os, Evelien Hazendonk, Paul Emons en Geert Willem Merkens zoveel mogelijk ballen uit het net te laten vissen, waarbij de leeftijd de afstand bepaalde, voor de Penalty Bokaal. Voor Dirk Brouwer bij de jongens en Sacha van Rooijen moesten ze het meest vissen, dus zij gingen met de SVL Penalty Bokaal 2010 aan de haal.
Roy Massop kreeg daarna van Barry van Leeuwen en Geert Willem Merkens de Kanjerprijs, daarmee gaven ze aan dat ze hem een kanjer vonden zoals hij met zijn ziekte was omgegaan en nu weer bruist van energie. Dat hij zich zeer betrokken voelt met zijn mede lotgenoten, blijkt uit het feit dat hij voor de komende avond vierdaagse maar liefst 750 euro aan sponsorgeld heeft opgehaald voor het KIKA fonds.

 
Wie kan het hardst schieten?


Penaltyschieten
 

Terwijl hun maagjes met friet en worst werden gevuld, namen de A, B en C junioren plaats achter de stip om de ballenvangers Maaikel Nieuwenhuizen, Geert Willem Merkens en Paul Emons te testen. Hierbij mochten Vincent Biesbroek bij de junioren en Anne van Dijk bij de meisjes de SVL Penalty Bokaal een jaartje mee naar huis nemen. Ondertussen werd het gepromoveerde damesteam met de zegekar door Langbroek gereden om te laten zien dat de dames ook echt wel kunnen ballen. De strijd tussen de kampioentjes, het 2de en 3de, om het algemeen kampioenschap bij SVL werd door het 2de gewonnen. Na afloop hiervan moesten de keepers weer onder lat om uit te maken wie bij de senioren de Penalty Bokaal omhoog mocht houden. Dit was Sander Roeleveld bij de heren en Fleur Baay bij de dames. Hierna werd het officiële gedeelte voortgezet met het overhandigen van de gouden schoenen voor de beste schutters van SVL. Bij de dames was dit Maaike van Rossum met 22 doelpunten en Sander van Rooijen bij de heren met 36 doelpunten.

De aanmoedigingsprijs werd door voorzitter Gerard Minnaar uitgereikt aan het team dat zich bezig houdt met ons nieuwe complex en zich daarvoor van de ene vergadering naar de ander sleept. Met deze prijs wil men Gert van Leeuwen, Bob van Leeuwen, Rien Overvest en Gerhard Roeterd stimuleren en waardering geven voor al het werk voor ons cluppie om een mooi en compleet SVL complex neer te zetten. De SVL Promotieprijs kwam terecht bij het 1ste elftal. Zij, en de mensen er omheen, hebben door hun promotie naar de 1ste klasse en de uitstraling die ons cluppie daarmee kreeg in de regio en ver daarbuiten, zo gepromoot dat de verkiezing daarmee meer dan terecht was.

Het 2de elftal werd het SVL sportteam. Dit team staat altijd in de schaduw van het 1ste en vaak moeten ze hun beste spelers afstaan. Dit heeft ze diverse malen het zicht op een kampioenschap gekost, maar nu was het eindelijk zover. Het kampioenschap is behaald en daarmee worden zij beloond als het Sportteam 2010. Als Sportman werd Martijn Merkens naar voren gehaald waarna zijn trainer, Jan Gaasbeek, hem de trofee overhandigde. Deze roemde zijn inzet om terug te keren na anderhalf jaar blessureleed. Veel zag hij Martijn alleen op het veld trainen om zijn terugkeer te versnellen. Zijn beloning was een basisplaats in de finale tegen Zevenhoven. Marije van Leeuwen werd bij de dames de Sportvrouw. Ze was overal inzetbaar. Ook is ze sociaal ingesteld, want ze vindt het o.a. zielig als een tegenstander met veel doelpunten verliest. De prijs werd uitgereikt door haar broers Bob en Barry die daarmee aangaven dat ze hun zuster nu gelijkwaardig zien.

Als slot werd Sjaak van Leeuwen als SVL Clubman 2010 gehuldigd. Sjaak, die momenteel in de T.C. zit, zet zich al jarenlang op de achtergrond in voor het wel en wee van SVL. Materialen stuk, Sjaak regelt het, zegekar nodig ? Hij staat er, enz. Zijn benoeming werd dan ook met een luid applaus begroet. Hierna werd er druk gebruik gemaakt van de hapjes en drankjes en werden de vrijwilligers in de watten gelegd, want zij zorgen ervoor dat hun cluppie SVL kan blijven draaien. Ook werden er nog foto's vertoond van de afgelopen weken over promoties en kampioenschappen, ook de jeugd had hier zijn deel in met de B, de E-tjes en F-jes. De film die Pa Hofman had gemaakt van de finalewedstrijd en van zijn jongens, Bastin en Joran, werd met ahhh en ohhh begeleid. Vooral als er een doelpunt op komst kwam zwol het geluid aan tot een explosie. Velen konden er geen genoeg van krijgen en bleven zitten, waardoor ze deze soms voor de 4de keer zagen. Ze konden ook terug zien op een geslaagde SVL Clubdag 2010 en krijgen nu de tijd om de accu weer op te laden voor het nieuwe seizoen, maar eerst gaan ze nog op een welverdiende voetbalvakantie.

 
Sjaak van Leeuwen, SVL clubman 2010

Ton Oostrom.

SVL Clubdag
30 mei 2010

Was het afgelopen zaterdag met de promotie een druk bezette dag voor SVL, komende zaterdag 5 juni wordt het weer een dag die bol staat van activiteiten. De Clubdag wordt om 15.00 uur geopend door de schoolgaande jeugd die gaat proberen bestaande records wat betreft o.a. verspringen, sjoelen, bal schieten enz. te verbeteren. Om 17.00 uur gaan ze strijden om de Penaltybokaal en daarna frieten eten. Om 17.30 gaan de A, B en C junioren voor de Penalty bokaal en de frieten. Om 19.00 uur gaan de kampioentjes, het 2de en 3de, een wedstrijdje spelen om de kampioen der kampioenen. Na afloop hiervan gaan de senioren de ballenvangers testen om de Penaltybokaal, waarna de prijsuitreiking volgt.

Deze avond is vooral opgezet om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor het werk wat ze binnen ons cluppie hebben verricht. Tijdens deze avond worden de topscoorders van hun gouden schoen voorzien. Ook worden de sportman/vrouw en het sportteam naar voren gehaald. Het hoogtepunt van deze avond is als Voorzitter Gerard Minnaar bekend maakt wie de leden als sportman of vrouw hebben gekozen. Dus op deze SVL avond is er voor iedereen wat wils.

Clubdag SVL
12 mei 2010

Zaterdag 5 juni is het weer feest bij SVL. Deze traditionele dag begint om 15.00 uur met een spellencircuit voor de schoolgaande jeugd (6 t/m 12 jaar). Na afloop hiervan om 17.00 uur wordt deze jeugd met frieten weer op krachten gebracht. Als dat gebeurd is, gaan ze penalty schieten. Ook de oudere jeugd gaat daarna om 18.00 uur aan de frieten om daarna met een gevulde maag te gaan strijden wie zich dit jaar Penalty kampioen mag noemen en de bokaal mee naar huis mag nemen.

Van 19.00 tot 20.00 uur wordt er een wedstrijdje gespeeld tussen de kampioenen van dit seizoen, het 2de en 3de. Aansluitend wordt er gestreden om de Penalty bokaal bij de senioren. De feestavond, die tevens helpersavond is, begint hierna. Dit wil niet zeggen dat alleen helpers mogen komen, iedereen die een SVL hart heeft is van harte welkom. Tijdens dit feest worden de topscoorders, sportman en het sportteam gehuldigd. Het hoogtepunt van de avond is de bekendmaking wie de leden als clubman of vrouw van SVL 2010 hebben gekozen. Dus alles bij elkaar genomen zeker een reden om deze middag of avond even een bezoek aan de kantine te brengen.

PENALTYSCHIETEN
Ook dit jaar gaan we op de Clubdag met alle leeftijden penaltyschieten. De keepers van de verschillende elftallen van SVL zullen dan onder de lat staan. Durf je de strijd aan met deze ballenvangers geef je dan op bij Teunie: Weidedreef 26, tes.emons@casema.nl. Liefst voor 5 juni.
5 t/m 12 jaar om 17.30 uur.
A, B en C jeugd om 18.30 uur.
De senioren na de wedstrijd om 20.30 uur.

RECORDS VERBETEREN
Na het succes van vorig jaar gaat de jeugd van 5 t/m 12 jaar, op de Clubdag vanaf 15.00 uur, weer proberen records te verbeteren. De records die onder andere te verbeteren zijn, zijn die van koppen, touwtje springen, skippybal springen, ver springen, radslagen maken, balletje hooghouden, torentje stapelen, kogelstoten, enz. Dus voor een ieder wat wils. Voor deze records wordt in verschillende leeftijdsgroepen gestreden. Kom doe mee en probeer het hele jaar recordhouder te zijn.
Geef je op voor 29 mei bij Teunie: Weidedreef 26, tes.emons@casema.nl.

HELPERS GEVRAAGD
Voor al deze activiteiten hebben we veel hulp nodig, want anders kan de jeugd de bestaande records nooit verbreken. Dus ouders, grote broer of zus, jullie zijn van harte welkom om deze kinderen een leuke middag te bezorgen. Wil je zaterdag 5 juni vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur helpen, geef je dan voor 20 mei op bij: tes.emons@casema.nl of ton.oostrom@casema.nl.
Doen!!! Alvast bedankt, namens onze jeugd.

Bevrijdingsfeest
5 mei 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Deze dag werd begonnen met een ontbijt in de SVL kantine, georganiseerd door het Oranjecomité, waarbij ook de burgemeester Guus Swillens en Jan Burger, natuurlijk begeleid door hun dames. Dit in afwachting van het bevrijdingsvuur, dat door diverse lopers vanuit Wageningen naar Langbroek werd gebracht. Op het Oranjehof werden ze door de burgemeester ontvangen, die na een inleidend woordje op het trapje klom om met de fakkel het bevrijdingsvuur te ontsteken. De voorzitter van het Oranjecomité, Gerard Minnaar, bedankte hierna al diegene die er voor gezorgd hadden dat het vuur kon worden ontstoken.

Ondertussen hadden een kleine 50 kinderen zich verzameld voor de diverse spelletjes die opgezet waren door de SVL activiteiten commissie. Elkaars flessen met een bal omgooien, beschuit pletten op elkaars hoofd, enz. Na afloop en tijdens de spelletjes kwamen natuurlijk de bekertjes limonade ook langs. Dat ze van de spelletjes honger hadden gekregen, lieten ze zien toen de broodjes knakworst en broodjes frikandel voorbij kwamen. Dat was een dankbaar gezicht voor de organisatie zoals men dit naar binnen werkte.

 
De lopersgroep met het bevrijdingsvuur

Koninginnedag
30 april 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Na de aubade kwamen de kinderen, muzikaal begeleid door Excelsior, naar Oranjehof waar weer een mooi spellencircuit was uitgezet. Het was wel jammer dat het weer dit jaar niet zo meewerkte, maar de meeste kinderen deerde dit niet. De prijsuitreiking werd wel in het jeugdhonk van SVL gedaan. 's Middags vertrok men voor de fietspuzzeltocht. De meegenomen regenjassen kwamen onderweg goed van pas. Ook het ringsteken had te maken met de weersgesteldheid, daardoor waren er niet zoveel tractoren opgekomen en ook het publiek liet daarbij verstek gaan. De kleedjesmarkt was naar binnen verplaatst, waardoor de kinderen hun handelswaar droog konden uitstallen. Er werd goed handel gedaan en ook werd er nog van elkaar gekocht. Daarna konden de kinderen zich richten op de kinderbingo. Zelfs de drukste kinderen waren nu kalm om te horen welk nummer ze aan moesten kruisen op hun kaart. Na afloop hiervan werden de prijzen van de Karretjesoptocht uitgereikt. Ook werden de onder andere krattenstapelaars, puzzeltochtwinnaars en winnaars van andere activiteiten die het Oranjecomité opgezet had, naar voren gehaald. Hiermede kwam een eind aan een, ondanks de regenbuien af en toe, zeer geslaagd en prima verlopen dag, die prima werd opgezet door het Oranjecomité. Bedankt hiervoor!!!

 
Kleedjesmarkt in de SVL-kantine

Lampionnen optocht
23 april 2010

Voorafgaand aan Koninginnedag werd er op vrijdag 23 april de lampionnetjes optocht gehouden. De kinderen en de ouders waren weer druk met het versieren van appelkarretjes. Veel kinderen waren ook verkleed. Al met al een zeer geslaagd evenement en onder begeleiding van oude tractoren vertrok men naar Wijk bij Duurstede. Onderweg werd de verlichting aan gedaan waardoor de optocht een hele leuke aanblik kreeg.

Wafels bakken voor Bosnië
10 april 2010

Carmen Roeleveld gaat als student, samen met andere leerlingen van de Marnix Academie, zich inzetten voor de kinderen in Bosnië Herzegovina. Dit doen ze onder het motto 'Laat ze maar lachen en alles komt goed'. Ze zullen daar een week lang de handen stevig uit de mouwen steken. Naast het renoveren van de school in Capljina (Mostar) zullen zij de kinderen van de school een programma vol leuke, educatieve activiteiten aan gaan bieden. De creatieve, drama en spel activiteiten zullen in de komende maanden door hen op school worden voorbereid. Voor zo'n initiatief is natuurlijk geld nodig. Daarom heeft zij samen met haar vriendinnen zaterdag 10 april bij SVL wafels gebakken. Daar heeft Carmen maar liefst 300 euro mee opgehaald. Dit is meer dan zij verwacht had. Een gedeelte van dat geld is voor Bosnië en voor het overige deel gaat ze met Gerhard Roeterd een bestemming zoeken. Wat dat wordt zal ze later nog aan de gulle wafeleters laten weten.
Ze wil alle vrijwilligers nog heel hartelijk bedanken voor hun grandioze en spontane inzet. Alle informatie over de Marnix Academie, etc. kunt u vinden op deze website.


De ijzers staan aan, maar eerst nog ff betalen
 

Kassa voor Bosnië
 

Thuis gebracht en eventueel nog gevoerd,
maar niet uit de krop

Paaseieren zoeken
2 april 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was vrijdag voor Pasen een mooie zonnige dag voor het Paaseieren zoeken, wel met een koud windje, maar daar werden de kinderen dan ook op gekleed. Ruim 30 kinderen waren naar de SVL kantine gekomen om paaseieren te zoeken. Natuurlijk werd er vooraf nog een leuk spellencircuit afgewerkt. Nadat de kinderen waren ingedeeld, werd er met eieren gegooid, met de skippybal gehobbeld, balletje gooien of schieten, enz. Natuurlijk werd daar tussendoor de dorst nog gelest. Daarna moesten de eieren gezocht worden tussen de struiken waar de Paashaas ze had verstopt, eerst de kleintjes en daarna de rest. Deze moesten wel ingeleverd worden, daarvoor kreeg men een heerlijke paashaaslolly, die ze trots aan hun ouders lieten zien, voor zover ze nog niet opgegeten waren. Dat de kinderen lachend en druk vertellend aan de ouders vertelden wat ze allemaal gedaan hadden, was een teken dat het weer een geslaagde aktiviteit was.

 
Paaseieren zoeken

Verslag Paasklaverjasavond
2 april 2010

Door het evenementen bureau van Forza Langbroek werd door de heren Wendels (wedstrijdleider), begeleid door zijn enige echte Anja en Jan Willem “Jos van Oss” Aalbertsen (assistent wedstrijdleider) en uitvoerend producent van Het Rad van Fortuin deze avond georganiseerd. Het lukte de heren om 13 tafels te vullen, waarbij er een mix was van 20-ers tot 70-ers.

Onder het genot van een kopje koffie werd iedereen door Jeroen welkom geheten. Het lukte hem in de goed georganiseerde chaos, om een ieder een kaart te laten trekken voor de tafelindeling, zodat om 20h30 begonnen kon worden. Vanaf achter de bar had chef barkeeper Andre, zijn obers Tommie en Martin van Z van de juiste instructies voorzien, zodat de 52 deelnemers konden worden voorzien van een natje en een droogje.
Aan elke tafel moesten 3 bomen worden gespeeld. Met elke maat 1 boom. Scorelijsten waren keurig voorgedrukt en er kon worden begonnen. Na de prijsuitreiking van het klaverjassen zou het Rad van Fortuin nog worden gedraaid.

Hier volgt een kort verslag van een van de tafels. Bezetting was 2 jonge knapen en 2 wat oudere spelers. Oud begon tegen jong met de 1e boom. De zenuwen hadden de youngsters redelijk te pakken, want de oudjes begonnen met een pit. Hierna bleef het redelijk gelijk opgaan, met redelijk wat roem. Traditioneel had een van de jongeren zijn gebruikelijke “verzaak” moment. Voor de uitslag had dit geen enkel effect. De resultaten van de 3 boompjes waren niet geweldig. Resultaat geen van de 4 viel in de prijzen.

Grote winnaars aan het eind waren de meer geroutineerde en ervaren spelers. Omdat iedereen moest wachten tot 23h15 tot de tafel van o.a. Sander R klaar was, werd de spanning bij veel deelnemers ondragelijk. Iedereen was in afwachting van: HET RAD VAN FORTUIN. Het lukte Jeroen toch om iedereen zijn prijs in ontvangst te laten nemen, zodat onze enige echte quizmaster om 23h30 plaats kon nemen voor zij eigen RAD.

Gestoken in zijn traditionele zilveren colbert begon show- en quizmaster Jan Willem met zijn optreden. Had iedereen het in het verleden over Hans van der Togt en Leontien, een optreden van onze eigen Jan Willem overtreft dit vele malen. Het gemak waarmee hij het Rad laat draaien, langzaam draaien of afstopt overtreft ALLES. Prijzen zijn van grote klasse en het gemak waarmee hij lootjes verkoopt (ieder 4 stuks) maakt zijn voorstelling uitermate attractief. Iedereen heeft de mogelijk wat we winnen en er is voor iedereen wat wils. Grote winnaars waren “chauffeur” Kees en “mevrouw” Beppie.

Uitsmijter van de avond was de uitreiking van de prijs aan Ron van Brenk. Hij won een doos met 10 eieren, en op de vraag van de quizmaster of hij ze onderhands of bovenhands wilde ontvangen, kreeg hij deze ook aangegooid. Bovenhands door de zaal naar Ron, met als resultaat een slechte vangbal van Ron en de eieren via hem door de zaal. Extra werk voor de schoonmaak ploeg. Al met al een zeer geslaagde en gezellige avond, die zeker voor herhaling vatbaar is. Organisatie en barmensen bedankt.

Namens een deelnemer.

Spellenavond
26 maart 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

De door de Activiteitencommissie geplande spellenavond in de kantine moest plotsklaps verplaatst worden, doordat men op die avond, dit ondanks dat we september vorig jaar onze agenda al samengesteld hadden, ook een ingelaste algemene ledenvergadering gepland had. Met veel mankracht voor het sjouwen van tafels, banken en stoelen. Ook moest er nog een kachel geplaatst worden, het rad, bingospel en de cadeautjes allemaal overgebracht worden. Maar gelukkig is het toch nog een gezellig avondje geworden.

 
Rad van Fortuin spelen

Ingelaste algemene ledenvergadering
26 maart 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Vrijdag 26 maart werd in de SVL kantine een ingelaste algemene ledenvergadering gehouden met als doel de structuurwijziging, omzetting van vereniging naar een stichting, en een presentatie van het nieuwe sportcomplex en met de indeling daarvan. Alle sporten van de Omni, Voetbal, Gymnastiek, Badminton en Tennis vinden straks plaats op één terrein. Zowel de omzetting als de presentatie werden door de aanwezige leden met goedkeuring ontvangen. Het was overigens wel een unicum dat er zoveel mensen op een ledenvergadering waren.

Vuur halen in Wageningen
19 maart 2010

Op woensdag 5 mei 2010 gaan een aantal hardlopers in estafette het bevrijdingsvuur in Wageningen ophalen. Deze lopers komen in de ochtend aan. Het is de bedoeling om met zoveel mogelijk lopers deze estafettelopers binnen te halen. Wilt u meedoen, u dient dan om 9 uur bij het SVL-terrein te zijn en wordt met een bus naar Overlangbroek gebracht om daar met de estafettelopers terug te lopen naar Langbroek. Het traject is ongeveer 5 kilometer.

De oranjevereniging

Joss van Oss winnaar van de SVL Playbackshow
12 maart 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.
Kijk op YouTube voor enkele filmpjes van de optredens.

Het jaarlijkse artiestenfeest werd dit jaar gewonnen door Jan Willem Aalbertsen met zijn perfecte uitvoering van Joss van Oss. De wisselbeker was meer dan verdiend. Het was voor de jury, Manita van Hulzen, Ron Brenk, Rob Weerdenburg, Jan Gaasbeek en voorzitster Annemarie Ottink een hele opgave om uit de keur van artiesten die op het podium verschenen de beste te halen, want de kwaliteit was ook dit jaar weer zeer hoog.

Alhoewel Ramses Shaffy stuntelig begon, maar dat zal wel te maken hebben gehad met een snuifje en zijn leeftijd. Daar hadden de Four Tops geen last van, die stonden gewoon met z’n drieën te zingen (Altzheimer?). Harry Vermegen had het wel over 4 en een grote fles bier. Daarna werd de integratie geweld aangedaan door Ali Osram. Björk presenteerde zich ook heel goed. Paul de Leeuw en de bedlegerige Klein zongen ook hun duel. De goeie ouwe tijd kwam ook weer even terug met Peter Faber en Carry Tefsen en ze hielden ook nog echt van mekaar. Dan was het optreden van de Back Street Boys van een heel ander kaliber. Simon en Garfunkel zongen de eerste helft naar de pauze. Hierna kwam er eentje ‘van weet je nog wel oudje’, Ja zuster, nee zuster. Corry van Gorp liep daarna met haar kokosnoten te koop. Joss van Oss had een ander iets in de aanbieding. Doe Normaal stond ook bij SVL op de planken en ook Two Unlimited liet horen dat ook zij tijdloos zijn. Ook André van Duin en Corry van Gorp waren dit hierna met een waterballet.

 

Na de witte rook kwam de juryvoorzitster Annemarie vertellen dat het weer zeer moeilijk was maar dat Corry van Gorp en André van Duin (Monique Goes en Ton Oostrom) de aanmoedigingsprijs hadden gewonnen. De 3de prijs was voor de Four Tops (Martin, Bastiaan en Bastin). Corry van Gorp (Bea, Jolande en de rest) ging met haar kokosnoten en de 2de prijs aan de haal. Joss van Oss met zijn zachte G en harde L (Jan Willem Aalbertsen) met assistenten mochten de wisselbeker en een groot applaus in ontvangst nemen. Dit betekende ook dat ze na alle bedankjes aan medewerkers nog een toegift moesten doen. Daarna werd er in de afgeladen kantine nog even nagepraat over deze zeer geslaagde 14de editie van de SVL Playbackshow, die tevens de sfeer weergeeft van het Langbroekse kluppie SVL.

Ton Oostrom

Paaskaarten bij SVL
12 maart 2010

Op vrijdag 2 april houdt Forza Langbroek een klaverjasavond in de SVL-kantine. Na afloop zal het RAD VAN FORTUIN ook weer draaien. Er zijn geweldige prijzen te winnen. Voor opgeven zie de flyer.

Forza Langbroek

Paul Emons loopt 10 kilometer voor een goed doel
9 maart 2010

Geachte lezer,

Op 5 april zal ik, Paul Emons, gaan meedoen aan de 10 kilometer tijdens de marathon voor Utrecht. Nu loop ik niet voor mijzelf, maar ik loop voor de stichting Somoi Makassar. Deze stichting is actief in Indonesië en zij ‘zoeken’ kinderen in Indonesië die niet naar school gaan of kunnen en/of een fysieke en/of lichamelijke beperking hebben. Zij vragen aan de ouders wat zij voor hun kindje kunnen doen of deze kinderen naar school mogen, zodat het kind in contact kan komen met andere kinderen en onderwijs kan volgen. Als het kind een aanpassing, prothese, hulpmiddel of operatie nodig heeft, zoeken zij samen met de ouders, Nur, de fysiotherapeut (en eventueel een arts) naar de beste oplossing. Als ze dan op school zitten krijgen ze fysiotherapie indien nodig, zodat ze om leren gaan met hun beperking. Na de basisschool kunnen ze verder leren of een vak leren (kan op die school). Op die manier krijgen ze de mogelijkheid om een baan te krijgen en dus deelnemen in de maatschappij. De mensen achter deze stichting proberen minstens 1 of 2 keer per jaar langs te gaan op zoek naar nieuwe kinderen. Zo hebben zij weet van 9 kinderen die de steun van deze stichting goed kunnen gebruiken. Het probleem is echter dat deze kinderen in de bergen wonen en dat zij hiervoor extra moeten reizen waardoor er extra kosten aan zijn verbonden.

 

Nu begrijpt u wellicht dat dit niet zonder financiële steun kan en daarom wil ik me graag door u laten sponsoren tijdens de 10 kilometer. Dit kan op verschillende manieren. U kunt mij per kilometer sponsoren of een vast bedrag sponsoren. Dit hoeft u niet alleen te doen, maar u kunt dit ook met een groep vrienden of collega’s doen.

Mocht u willen sponsoren, dan kunt u dit bij mij melden via het mailadres paul.emons@student.hu.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website http://somoimakassar.shareyourstory.nl en hierop zijn ook foto’s en verhalen van de afgelopen winterperiode te vinden en hoeveel kinderen inmiddels weer warmte uitstralen na deze koude winterperiode.

Met vriendelijke groet,

Paul Emons
Namens het bestuur van Somoi Makassar

Aankondigingen JAC
26 februari 2010

De activiteitencommissie organiseert de komende weken tal van activiteiten, namelijk:

De activiteitencommissie

Aankondiging SVL Playbackshow
23 februari 2010

Vrijdag 12 maart wordt bij SVL weer de jaarlijkse Playback show opgevoerd. Diverse artiesten van allerlei pluimage zullen vanaf 20.00 uur daar gelegenheid krijgen hun kwaliteiten te tonen. Niet alleen op zang maar ook op artistieke inbreng zullen de artiesten door een zeer deskundige jury worden beoordeeld. Denk jij hieraan te kunnen voldoen, een heeeel klein beetje mag ook, als je er maar plezier aan beleeft, geef dat dan even door. Zet je naam op het lijstje in de kantine, welke artiest je uitbeeldt en met welk nummer. Geef ook even op uit hoeveel personen je groep bestaat en met wie (i.v.m. de deelnemerslijst) je de Playback wisselbokaal van de winnaars van vorig jaar Cow Girl over wil nemen.
Mailen mag ook: johan.mocking@planet.nl of ton.oostrom@casema.nl.

Dringend gezocht: bardienst vrijwilligers
17 februari 2010

S.V.L. is op zoek naar mensen die bardienst van 13:00 - 17:00 willen draaien. We zoeken ouders van spelers, oud-voetballers die net gestopt zijn of een ieder die deze tijd bardienst zou kunnen draaien. Het gaat om 1 keer in de 3 à 4 weken, maar bijvoorbeeld één keer in de zes weken is ook goed. Opgeven kan bij Martijn Merkens of Sharon van Leeuwen.

Martijn Merkens: Mail, merkensmartijn@hotmail.com
Tel. nr: 06-18694617

Sharon van Leeuwen: Mail, sharonvanleeuwen@hotmail.com
Tel. nr: 06-50625745

Geslaagde casino avond
15 januari 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Dat een gokje wagen niet alleen speelt bij de ouderen was vrijdagavond te zien in de SVL kantine. De AC had een casinoavond opgezet voor de jeugd van 7 tot ongeveer 12 jaar. De opkomst was goed. Er waren veel kinderen op af gekomen. Men had een spellencircuit opgezet met diverse gokspelletjes, zoals dobbelen (rood of blauw), even of oneven, kaartje draaien, roulette enz. Ook de activiteitencommissie was zelf als fruitautomaat actief. Iedere deelnemer kreeg een kom fiches, die ze bij elk spelletje in konden zetten, als startgeld. Was de kom leeg dan kon je weer een nieuwe verdienen door de ramen te zemen. Veel kinderen kwamen daarvoor niet in aanmerking. De meeste keken eerst even de kat uit de boom en daarna volgde een voorzichtige inzet. Natuurlijk werd er ook een paar keer een drinkpauze ingelast. Het was eerder munten inleveren dan gedacht doordat het zo spannend was. Na de telling bleek dat Bart Aalbertsen de beste speler was, hij had maar liefst 179 munten. Denise Goes had het ook goed gedaan met 133. De derde plaats was voor Mike Ebergen met 119 fiches. De overigen kwamen niet voor een prijs in aanmerking:

Naam Aantal   Naam Aantal   Naam Aantal
Sascha 106   Femke 42   Thijs 75
Mieke 94   Donny 63   Sjoerd A 63
Yvette 99   Bas v R 26   Kevin 33
Boline 71   Kim 75   Lars 14
Giel 117   Björn 99   Alyssa 79
Sjoerd R 29   Edo 69   Mart 75
Denise v S 59   Ruben 91   Remco 43
Stijn 100   Luuk 43   Mika 94

Degene die de meeste de ramen had gezeemd, was Iris Aalbertsen.
De organisatie (Anita, Irene, Elsbeth en Monique) kan terug zien op een geslaagde casino avond en was blij dat Evelien, Renate, Mark, Corine, José, Jeannette en Connie hen als croupiers hadden geholpen. Dat de kinderen het daarmee eens waren lieten ze blijken met een luid applaus na afloop.

Verhuizing SVL gaat door
12 januari 2010

 

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

De overvolle publieke tribunes in de raadszaal van o.a. Langbroek waren dinsdag 12 januari grotendeels bezet door SVL-ers. Dit kwam omdat de raad die avond moest stemmen over het bestemmingsplan Oranjehof, waarvan ook het sportcomplex van de Langbroekse Sportvereniging deel uit gaat maken. Na afloop van de voorbespreking in de raad werden om 22.00 uur de deuren van de zaal geopend. De stemming over Oranjehof stond om 23.15 uur op de agenda gepland. De twee moties die hierover waren ingediend, werden, na overleg, doorgeschoven naar maart zodat men met de stemming kon beginnen. Deze verliep heel soepel. Het bestemmingsplan Oranjehof werd door de voltallige raad goedgekeurd.

Dat dit zo soepel gebeurde was volgens Hans Pouw te danken aan wethouder Jan Burger, die dit plan in 2½ jaar op de kaart gezet had. De voorzitter van de SP wilde in Burgers belang (hij heeft niets met Burger belang te maken, zoals onlangs in sommige bladen te lezen was, want hij zit nog steeds de SP voor) nog wel even reageren op de kritische opmerkingen die Jan te verwerken kreeg. Normaal staat er voor zo'n project ongeveer 5 jaar en hij heeft dit in ruim 2 jaar verwezenlijkt, dit zegt toch wel genoeg over zijn kwaliteiten.

Het voorbereidende werk, door vele SVL-ers, met o.a Gert van Leeuwen en Gerhard Roeterd, werd met de goedkeuring beloond en nu kan men beginnen met het verder uitwerken en afronden hiervan. Op het sportcomplex staat een sporthal gepland voor de Gymnastiek en Badminton. Banen en kantine voor de afdeling Tennis. De voetbal krijgt 2 velden waarvan het hoofdveld met kunstgras wordt uitgevoerd. Ook komt er nog een iets kleiner veld met een afmeting waarop geen standaardteams mogen spelen. De kleedkamers komen onder de kantine. Nog even een maandje wachten en dan denkt men in mei te beginnen met het aanleggen van de velden. De verwachting is dat men het seizoen 2010-2011 kan beginnen op de nieuwe velden. Aan het eind van dit jaar denkt men te starten met de bouw van de kantine en kleedkamers. Met al deze ontwikkelingen is de toekomst van ons cluppie SVL gewaarborgd en kan men de toekomst van de Langbroekse Sportvereniging met vertrouwen tegemoet zien.

 

Een bezoek aan de zolder leerde mij dat precies 40 jaar geleden het initiatief van Jan van Soest om een kantine voor SVL te bouwen werd omarmd door o.a. Hazendonk, Potasse, van Wijk, Oud Broekhuizen en Marchal, waardoor SVL 15.000 gulden subsidie kreeg van de toenmalige Langbroekse gemeenteraad. Omdat de vergunning zo lang uitbleef is Jan van Soest samen met voorzitter Bert Arends in de auto gestapt richting Den Haag om daar de vergunning op te halen. Hij had wel een kist appels achter in de kofferbak gezet. Waar niemand op gerekend had gebeurde. Het doorzettingsvermogen van Jan had het gewonnen van de ambtenarij. Op de terugweg had de kist appels plaats gemaakt voor de vergunning. Er kon eindelijk gebouwd worden. Ja, dat waren andere tijden. Al ga je nu met een pallet te veld.

Ton Oostrom

Besluitvorming omtrent bestemmingsplan Oranjehof
8 januari 2010

Dinsdag aanstaande valt de beslissing over het bestemmingsplan de Oranjehof in Langbroek. Onderdeel hiervan is de verplaatsing van de accommodatie van sportvereniging SVL.
Graag willen wij, het bestuur van SVL, dat hierbij zoveel mogelijk leden/vrijwilligers aanwezig zijn. Dus ben je in de gelegenheid, kom dan!!! De raadsvergadering vindt plaats in het gemeentehuis in Wijk bij Duurstede en begint om 22:00 uur.

Het bestuur van SVL

40-jarige lidmaatschap Gert van de Lagemaat
6 januari 2010

Niet alleen Rien van Rossum kreeg het 40-jarige speldje opgespeld, maar ook Gert van de Lagemaat. Hij kon door zijn ziekte niet aanwezig zijn op de nieuwjaarsreceptie. Gert van Leeuwen en Ton Oostrom zijn afgereisd naar Gert en zijn vrouw om een bloemetje te overhandigen en de versierselen voor het 40-jarige lidmaatschap op de te spelden.

          

Nieuwjaarsreceptie druk bezocht door vele SVL-ers
2 januari 2010

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

De sfeervol ingerichte kantine barstte zaterdag bijna uit zijn voegen bij de nieuwjaarsreceptie. Vooraf hieraan had Johan Mocking, samen met Barry van Leeuwen, weer het traditionele oliebollentoernooi georganiseerd. Hieraan werd door maar liefst 80 spelers deelgenomen, verdeelt over 8 teams. Dit werd gewonnen door de Pulepataters, die in de finale de Hazepepers met een 4-1 nederlaag de kantine instuurden.

Heerlijke oliebollen
Na afloop liet men zich de oliebollen goed smaken. Om half 4 was de kantine al bijna vol en dat terwijl de aanvang van de receptie om 4 uur was. Gerard Minnaar (algemeen voorzitter), Gert van Leeuwen (voorzitter voetbal) en Gerhard Roeterd (verstrekker van de consumptiebonnen om een toost op 2010 uit te brengen) hebben heel wat handen moeten schudden, waaronder die van de wethouders Aukje Boer en Jan Burger, de voorzitter van CDA, Hans Smudde en Hans Pouw, voorzitter van SP. Ook de voorzitters van de afdeling Gymnastiek, Galm groep, Tennis en Badminton kregen de beste wensen aangereikt. In zijn Nieuwjaarsspeech riep Minnaar zijn leden op om 12 januari de raadsvergadering bij te wonen waarin gestemd moet worden over de verhuizing van onze accommodatie, moeten we weg tegen een aannemelijk bod of blijven we zitten.

 

Bloemen en speld
Hierna werden er leden naar voren gevraagd om het speldje en bloemen in ontvangst te nemen voor hun 12½ jarig lidmaatschap van SVL, te weten Jorik Quint, Jacob Wolfswinkel, Sharon van Leeuwen, Kevin van Leeuwen, Dhian Veenhof, Joris Roelofsen en Thijs van Leeuwen waren de gelukkigen. Daarna werden Sander van Dijk, Jasper van Doorn, Marco Hoogland en André van Mourik naar voren gevraagd om gehuldigd te worden voor hun 25 jarig lidmaatschap. Deze vielen in het niet bij de twee ouwe rotten die maar liefst 40 jaar lid waren van ons cluppie SVL. Rien van Rossum en Gert van de Lagemaat. Nadat Rien Gerard Minnaar zijn levensloop bij SVL had verteld en het speldje opgespeld kreeg, wachtte hem een ovationeel applaus van de overvolle kantine. Helaas kon Gert wegens ziekte niet aanwezig zijn maar hij wordt deze week thuis opgezocht om hem alsnog te eren. Hierna zwelde het geluid weer aan en werd er nog een heel tijdje, dorps eigen, volop bijgepraat over vroeger, het heden en de toekomst van de club SVL.

Ton Oostrom.