Verenigingsnieuws 2008

Nieuwjaarsreceptie SVL
29 december 2008

Zaterdag 3 januari is er in de SVL kantine, vanaf 16.00 uur, weer de gelegenheid om elkaar persoonlijk de wensen voor 2009 over te brengen.
Tijdens deze receptie worden ook de jubilarissen gehuldigd. Chris Everhardus, Jos van Leeuwen, Sjaak van Leeuwen, Teunie Emons en Gerrit van de Lagemaat voor hun 40-jarig lidmaatschap. Jan van Kooten voor zijn 25-jarig lidmaatschap en Fabian Roelofsen, Erik Dijkman, Stieneke Hey, Gerhard Roeterd, Marja Verweij, Monique Goes, Thomas Weder, Jo-Ann van de Lagemaat, Hugo Damen en Maaike van Rossum voor hun 12½ jarig clubtrouw.
Verder komt een KNVB afgevaardigde nog twee van onze leden huldigen voor hun inzet voor ons cluppie en voor de KNVB. Als u wilt weten wie dat zijn, moet U komen kijken. Verder komt onze burgemeester Guus Swillens ook nog een lid van ons verrassen. Dat zijn allemaal extra redenen om een bezoekje te brengen aan onze feestelijk versierde kantine. Natuurlijk krijgt U van ons een drankje om te toosten op een sportief, gezellig, maar vooral gezond 2009.

Sinterklaas bij SVL
29 november 2008

Kijk in het foto-album voor alle foto's.


Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek bij SVL
  Zaterdag 29 november kwam Sinterklaas SVL bezoeken in de gymzaal. Ongeveer 35 kinderen hadden zich opgegeven om dit feest bij te wonen. Om half 5 kwamen alle kinderen en zij konden gaan oefenen in de Pietenschool. Zo konden ze pietenmutsen maken, over een dak lopen, pakjes overbrengen en pakjes door de schoorsteen gooien. Tegen 5 uur kwam Sinterklaas met 3 zwarte pieten een kijkje nemen. De zwarte pieten gaven soms het goede voorbeeld, maar bij sommige onderdelen ging het goed mis, zoals de zwarte piet die vanwege hoogtevrees niet meer naar beneden durfde. Sinterklaas heeft het allemaal rustig bekeken en vroeg de kinderen toen in een kring bij hem te komen zitten. Eerst heeft hij een paar kinderen bij zich geroepen en daarna moesten ze heel hard en heel zacht een liedje zingen. Dit ging alle kinderen goed af, waarna ze allemaal een cadeautje kregen. Blij gemaakt met een Barbie, een brandweerauto of een zelf te bouwen Hummer en met handjes vol met pepernoten gingen alle kinderen voldaan naar huis.

Alle vrijwilligers nogmaals bedankt voor jullie hulp deze middag!

Elsbeth, Monique, Irene en Anita

Yvette als Pink winnares van de mini Playbackshow
14 november 2008

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Het was weer een grote happening van artiesten bij SVL, tijdens de traditionele jeugd playback show. Er waren weer veel artiesten naar de SVL kantine gekomen om hun kwaliteiten te laten zien en horen. Eindelijk was het zover. Wekenlang hadden ze thuis al geoefend. Hun ouders wisten de liedjes zelfs al uit het hoofd mee te zingen. Goed, sommigen hadden maar één dag nodig gehad, maar het maakte niets uit. Het enthousiasme voerde de boventoon. Toen om zeven uur Stefanna Goes als Avril Lavigne de spits afbeet zat de SVL kantine al vol met verwachtingsvolle vaders en moeders en natuurlijk niet te vergeten opa’s en oma’s. Daarna mochten Celest v.d. Woerdt Castillo, Sodaba Paryan, Luan ten Boske en Maaike Jongmans hun klasse tonen als de Coolste DJ van Kinderen voor Kinderen. Zoë van Doorn, Lisa Damen en Femke Aalbertsen vertolkten hierna Nick en Simon met de wandelende Rosanne. Een echt actienummer van ALI B en YES-R werd hierna op de planken gezet door Kars Roeterd, Melvin Costerus en Sjoerd Aalbertsen. Na het optreden van Denise Goes met Oh nee, oh nee van House for kids was het pauze.

 
Celeste, Sodaba, Luan en Maaike als de
Coolste DJ

Daarin werden alle kinderen verrast met een ijsje, gaat er altijd in. Ook werden Alyssa van Impelen voor de voetbal en Eline van Lankeren voor de Gym verrast met een cadeautje voor hun inzet met de loten verkoop van de Grote Clubactie. De jury, Lucien van Leeuwen, Jolanda Roelofsen en Eline Aalbertsen konden zich even beraden over de talenten die al voorbij gekomen waren. Na de pauze moesten Sephyr Paryan en Gerard Merkens eigenlijk hun nummer PSV jump brengen, maar het schijfje was niet goed ingebrand, dus moesten ze nog even naar huis. Daarom moesten Michelle ten Boske en Lieneke Jongmans nu als eerste optreden. Dat was voor hen geen probleem want hun Kung fu fighting werd met verve op de planken gezet. Yvette Philipi stond daarna solo op het podium met So What van Pink. Nick en Simon kwamen daarna ook nog even terug met het Soldatenlied. Hun echte namen waren Iris en Bart Aalbertsen.


De winnares van de SVL Playback Wisselbeker
was Yvette Philipi
 

Ook de kinderen van Kinderen voor Kinderen kwamen weer op het podium, nu als Negar Sardari en Laura Damen met het Tietenlied. Ze moesten daar nog wel even naar zoeken. Daarna kwamen Sephyr en Gerard hijgend het podium op om dat even om te bouwen tot het PSV supportershome, dit ondanks de aanwezigheid van supporters van de F.C., Feijenoord en Ajax. Zij brachten de PSV jump heel fanatiek. Hierna namen de kinderen bezit van het podium om alvast te oefenen voor hun eventuele optreden volgend jaar. Voor de jury wachtte de moeilijke taak om de prijswinnaars bekend te maken. Zoals verwacht kwamen ze prijzen te kort. Maar voordat ze de prijswinnaars bekend maakten werden ze door Gert van Leeuwen met een pakketje om te knabbelen bedankt voor hun inzet. Ook de smink kreeg een pakketje voor bij het babbelen. Tuincentrum Merkens voor het opfleuren van het podium. De geluidsmannen kregen nootjes voor het afspelen van de muzikale noten. Ton Oostrom kreeg ze voor een beetje van dit en een beetje van dat.

Eindelijk werden de artiesten verlost van de spanning doordat de jury bekend maakte dat Kars, Melvin en Sjoerd de aanmoedigingsprijs mee naar huis mochten nemen. Sephyr en Gerard gingen aan de loop met de 3de prijs. De 2de prijs was voor de Coolste Celeste, Sodaba, Luan en Maaike. De winnares van de SVL Jeugdplaybackshow 2008 werd Yvette Philipi. Ze kreeg een luid applaus van alle mensen in de kantine en helemaal nadat ze als toegift nog eenmaal haar act weer feilloos op de planken zette. Dit was weer het einde van alweer en geslaagde activiteit van het JAC en waar Monique, Elsbeth, Irene en Anita met voldoening op terug kunnen kijken. Namens alle kinderen hartstikke bedankt!!!!

Wafels bakken bij SVL voor het JAC
15 november 2008

Afgelopen zaterdag 15 november werden er in de kantine van SVL wafels gebakken door vele vrijwilligers. Na een dag bakken werd er € 480,00 opgehaald voor het JAC (Jeugd Activiteiten Commissie). Bakkerij Wim Aalbertsen zorgde voor het beslag en t-shirts voor de dames.


De drie Adrie's van SVL, vlnr Adrie Hardeman,
Adrie van Rooijen en Adrie van Rossum.
 
 


Corry van Leeuwen, Lenie Polman en Annet
van Leeuwen zijn aan het bakken.

 
 


Lenie Polman, Annet van Leeuwen en Jolanda
van Dijk. Met op de achtergrond Adrie
Hardeman en Corry van Leeuwen met het
sponsorbord.

Laserquest
15 oktober 2008

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Met 30 enthousiaste spelers/sters van de junioren en D-pupillen gingen we op weg naar het terrein van het KNVB centrum in Zeist. Na een kleine wandeling kwamen we bij het betreffende terrein aan. Daar werden 3 groepen van elk 10 personen gemaakt. Groep 1 kreeg leuke zwarte hoedjes op, groep 2 camouflage kleur hoedjes en groep 3 mocht de crème kleurige hoedjes opzetten.

Elk team kreeg diverse instructies mee, hoe je de laser bedient, hoeveel patronen en hoeveel levens ieder had en het moeilijkste van alle instructies was dat je niet mocht rennen. Daarna ging groep 1 strijden tegen groep 2, waarbij het de bedoeling was om zoveel mogelijk tegenstanders te raken. Als je iemand geraakt had, kon je dat zien aan het rode lampje op de betreffende hoedjes. Dit duurde telkens een kwartier. Na een kwartier even een rustpauze, waarna een team een VIP moest beschermen en ergens heen moest brengen, terwijl het andere team juist de VIP uit moest proberen te schakelen en er voor moest zorgen dat de VIP niet de betreffende plek zou bereiken.

 

 

Om en om moest een team een VIP beschermen of juist uit proberen te schakelen. Nadat elke groep tegen elkaar had gestreden, was bekend geworden dat groep 1 met de zwarte hoedjes alle opdrachten had gewonnen en dat Renate van Rossum onze topschutster was geworden van die middag. (Binnenkort staat de minister van defensie bij je op de stoep, Renate).

Gelukkig zat het weer ook mee die middag en na allerlei enthousiaste reacties was het een geslaagde middag. Jongens en meiden bedankt. Het was zeer de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar, ouders die voor het vervoer hebben gezorgd, BEDANKT.

Namens de jeugdactiviteitencommisie (JAC).

Jeugdkamp
2 juli 2008

Kijk in het foto-album voor alle foto's.

Vrijdag 20 juni was het dan weer zover, na maanden van voorbereiding, begon om half 7 het jaarlijkse jeugdkamp. Deze keer geen 1 maar 2 nachten niet of weinig slapen. Hoe zou dat zijn verlopen? Hieronder volgt een verslag.

Rond 18.30 uur werd er verzameld bij het SVL terrein waar diverse ouders ons naar Austerlitz brachten. We logeerden in het Lipke Zijlstrahuis. Een gezellig huis met een groot grasveld erbij en ook een heus geitenhok (speciaal voor kinderen die niet wilden luisteren). Na eerst een kamer uitgezocht te hebben, begon de avond met een spellencircuit met veelal Olympische atletiek onderdelen. Dit circuit werd afgelegd met groepen van jong tot oud. Maar eerst moest er nog gezongen worden voor Denise, zij was jarig die dag.

Het ging er heel fanatiek aan toe en er werd gestreden voor iedere meter. Ieder kind verdiende hiermee een SVL-oorkonde. Na dit spellencircuit hadden we toch wel wat honger gekregen en konden we ons tegoed doen aan soep en bolletjes. Er moest ook goed gegeten worden want voor de 8 jaar en oudere stond er nog een vossenjacht te wachten en voor de 6 en 7 jarige was er nog disco.

 
Verzamelen op het SVL terrein


Zaklopen

Olympische spelenavond

Etenstijd

Rond 23.00 uur kwamen er ontzettend veel jongens en meiden ons helpen bij de vossenjacht, er waren er zelfs zoveel dat we 2 begeleiders op elke groep konden zetten. AAN ALLE HELPERS, BEDANKT VOOR JULLIE INZET, HET WAS WEER GEWELDIG EN ZONDER JULLIE KAN ZO'N VOSSENJACHT NIET PLAATS VINDEN.

Het was weer geweldig spannend om in het donker en midden in de nacht op pad te zijn. Rond 01.00 uur kwamen we weer terug en toen waren zelfs de jongsten onder ons nog wakker. Na 03.00 uur werd het toch wel wat stilletjes op elke kamer, maar om 06.30 uur waren de eerste alweer paraat. Na een heerlijk ontbijt werd er om 09.45 uur koers gezet naar zwembad Dijnselburg, waar we tot enen verbleven en diverse ouders ons weer op kwamen halen.


Wij slapen hier

De bonte middag

De smurfen waren er ook

Het middag en avond programma moest aangepast worden i.v.m. het spelen van het Nederlands elftal. Hierdoor werd onze bonte avond veranderd in een bonte middag. De groepen moesten zelf kleding of iets dergelijks maken wat met het liedje te maken had en ze kregen tijd om het liedje in te studeren. Het werd een heel gezellige middag met leuke creaties en optredens. Na de patat en gehaktbal moesten de kinderen zich zoveel mogelijk in het oranje kleden voor de oranje speurtocht (wat de kinderen niet wisten, was dat ze naar een bus geleid werden), die ons naar SVL toe bracht waar we de wedstrijd Nederland-Rusland konden bekijken. (Namens alle kinderen nog bedankt voor de consumpties die zij kregen voor limonade en / of chips en ijs). Jammer dat het Nederlands elftal niet meewerkte en uit het toernooi lag, maar eenmaal in ons huis was het weer een gezellige boel. En wij (de leiding) maar denken dat ze nu toch wel eerder zouden gaan slapen, maar niets was minder waar. Ook nu was het weer rond de klok van 03.00 uur voordat het iets rustiger werd op de kamers (wat wil je ook na al die rare Uri Keller praktijken en enge verhalen). Maar het mooiste moment voor de leiding was toch wel het wakker bellen van alle kinderen om half 9. Sommigen dachten dat het nog midden in de nacht was.


In de kantine naar Rusland-Nederland kijken

De leiding wordt bedankt

Moe maar voldaan naar huis

Na weer zo'n heerlijk ontbijtje werd er koers gezet naar het bos voor het Levend Stratego. Na enige uitleg snapte iedereen hoe het spel werkte en hebben beide teams een aantal keren de vlag gevonden. Om 12.00 uur was het alweer tijd om naar het huis te gaan om een lunch te nuttigen en daarna was het wachten op de ouders die ons weer terug naar Langbroek brachten, alwaar we rond 14.30 uur waren. ALLE KINDEREN (50) BEDANKT VOOR JULLIE GEZELLIGHEID, ZONDER JULLIE GEEN GESLAAGD KAMP. ALLE OUDERS DIE HEBBEN GEREDEN BEDANKT!!!!!!!!!!!!!!

SPECIALE DANK GAAT UIT NAAR MARITA, SHARON, SELINA en MARLOT. (voor het helpen en slapen)
TON BEDANKT VOOR HET GEBRUIKEN VAN JOUW FOTOCAMERA, ER ZIJN MOOIE PLAATJES MEE GEMAAKT.

TOT VOLGEND SEIZOEN,

ANITA, ELSBETH, IRENE en MONIQUE

PS: namens het JAC bedankt voor de bus en de mogelijkheid om toch nog naar het Nederlands elftal te kunnen kijken.

Foto's ochtendprogramma clubdag SVL
30 juni 2008

Hierbij alsnog de ontbrekende foto's van het ochtendprogramma van de SVL clubdag van 31 mei jl.


Aanmelden

Groepjes worden samengesteld

Het valt niet mee de roos te raken


Raak, in de korf

Kogelstoten

Ook werd er nog gehockeyd


Kijk uit voor je tenen!

Even bijkomen met limonade

Inschrijven voor het penaltyschieten


Veel publiek langs de lijn

De eerste hulp wordt bedankt

Het smaakt heerlijk


Wij hebben het aardig gedaan

Nel, onze omroepster met Teunie voor de
prijsuitreiking

Wij waren bijna de beste


Bianca topscoorster meisjes

Maarten Overvest penaltykampioen bij de
jongens

Laatste opdracht een spandoek maken voor
straks


Op naar de Finale in Driebergen

Deze hadden het goed en kwam aan de wagen
te hangen
 

Martin Roelofs clubman SVL 2008
31 mei 2008

De clubdag van SVL is dit jaar wel een zeer geslaagde dag geweest. Door de finalewedstrijd in Driebergen bij CDN tegen Vlug en Vaardig uit Amsterdam moest het programma worden aangepast, want veel deelnemers wilden de wedstrijd van het eerste wel even gaan bezoeken. Daarom werd er al om 10.00 uur begonnen met een spelletjescircuit voor de kinderen van de basisschool, die werden met friet en een worstje afgesloten. Daarna was Bianca Niekerk het beste bij het penaltyschieten van de meisjes en Maarten Overvest bij de jongens. Ze mochten de wisselbokalen in ontvangst nemen. Ook was er voor hen nog gelegenheid om spandoeken te maken voor het eerste. Deze kwamen later aan de luiken te hangen van de zegekar, die het eerste later door het dorp zou voeren.

Het viel later, om 18.00 uur, niet mee om de A, B en C junioren, na de gewonnen wedstrijd, weer op schot te krijgen voor de penalty bokaal, maar Kevin van Leeuwen mocht hem dit keer mee naar huis nemen. Omdat de verwachting was dat er na promotie misschien wel een biertje gedronken zou worden, was de afscheidswedstrijd van Gert van de Lagemaat verschoven naar augustus, dit om blessures te voorkomen. Daardoor kon er eerder aan het penaltyschieten voor senioren begonnen worden. Deze werden bij de heren door Martijn Jansen gewonnen en door Sally Hermsen bij de dames.

De topscoorders, ditmaal waren Jacob Wolfswinkel en John de Rooij met het veldvoetbal gelijk geëindigd, kregen de schoen uitgereikt. Bij het Futsal was Joran Hofman het trefzekerst. De SVL promotiebeker was voor Gert van de Lagemaat. Hij is al 40 jaar lid, waarvan hij 25 jaar jeugd trainer is geweest. Ook heeft hij het jeugdkamp opgezet. Na zijn 25 jarige voetballoopbaan is hij 15 jaar leider geweest. De Jeugd Activiteiten Commissie (Anita Aalbertsen, Elsbeth Merkens, Irene van Rossum en Monique Goes) kreeg de aanmoedigingsprijs om vooral door te gaan met hun activiteiten, om zo de jeugd al het SVL gevoel te geven.

Dat het eerste elftal als Sportteam werd gekozen was niet verrassend. Geert Willem van het eerste werd de sportman van 2008. Voetbal voorzitter, Gert van Leeuwen, gaf daarna aan de scheidende trainers, Pieter en Sally een volle schaal voor bij de borrel. Dat het moeilijk zou worden voor de algemeen voorzitter Gerard Minnaar om de zaal stil te krijgen was geen verrassing, maar hij kreeg ze toch iets rustiger om te vertellen dat de leden Martin Roelofs hadden gekozen als SVL Clubman 2008. Het feest ging daarna met een hapje en een drankje nog wel even door en soms kwam er bij velen af en toe de emotie even boven als ze zagen hoe een klein cluppie als SVL, samen en met elkaar, zo groot kan zijn.


Clubdag SVL
26 mei 2008

Zaterdag 31 mei wordt het bij SVL weer een zeer drukke dag. Door de ingelaste beslissingswedstrijd van SVL tegen Vlug en Vaardig heeft de organisatie een paar wijzigingen in het programma aan moeten brengen. Zo zijn de kinderspelletjes voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar van 15:00 uur vervroegd naar 10:00 uur. Waarna ze om 12:00 uur penalty’s gaan schieten. En om na al dat werk de kinderen weer op krachten te krijgen staat om 12:30 uur, tijdens de prijsuitreiking, friet klaar.

Daarna kunnen ze eventueel met hun ouders naar Driebergen waar SVL op het CDN terrein om 14:30 uur voor promotie naar de 2de klasse moet spelen tegen Vlug en Vaardig. Om 18:00 uur gaat de A, B en C jeugd friet eten, waarna ze proberen de penaltybokaal mee naar huis te nemen. Om 19:00 uur is de afscheidswedstrijd van Gert van de Lagemaat die stopt als leider van het 4de. Aansluitend daaraan gaan de senioren voor de penaltybokaal die tijdens de feestavond wordt uitgereikt.

Deze avond is vooral opgezet om onze vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor het werk dat ze binnen ons clubje allemaal gedaan hebben. Tijdens deze avond worden de topscoorders, sportman en team bekend gemaakt. De jubilarissen worden in het vervolg tijdens de Nieuwjaarsreceptie met een speldje vereerd, dan krijgen ze de aandacht die ze verdienen. Het hoogtepunt van deze avond is als voorzitter Gerard Minnaar bekend maakt wie de leden van SVL als clubman/vrouw hebben gekozen. Dus er is voor iedereen wat te doen op deze SVL dag. Tot ziens op zaterdag 31 mei!

Geslaagde spellenochtend
7 mei 2008

Het was woensdag ochtend om 10.00 uur een hele drukte bij de kantine van SVL. Bijna 60 kinderen hadden zich verzameld voor het spellencircuit dat het JAC had uitgezet voor zowel leden als niet leden, zoals vriendjes of vriendinnetjes van hen die wel lid waren. Ook mochten nog kinderen meedoen waarvan de ouders vergeten waren hen op te geven. Ze werden ingedeeld in 10 groepen, voor o.a. tafeltennis, voetbalkooi, trefbal en springkussen (hierbij kwam Roy Massop nogal ongelukkig terecht waardoor hij met EHBO'er Inge Roeterd naar het ziekenhuis moest). Na een belsignaal werd er van spel gewisseld.


Welkom en indeling op leeftijd

Tafeltennissen

Met trefbal moest je wel lopen

Natuurlijk was er volop limonade aanwezig, wat er wel goed inging met de warmte. De spellenochtend werd afgesloten met heerlijke frites, frikandel of een kroket en daarna kregen ze ook nog een heerlijk ijsje. Het JAC kan wederom terugzien op een geslaagde activiteit, zeker als je de koppies van dat jonge spul zag, toen ze werden opgehaald.


Het springkussen was heel leuk

Ballen in de voetbalkooi

Even in de schaduw om te eten

Koninginnedag
30 april 2008

Hierbij enkele foto's van de kleedjesmarkt en zeskamp tijdens Koninginnedag, georganiseerd door het Oranjecomité Langbroek op het terrein van SVL.Programma en inschrijving Clubdag SVL
25 april 2008, aangepast 25 mei 2008

Zaterdag 31 mei is er weer de jaarlijkse slotdag bij SVL. Ook dit jaar is er voor alle leden van 6 t/m ... jaar iets te doen. Om 10:00 uur beginnen we met een spel voor de 6 t/m 12 jarigen, om 12:00 uur gaan deze jeugdleden penalty schieten. Heb je zin om mee te doen, geef je dan voor 23 mei op bij:
     Teunie Emons
     Weidedreef 26
     Tel: 562671

Programma Clubdag SVL

10:00 uur
12:00 uur
12:30 uur
18:00 uur
19:00 uur
20:30 uur
21:30 uur

 

Spelletjes voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar.
Penalty schieten voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar.
Eten voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar.
Frieten eten A-B-C-jeugd. Na afloop penalty schieten + prijsuitreiking.
Wedstrijdje.
Penalty schieten senioren.
Prijsuitreiking penalty schieten senioren.

Daarna begint de feestavond die tevens een helpersavond is.

Dat wil niet zeggen dat alleen helpers mogen komen. Iedereen die een SVL hart heeft, is welkom. Tijdens dit feest worden ook jubilarissen, topscoorders en het sportteam gehuldigd. Ook wordt bekend gemaakt wie de leden als clubman of -vrouw van SVL hebben gekozen. Dus alles bij elkaar genomen zeker een reden om deze middag en/of avond een bezoek te brengen aan de kantine en als het mooi weer is buiten op het terras.

Jeugdkamp SVL
25 april 2008

Het is bijna juni en dat betekent: jeugdkamp! Dit vond altijd plaats bij S.V.L. maar dit jaar gaan we erop uit!! We gaan naar Austerlitz van vrijdag 20 juni t/m zondag 22 juni. We zullen vrijdag om 18.30 uur vertrekken en zondag 14.30 uur (geradbraakt) weer bij S.V.L. zijn. Om ons weg te brengen en op te halen, zijn we op zoek naar ouders die willen rijden. Dit graag ook op het strookje invullen.

Alle jongens en meisjes die lid zijn van S.V.L. en 6 jaar of ouder zijn, én nog op de lagere school zitten, zijn van harte welkom. De kosten voor het weekend bedragen 10 euro per kind, wat tegelijk met het inleveren van het strookje betaald moet worden. Je kunt je opgeven tot 15 mei. Begin juni krijg je nog een brief van ons waarin staat wat je in ieder geval mee moet nemen naar het kamp. Deze zul je thuis ontvangen.

Inschrijfstrookje voor 15 mei inleveren bij Irene van Rossum, Gerrit Achterbergstraat 21 óf bij Anita Aalbertsen, Cotherweg 39.

SVL zoekt jongens en meisjes
7 april 2008

Heb je zin om wat leuks te gaan doen? Of verveel je je op zaterdag? Kom voetballen bij SVL!
Je kunt (vrijblijvend) 4 keer proeftrainen. Meld je daarvoor aan via onderstaand formulier of via annetvh@gmail.com.
Wij zijn een kleine vereniging waar plezier in voetbal op de eerste plaats komt.

Vul de onderstaande gegevens in:
Naam 
Adres 
Postcode 
Woonplaats 
Leeftijd 
Telefoonnummer 
E-mail adres 

Paaseieren zoeken bij SVL
21 maart 2008

 

Er waren vrijdagmorgen ruim dertig kinderen naar de SVL kantine gekomen voor het jaarlijkse paaseieren zoeken. Omdat de weersverwachting niet al te Paasbest was, had de organisatie daarom de spelletjes maar in de kantine uitgezet. De kinderen, die ingedeeld waren in groepjes naar leeftijd, wisselden van eieren prikken naar eieren schilderen. Ook moesten er eieren op een lepel naar een nest gebracht worden. 3 eieren op één rij enz. Natuurlijk was er tussendoor nog tijd vrijgemaakt voor limonade.
Na afloop van het spellencircuit was het in de kantine zoeken geblazen naar de verstopte paaseitjes. Sommigen waren rap en hadden er 12 en anderen maar een paar. Alle kinderen kregen, nadat ze de gevonden eitjes hadden ingeleverd, een verrassingsei. Die moesten natuurlijk gelijk open gemaakt worden voor het binneneitje, waarna ook de chocolade er aan moest geloven.

Na nog wat gedronken te hebben kwamen de ouders hun kroost weer ophalen. De lachende smoeltjes van de kinderen gaven de organisatie weer een dankbaar gevoel, waarmee ze weer de welverdiende eer voor hun werk kregen.
Green Day winnaar van SVL Playbackshow
14 maart 2008

De SVL playbackshow was ook dit jaar weer zeer geslaagd. Er waren maar liefst 18 optredens en die waren allen van zeer goede kwaliteit. Het publiek in de overvolle SVL kantine wist dit gezien het applaus, wat na elke act op klonk, goed te waarderen. Nog nooit had de jury het, volgens voorzitter Guus Swillens, zo moeilijk gehad als op deze avond. Hij werd daarbij geassisteerd door Ina Weijers, Jeanette de Rooij en Wim Merkens. Er waren volgens hen wel 10 nummers die in aanmerking kwamen voor de eerste prijs.

De opening werd verricht door Sanne, Selina, Marije en Sharon met Sam Sam, waarna de Jodelende kippen voorbij kwamen door Kimberly en Monique. Zo kwam er na André Hazes en Karin Bloemen, uitgevoerd door Johan en Hetty, ook nog een Witte Eend voorbij met Elsbeth, Davey en Elco. Er was volgens Alex, Felix, Mike en Jasper geen beter werk dan Mooi wark. Terug kijken op vroeger werd gedaan door Mathijs en Rick als Ike en Tina Turner. Ook de meidengroepen deden het weer goed. Dat zagen we met Adrie, Marita, Corry, Marja, Adrie en Stieneke die de Dolly Dots opvoerden. Ook uit die periode kwam LUV, uitstekend op de planken gebracht door Yvonne, Carmen en Maaike. Jan, Jos, Jan en Sjaak waren zeer actueel met Goeie Moggel. Martijn, David, Elco en Ronnie zorgde voor de pauze, met Green Day, voor een ritmische afsluiting van het eerste gedeelte.

Na de pauze kwamen de Gemeente boys onder aanvoering van Johan Mocking met een Wijks liedje. De jury beoordeling van deze act werd verstoord door een streaker die op zijn lijf geschreven had dat hij SVL tof en OK vond. De Gemeente boys meende de streaker (Ton) net zo af te moeten straffen als Paul de Leeuw gedaan had. Het verwachtingsvolle publiek werd verrast, nadat de streaker het SVL clubblad voor zijn lichaam had weggehaald, met de tekst ‘mis poes’ net boven het zwembroekje.

Monique vertolkte de act van Youp van ’t Hek weer groots, zoals we van haar gewend zijn. Hierna werd Marcus Becker goed op het podium gezet door Renate, Lida, Evelien en Thijs. De kleine Bart de Graaff (Gerhard) keek op tegen Lee Towers (Martin).

   
De streaker

André Hazes zijn vuurpijl met as was op bezoek in het biertje na afloop bij Gerard Joling (Ton). De vreetzakken probeerden hun gewicht weer op peil te krijgen door de Mahalla raybanda te dansen. Na het zeer verrassende pianospel van de Freaky Brothers uitgevoerd door Jan-Willem en Douwe, zorgde Alex voor het slotnummer van Urbanus.


Juryprijs: Witte Eend

Derde prijs: Youp van 't Hek

Tweede prijs: Bart de Graaff en Lee Towers

De jury zat daarna met het probleem; wie? Maar uiteindelijk waren ze van oordeel dat de Witte Eend de Juryprijs toekwam. De 3de prijs was voor Monique Goes met Youp. De 2de prijs was voor Martin en Gerhard als Bart en Lee en de winnaar van de SVL Playbackshow 2008 werd Green Day. Hierna werd de organisatie, Ton en Johan in de bloemen gezet en die waren er ook voor de jury, Guus, Ina, Jeanette en Wim. De mooi makers, Elsbeth, Sanne en Sharon werden ook niet vergeten. De mannen van het geluid, Sjaak en Jorik werden ook naar voren gehaald. Voordat voorzitter Gert van Leeuwen de onvervangbare presentator Robert Luiten voor de bloemen naar voren haalde, bedankte hij Hans Merkens, ja, die van dat tuincentrum, voor de aankleding van het podium. Daarmede kwam een eind aan een zeer geslaagde artiestenparade. Natuurlijk bleef men nog even na genieten en duurde het nog even voordat men uitgepraat was. Er werden zelfs alweer plannen gemaakt voor de volgende Playbackshow.

          
Eerste prijs SVL Playbackshow 2008: Green Day